andulka píše:
Dobrý den, pane Jardo. Jsem teď doma s únavou a vyčerpaností, samozřejmě ze stresu. Mám trávicí potíže a jsem unavená. Měsíc jsem důvěřovala lékařům, ale ti nic nenašli a nakonec mě dali na užívání AD, kvůli omezení toho stresu. Narazila jsem na vaše stránky a prosím Vás o radu, jak začít jinak, tak normálně přirozeně. Je mi 40, 179cm/62 kg. Před mým vypnutím jsem žila aktivně, 3x týdně jezdím na kole, 1x týdně plavu, 1x týdně chodím na jogu a doma začínám každý den pozdravem slunci a končím hodinovým jogovým cvičením a dýchacím cvičením. Nejím polotovary, sladkosti a jiné výrobky, uzeniny, maso jen nachytané ryby a domácí krůta nebo kuře (2x za měsíc), každý den zelenina a ovoce minimálně ve 4 porcích, pokud možno celozrnné výrobky, někdy zakysané výrobky nebo biojogurty. Piju zelený čaj, čaj roibos a vodu. Nemocí jsem nikdy netrpěla, pouze neumím zvládat stresy, které mě občas vykolejí, ale díky cvičení je zvládám. Teď toho asi zřejmě bylo dost a jsem tam, kde jsem. Surfuji po internetu, ale nejsem z toho moc chytrá. Vaše stránky mi připadají normální. Mohl byste mi poradit odkud začít? Co udělat nejdříve? Děkuji.
Patrně jste vlivem stresu demineralizovaná, tělo totiž při stresu pálí rezervní zásoby minerálů neskutečným tempem a je třeba je doplňovat. To není v dnešní době jednoduché, protože v potravinách a to i těch takzvaně zdravých, není prakticky nic. Ve vašem případě bych začal do sebe valit hořčík a to na samé hranici vstřebatelnosti a udělal si vlasovou analýzu, která vám poví celkem přesně, kde je problém, ale patrně bude chybět většina z toho, co zde stále popisuji. Aby jste se co nejrychleji dostala do normálu, tak na nadledvinky vyzkoušejte cca 1000 mg vitamínu B5 denně ve dvou dílčích dávkách. Určitě si udělejte krkací test na kyselinu chlorovodíkovou, té patrně také budete mít nedostatek a pak trávit samozřejmě asi nemůžete.