sakul píše:
...rád bych se krátce vrátil k naší diskuzi o nesnášenlivosti tablet oxy a céčka. Doporučoval jste při braní těchto tablet céčko vysadit anebo používat s velkým odstupem (třeba céčko ráno, tablety večer). Nikde jinde jsem však tuto informaci nenašel, ani na ofic. stránkách výrobce. Kromě toho jsem zjistil že v každé tabletě dokonce kyselina askorbová je v dávce tuším 75mg a podle výrobce je nutné céčko v tabletách mít. Můžete prosím tuhle problematiku více osvětlit.
Dále bych Vás chtěl poprosit o návrh postupu při braní oxy a sanogelu dohromady. Vyčetl jsem že oba přípravky se mají brát na lačno, s min. odstupem dvě hodiny od jídla a předpokládám že nebude vhodné je brát najednou. Pokud tedy budu chtít brát řekněme 2x denně 3 tablety OXY a 2x denně sanogel, jaký byste doporučil harmonogram.
...
pan Jarda píše:
Ono na tom není moc co vysvětlovat, na jedné straně dodáváte do střeva velké dávky kyslíku a na druhé použijete silný antioxidant, což se dle mého názoru může tlouct.
Sanogel je sorbent a posbírá vlastně v těle odpadní látky, tedy by se měl užívat vždy po kyslíku, který pozabíjí nějaké šmejdy a Sanogel sebere jejich odpad a vynese ho z těla ven. Osobně bych si dal Sanogel ráno ihned po probuzení pak pití a jídlo, po něm peroxid hořčíku, dále oběd, po něm opět Sanogel, následně večeře, po ní peroxid hořčíku a těsně před spaním zase Sanogel.
------------------------------------------
+ muflon koment:
Taky sem si toho všiml, ale myslím že selský rozum leccos napoví..., těch 75mg je téměř nic, takže to Céčko v tak malém množství nezabrání nějak příliš v zamýšlené oxidaci pomocí kyslíku(že je Céčko antioxidant netřeba komentovat...).
Céčko má vyplavit z těla zoxidované metabolity(pokud vím), a to se domnívám že stačí, když udělá v pohodě ráno, poté co přes noc kyslík(ozón v těle) z peroxidu magnesia nebo z OXY-OXC mohl v klidu udělat svou práci....
Takže pokud člověk bere Céčko ve větších dávkách - (jinak jej nemá smysl brát), tak je tam nutný ten velký odstup od sebe(zvláště pokud je to Céčko s postupným vstřebáním v několikagramových dávkách...
Holt pokud se Vám to tam nevejde 3x denně to OXY, tak zvýšíte dávku a budete brát 1-2x denně...
(stejně ty naše normy jsou jiné, a to co píšou u OXY-OXC v USA a co u nás (na etiketě-návodu), je jiné...viz vlákno kyslík(asistentka Dr.Veselého...a možno se tel.spojit přímo s ní- kontakt je tam uveden, je velmi ochotná a ráda poradí).
...Vysvětlila mi že normy v ČR jsou přísnější než v USA ohledně ohledně hořčíku...takže musí na krabičce OXY uvádět dávkování jen 1-2 kapsle najednou....
...zatímco v USA a taky při osobní konzultaci doporučuje prý i Dr.Veselý větší dávku : 4-6 kapsle najednou, kůra trvá aspoň 3 měsíce, ale dá se brát i dlouhodobě-někdo to bere již 4 roky v kuse....vhodné i pro děti a těhotné...
Při takovém dávkování by ovšem 1 balení nestačilo na propagovaných 3-6 měsíců, ale jen na pouhý 1 měsíc....
PS: nezapomínat že antioxidanty není jen C. ale i třeba vit.E,A a bioflavonoidy...apod.(mluvíme ale nikoli o obsahu v potravinách, ale o větších dávkách uměle v potr.doplňcích..!!!