Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 3:49 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 355  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř pro 15, 2010 10:53 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Dorotka píše:
ak sa mozem opytat, ten jablcny ocot mozno pouzivat na ochutenie zeleninovych salatov?

Ano, k tomu je přímo ideální a nemusíte s ním nijak šetřit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř pro 15, 2010 11:06 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
sakul píše:
Jardo díky za tip, ale v oblasti psychické pohody jsem na sobě hodně zapracoval - léta jógy, meditací, holotropní dýchání a další metody mi pomohly zajistit poměrně stabilní duševní pohodu. Deprese a špatnou náladu mívám minimálně, i když stoprocentně se jim nevyhnu. Psychická stabilita mi také umožňuje vydržet už více jak půlroční očisty a další opatření zde probíraná a to přestože výsledky jsou nejen nulové, ale spíše ještě negativní - pokud bych se do tohoto pustil před léty, vzdal bych se už dávno, nyní to zvládám většinou i s dobrou náladou, a to přestože objektivně k dobré náladě důvody nejsou.

Přijde mi to však zvláštní a už těžko hledám důvody proč bych měl mít pozitivní plivací test a podstatně horší alergii i ekzém než když jsem se stravoval běžným (i když vegetariánským) režimem a nedělal téměř žádné očisty a nedopoval se fungicidy.

Jednou z příčin, kteoru jsem ještě nevyloučil je PH, jelikož jej pečlivě měřím pouze několik týdnů. Tady bych Vás Jardo chtěl poprosit o analýzu měření za 15 dní, které přikládám v obrázku. Mysím, že rozebrání konkrétních čísel může být užitečné i pro další čtenáře webu.

Levá tabulka je měření ph moči, pravá slin ve stené dny. Můžete prosím vysvětlit které dny jsou ideální a které průšvihové, pokud tam takové jsou a proč. Případně říci jestli celkový průběj je z hlediska možnosti tvoření kvasinek pozitivní nebo negativni?

Děkuji velice

Správně tam není jediný den, ale je třeba vzít v úvahu, že můžete být skřivan, nebo sova a celá křivka je posunutá dopředu, nebo dozadu. Na přesné zjištění je třeba přesné měření celého dne a nejde ani o dodržení časů, jako o průběh křivky pH a pro ilustraci uvádím ideální hodnoty pH zdravého člověka.

Čas......pH moči..pH slin
6.00......5.50.......6.40
7.30......5.50.......6.40
9.00......5.80.......6.80
10.30....6.20.......7.00
12.00....6.40.......7.60
14.00....6.60.......7.80
15.30....7.80.......7.00
18.00....6.60.......7.20
20.30....6.40.......6.60
23.30....6.00.......6.60


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv pro 16, 2010 8:02 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Jarda píše:
Správně tam není jediný den, ale je třeba vzít v úvahu, že můžete být skřivan, nebo sova a celá křivka je posunutá dopředu, nebo dozadu. Na přesné zjištění je třeba přesné měření celého dne a nejde ani o dodržení časů, jako o průběh křivky pH a pro ilustraci uvádím ideální hodnoty pH zdravého člověka.

Čas......pH moči..pH slin
6.00......5.50.......6.40
7.30......5.50.......6.40
9.00......5.80.......6.80
10.30....6.20.......7.00
12.00....6.40.......7.60
14.00....6.60.......7.80
15.30....7.80.......7.00
18.00....6.60.......7.20
20.30....6.40.......6.60
23.30....6.00.......6.60

Děkuji za tabulku, přiznám se však, že nevím jak se k těmto ideálním číslům dostat. Jím převážně zásadotvotné potraviny, ráno snídám vždy ovoce s patlanici, přes den čerstvá zelenina, pohanka, jáhly, pečené brambory apod. Jím 3x denně v klidu, nemám žádné nervy, maso jím jen cca 1x týdně a úplně se vyhýbám mouce, cukru, mléčným výrobkům kromě kefíru a kyselinotvorným jídlům jako je rýže. O víkendech šťávy z OZ. Akorá nezvládám večeřet dříve než mezi 17-19 hodinou.

To jak která potravina reaguje na stav ph v mém těle sleduji a podle toho se stravuji ale přesto moje "skore" vypada tak jak vypada v tabulce. Uváděné hodnoty mi přijdou jako nedostižné, jsem rád pokud se mi přes den podaří denně dostat ph přes 7, zbytek mám pocit je mimo moji kontrolu.

