loeX píše:
Pokud tu mohu zasahovat do dialogu a říct i svůj názor tak je zhruba tento:
Na kvasinky je půst blbost. Sám jsem 14 dnů držel a hned poté co jsem opět sklouzl k mé staré lásce:D - čokoládě jsem je měl hned zpátky, takže dle mého názoru trápit tělo půstem a ještě tam cpát lepicol je blbost. Stejně tak si dovolím nesouhlasit s panem Jardou ohledně pití citronové šťávy na zvýšení pH. Pokud by se jednalo o půst do 3 dnů tak ano, pokud se jedná o delší, jsem si jist, že by se přerušila endogenní výživa a to je nažádoucí.
Co tedy volit jako vhodné zvyšování pH organismu během hladovění? Klystýr MMS, citrón? Koupel s horčíkem? Epsomkou? Sám jsem během půstu problém s razantním překyselením neměl, ale energie taky nebylo na rozdávání a vyladění pH by toto mohlo zlepšit ne?
Jaký je vůbec váš názor na půst a pohybovou aktivitu/práci. Ono totiž na půst mi zatím přijde nejlepší se někde zavřít a mít 3 týdny klid, což si dnes většina lidí nemůže dovolit.
Pokud jste při půstu neměl energii, tak jste byl překyselený a když se vám voda s citrónem zdá špatná, tak se pravidelně musíte máčet ve vaně s odkyselující koupelí, nebo se kyselin zbavit jakoukoliv jinou cestou. Jinak půst člověka určitě nijak neomezuje v pohybu, sám jsem dokonce při jednom půstu pomáhal zedníkům na stavbě a nebyl s tím problém.