Jarda píše:
Já tam také nepíšu, že jde o nějaký gurmánský zážitek, vím že je dost hnusná, ale zase dobře funguje a právě ta cibule tam má zásadní význam. Jediné, co se pro to dá udělat, je dát ji méně, ale zase to bude trvat déle, tak ono to vyjde asi nastejno, buď rychle a je to rána, nebo pomalu a mořit se dlouho. Cibule obsahuje vedle četných sirných sloučenin rovněž řadu účinných fenolových látek, mezi něž patří zejména flavonoid kvercetin. Experimentální výsledky u pokusných zvířat se vesměs shodují, že cibule snižuje krevní tlak. Klinických studií u lidí je však málo a proto se zatím nedají vyvodit zobecňující závěry, ale funguje to. Výtěžnost dvouhřídelového lisu je opravdu někde jinde a hlavně umí zelené byliny, což je další, co můžete vyzkoušet, ale o moc chutnější než ta cibule to zase není.
Dobrý den Jardo,
tak jsem si po delší době našel chvilku k samostudiu. Dříve jste mi radil na vysoký tlak tu cibulovou šťávu s okurkama. Jak už jsem psal zažívám po každém vypití muka, ale v kombinaci s 4xdenně 1g chloridu draselného, cca1,2l karotkové šťávy a cca 1l šťavy z pomerančů grepů a citronu denně mi tlak klesl z původních cca 175/100 na 145-150/80.
Můj dotaz se týká látky Flavonoid Kvercitin kterou jste zmiňoval. Kdesi na netu jsem přišel k tomuto:
Flavonoid kvercetin se v rostlinách vyskytuje ve formě glykosidů (rutin, isokvercitrin), které jsou významnými antioxidanty. Jejich využitelnost je však nízká vzhledem k nepatrné rozpustnosti ve vodě. Má to nějaký vliv na vstřebání do těla?
Nepíši to proto že bych snad pochyboval o učinnosti (evidnetně mi něco z té kombinace zabírá), ale spíše ze zvědavosti jestli je toto pravda, tak či není nějaká jiná možnost jak tuto látku dostat do těla efektivněji.
Ještě by mne zajímalo jestli až mi tlak klesne na běžné hodnoty mám tu cibulovou šťávu pít nadále.
Díky moc předem za Váš čas