Chci se tedy zeptat co mohu zlepšit a také jestli průběh PH jak jej vidíte může být důvod, proč mám stále pozitivní plivací test i přes řadu očist, fungicidů a dalších opatření.

Děkuji, vážím si Vašich rad


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv pro 16, 2010 10:29 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
sakul píše:
Děkuji za tabulku, přiznám se však, že nevím jak se k těmto ideálním číslům dostat. Jím převážně zásadotvotné potraviny, ráno snídám vždy ovoce s patlanici, přes den čerstvá zelenina, pohanka, jáhly, pečené brambory apod. Jím 3x denně v klidu, nemám žádné nervy, maso jím jen cca 1x týdně a úplně se vyhýbám mouce, cukru, mléčným výrobkům kromě kefíru a kyselinotvorným jídlům jako je rýže. O víkendech šťávy z OZ. Akorá nezvládám večeřet dříve než mezi 17-19 hodinou.

To jak která potravina reaguje na stav ph v mém těle sleduji a podle toho se stravuji ale přesto moje "skore" vypada tak jak vypada v tabulce. Uváděné hodnoty mi přijdou jako nedostižné, jsem rád pokud se mi přes den podaří denně dostat ph přes 7, zbytek mám pocit je mimo moji kontrolu.

Chci se tedy zeptat co mohu zlepšit a také jestli průběh PH jak jej vidíte může být důvod, proč mám stále pozitivní plivací test i přes řadu očist, fungicidů a dalších opatření.

Děkuji, vážím si Vašich rad

Pokud pH lítá jak veverka v bubnu, tak musíte dělat nějakou chybu, která umožní nestrávit potravu, což tvoří právě krmivo pro kvasinky a stoupá kyselost, kterou kvasinky produkují při rozkládání nestrávených zbytků stravy. Já bych tedy ve vašem případě ani tak nesledoval co jím, ale jak to trávím i kdyby to mělo být jenom vepřové koleno a teprve poté bych si ladil pH. To je samozřejmě nadsázka, ale třeba přidání větší dávky jablečného octa s trávením dělá docela divy, případně se dá na krátkou dobu dodávat pelyněk, nebo puškvorec, ale opravdu to jídlo musíte strávit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv pro 16, 2010 10:33 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Jarda píše:
Pokud pH lítá jak veverka v bubnu, tak musíte dělat nějakou chybu, která umožní nestrávit potravu, což tvoří právě krmivo pro kvasinky a stoupá kyselost, kterou kvasinky produkují při rozkládání nestrávených zbytků stravy. Já bych tedy ve vašem případě ani tak nesledoval co jím, ale jak to trávím i kdyby to mělo být jenom vepřové koleno a teprve poté bych si ladil pH. To je samozřejmě nadsázka, ale třeba přidání větší dávky jablečného octa s trávením dělá docela divy, případně se dá na krátkou dobu dodávat pelyněk, nebo puškvorec, ale opravdu to jídlo musíte strávit.

Děkuji, zaměřím se na to. Jabl. ocet používám, ale zvýším jeho příjem a přidám i tyto byliny. Z tomto ohledu by měla pomáhat i kurkuma nebo hcl, správně? Obojí příležitostně užívám


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv pro 16, 2010 10:38 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
sakul píše:
Děkuji, zaměřím se na to. Jabl. ocet používám, ale zvýším jeho příjem a přidám i tyto byliny. Z tomto ohledu by měla pomáhat i kurkuma nebo hcl, správně? Obojí příležitostně užívám

