NOWOCAYN píše:
Neviem aký Hurom (možno nejaký ruský...) má pani Martina46, keďže mne pri použití 1kg mrkvy Hurom odšťaví asi 4,5dcl šťavy (0,9 - 1kg mrkvy a 4 menšie, ale nie maličké jablká = 8dcl šťavy, pričom z jabĺk je šťavy minimálne 3dcl).
Mimochodom, som s Huromom spokojný... pokiaľ ho netreba čistiť... Trvá mi to aj 4 minúty rezkého čistenia (teda rýchleho), a to na odstavovace.sk dávali 5/5 za čistenie... v skutočnosti tam patrí 3/5 za čistenie, lebo tie nádoby na šťavu a odpad sú tvarom stvorené asi pre 8 ročné deti... navyše sa blbo umýva to okrúhle sitko, a tá biela "kostra" s tými gumami... vlastne, celý stroj sa veľmi zle umýva.
Ale to by nemalo odradiť... 4 minúty (krkolomného umývania) hore dole...
edit : to Martina46 : Ďakujem za tip, skúsim to s tým prepláchnutím pomocou šťavy...
, ale šťavu z mkrvy (4,5dcl z 1kg mrkvy) to aj tak nenavýši. Odkiaľ máte Hurom Vy ? ...
nowocayn, ja som kupila hurom na eujuicers.sk vy asi tiez odtial?
s tou mrkvou je to divne, vyzera to skor na nejaku velmi slabu mrkvu na stav, mimochodom, samozrejme, ze vytaznost sa nerovna angelu, videla som na youtube aj porovnanie greenstar s huromom a GS robil cca o 10ml viac stavy ako hurom, cize cim drahsi stroj, tym lepsie.
a verim, ze v lete pri cerstvom ovozele to bude opyt ine.
najma jablka su dost odlisne, mali sme jedny kysle a velmi tvrde z jednoty a vytaznost bola velmi dobra a stava cista uz pred preliatim stavy znovu cez stroj. teraz stavim uhorky kazdy dena su rake maksie, no neviem, stavy z nich zas tam moc nie je.
zaujimala by ma vytaznost zemiaku, myslela som, ze bude vela stavy, ale kdeze, nie su to sice mega tvrde krumple, aje aj tak, je to asi viac skrobovve ako stavove. tiez z cvikle mi moc nejde, ale vacsinou je maksia. najviac lezie z klickov