To máte pravdu, ale slovo příležitostně také nemusí být to pravé ořechové, jednoznačně se osvědčuje pravidelnost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv pro 16, 2010 10:54 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
Jarda píše:
sulponet píše:
Dobrý den pane Jardo, tak jsem zde zas s novým problémem, podle mě opět kandida, ale potřeboval bych to potvrdit: Můj kamarád má manželku a ta mívá zcela nepravidelně stavy kdy je jakoby opilá, mívá úplně ty samé příznaky, ráno okno atd. Bývá to zcela nepravidelně cca jednou za 1 až 2 měsíce a už několik let, samozřejmě ze začátku podezřívání alkoholik a tak, ale tento víkend byl stále s ní, tedy má absolutní jistotu, že VÚBEC nepila a večer jí dal dýchnout a ona nadýchala - 4 promile !!!!, když mi to říkal, tak jsem nevěřil, ale dýchala 2x, pak dýchal on, jestli to správně měří a vše nasvědčuje tomu, že ta hladina v krvi opravdu taková byla. Mně to samozřejmě velmi vrtá v hlavě, tak jsem si říkal, že možná s tím máte nějakou zkušenost...Jo a plivací test pozitivní-ono je to dnes v situaci, kdy se ta dotyčná opravdu vyděsila a chce to začít konečně řešit....
To už je opravdu solidní výsledek krmení kvasinky a s takto rozjetou formou jsem se zatím nesetkal, i když mám informace od několika lidí, že jim byl také alkohol naměřen i bez pití a byla za tím kvasinka. Ona dokáže opravdové zázraky a zlikviduje v těle kde co, čili jak mám sebemenší podezření, tak léčím kvasinku a ne nějakou zbytečnost, což je pouze důsledek činnosti té kvasinky.

Safra, až teď mi to doklaplo. Už několi let mám často špatné dni, kdy jsem podrážděná, roztržitá, všechno mi padá z rukou, občas se motám a vrážím do nábytku nebo dveří a mám po těle modřiny. V životě by mě nenapadlo, že jsem opilá, když jsem nic nepila a říkám, že jsem nešikovné pako. A pak se divím, že jsem večer unavená, když jsem celý den opilá kvasinkou \":)\" To je hrůza, když si představím, jak divně musím připadat ostatním lidem \":?\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát pro 17, 2010 9:36 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Beladona píše:
Safra, až teď mi to doklaplo. Už několi let mám často špatné dni, kdy jsem podrážděná, roztržitá, všechno mi padá z rukou, občas se motám a vrážím do nábytku nebo dveří a mám po těle modřiny. V životě by mě nenapadlo, že jsem opilá, když jsem nic nepila a říkám, že jsem nešikovné pako. A pak se divím, že jsem večer unavená, když jsem celý den opilá kvasinkou \":)\" To je hrůza, když si představím, jak divně musím připadat ostatním lidem \":?\"

Tak je celkem jasné, že výsledkem kvašení je alkohol, ale mnoho lidí naprosto netuší, že to nemusí fungovat jenom v demižonu, ale klidně i v jejich těle a vyrábějí si ho docela dost, on nějaký je dokonce nezbytný pro správnou funkci jater.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát pro 17, 2010 10:32 am 
Offline

Registrován: stř čer 02, 2010 6:10 am
Příspěvky: 389
Jarda píše:
Pokud pH lítá jak veverka v bubnu, tak musíte dělat nějakou chybu, která umožní nestrávit potravu, což tvoří právě krmivo pro kvasinky a stoupá kyselost, kterou kvasinky produkují při rozkládání nestrávených zbytků stravy. Já bych tedy ve vašem případě ani tak nesledoval co jím, ale jak to trávím i kdyby to mělo být jenom vepřové koleno a teprve poté bych si ladil pH. To je samozřejmě nadsázka, ale třeba přidání větší dávky jablečného octa s trávením dělá docela divy, případně se dá na krátkou dobu dodávat pelyněk, nebo puškvorec, ale opravdu to jídlo musíte strávit.

Ahoj!
Tak to já mám teď určitou dobu opačný problém,že mam ph stále vysoko (neklesá pod 6,4) takže dávám několikrát denně céčko a i kafe ale moc to nepomáhá.I když si dám maso tak mě to nějak nepadá.Nejvíc mi k tomu pomohla opravdu pravidelná lichořeřešnice a to 3x denně poctivá lžička.
Chci se zeptat jestli nadýmání způsobuje jen kvasinka nebo to může být i něčím jiným(třeba cibulí nebo luštěninami) a v jaké míře je normální?Ptám se proto že někdy mírné nadýmání mám ale ph je při tom v pořádku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát pro 17, 2010 2:06 pm 
Offline

Registrován: pon říj 25, 2010 2:33 am
Příspěvky: 55
Jarda píše:
Tak je celkem jasné, že výsledkem kvašení je alkohol, ale mnoho lidí naprosto netuší, že to nemusí fungovat jenom v demižonu, ale klidně i v jejich těle a vyrábějí si ho docela dost, on nějaký je dokonce nezbytný pro správnou funkci jater.

On alkohol nevadi, horsi je premeneny na acetylaldehyd (neurotoxin). Bohuzel se tomu nevyhneme, protoze se vytvari v jatrech z alkoholu z kvasinek. Nechci strasit, ale urcite jste si vsimli, kolik lidi trpi rakovinou konecniku, pripadne rakovinou tlusteho streva. Urcite to bude mit spojitost s kvasinkami. Cim driv se clovek premnozenych kvasinek zbavi, tim lip.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát pro 17, 2010 2:12 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Pavel Veselý píše:
Ahoj!
Tak to já mám teď určitou dobu opačný problém,že mam ph stále vysoko (neklesá pod 6,4) takže dávám několikrát denně céčko a i kafe ale moc to nepomáhá.I když si dám maso tak mě to nějak nepadá.Nejvíc mi k tomu pomohla opravdu pravidelná lichořeřešnice a to 3x denně poctivá lžička.
Chci se zeptat jestli nadýmání způsobuje jen kvasinka nebo to může být i něčím jiným(třeba cibulí nebo luštěninami) a v jaké míře je normální?Ptám se proto že někdy mírné nadýmání mám ale ph je při tom v pořádku.

Přidejte ořechy a vůbec takovou hutnější zimní stravu. Nadýmání u luštěnin, zelí a cibule je otázkou čištění organizmu, nebo rozkladem složitých cukrů a ani jedno není o kvasinkách. nicméně může to nadýmat než si tělo navykne, protože mohou chybět potřebné enzymy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát pro 17, 2010 2:16 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Jirka 2 píše:
On alkohol nevadi, horsi je premeneny na acetylaldehyd (neurotoxin). Bohuzel se tomu nevyhneme, protoze se vytvari v jatrech z alkoholu z kvasinek. Nechci strasit, ale urcite jste si vsimli, kolik lidi trpi rakovinou konecniku, pripadne rakovinou tlusteho streva. Urcite to bude mit spojitost s kvasinkami. Cim driv se clovek premnozenych kvasinek zbavi, tim lip.

To nestrašíte a s kvasinkou rakovina naprosto jednoznačně souvisí, je možné ji vysledovat za vznikem prakticky všech druhů rakovin, nejen těch uvedených. Kvasinek se zcela zbavit nejde, ale dostat je do normálu je určitě více než vhodné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon pro 20, 2010 11:14 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
Jarda píše:
Základ je klid, hořčík a srovnat štítnou žlázu i nadledvinky. Nadledvinky chtějí lékořici a B5 a hlavně žádné nervy.

Koupila jsem si kořen lékořice od Grešíka a nějak nevím, co s tím. Podle návodu se to má přelít jako čaj, ale nezničím tam ty účinné látky horkou vodou? Zkoušela jsem to žvýkat, ale není to moc poživatelné \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon pro 20, 2010 8:17 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Beladona píše:
Koupila jsem si kořen lékořice od Grešíka a nějak nevím, co s tím. Podle návodu se to má přelít jako čaj, ale nezničím tam ty účinné látky horkou vodou? Zkoušela jsem to žvýkat, ale není to moc poživatelné \":)\"

Rozmixovat na takový vláknitý prášek a dává se tak půl, až celá kávová lžička jednou, až dvakrát denně do úst, trochu podumlat a zapít vodou. Užívá se po dobu 8 týdnů a pak stejně dlouhá pauza po níž se může kůra opakovat. Pokud tím řešíte nadledvinky, tak souběžně dejte i vysoké dávky vitamínu B5, tak 2x 500 mg a současně i B1 1x 100 mg.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon pro 20, 2010 8:41 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
Jarda píše:
Rozmixovat na takový vláknitý prášek a dává se tak půl, až celá kávová lžička jednou, až dvakrát denně do úst, trochu podumlat a zapít vodou. Užívá se po dobu 8 týdnů a pak stejně dlouhá pauza po níž se může kůra opakovat. Pokud tím řešíte nadledvinky, tak souběžně dejte i vysoké dávky vitamínu B5, tak 2x 500 mg a současně i B1 1x 100 mg.

Díky. A nemohl byste mi prosím poradit nějaký levnější zdroj B5? Koupila jsem si panthenol 100 mg od Jenapharm za 97,- a když to spočítám, tak kůra na 8 týdnů mě vyjde na 3880,- Kč a to už je docela dost.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 355  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz