Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 4:41 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte led 18, 2011 10:00 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 04, 2010 12:30 pm
Příspěvky: 350
dnes sme zapratali mrazak dalsou davkou oleja, no upozornili nas, ze je tentokrat lisovany z tmaveho lanu. bezne sa robi z toho zlateho? tento ma inu chut, taku akoby orieskovejsiu, no chutovo nie je az taky dobry, ale da sa.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte led 18, 2011 11:48 pm 
Offline

Registrován: stř kvě 20, 2009 4:06 pm
Příspěvky: 21
Bydliště: Olomouc
Martina46 píše:
dnes sme zapratali mrazak dalsou davkou oleja, no upozornili nas, ze je tentokrat lisovany z tmaveho lanu. bezne sa robi z toho zlateho? tento ma inu chut, taku akoby orieskovejsiu, no chutovo nie je az taky dobry, ale da sa.

Je to olej z agro-elu? zajímá mě, jestli už změnili ty špatné cedulky,co měli na těch kanystrech...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 19, 2011 12:28 am 
Offline

Registrován: čtv lis 04, 2010 12:30 pm
Příspěvky: 350
Mikeš píše:
Je to olej z agro-elu? zajímá mě, jestli už změnili ty špatné cedulky,co měli na těch kanystrech...

nie, to nie je on.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 19, 2011 9:52 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
tomaso píše:
Tak jsem vyrobil druhou várku sirné patlanice. Někde jsem psal, že mi patlanice hrubě nechutná kvůli pachu rybiny a chuti fermeže... První várku jsem udělal z 500 g plnotučného tvarohu a 250 ml lněného oleje s přidáním asi 4 lžic mletého semínka. Bylo to fakt dost chuťově nelibě výrazné. Nicméně s každým dne spotřebovávání této várky můj odpor klesal. Novou várku jsem udělal míň koncentrovanou a dal jsem 750 g tvarohu na 250 ml oleje a 2 lžíce semínka. Hned jsem ochutnal a je to pro mne poměrně nezávadné až přijatelné...\":-)\". Hned jsem si udělal mírně dušenou zeleninu s namočenou pohankou a listovým salátem a světe div se- patlanici jsem si musel dokonce přidat, jak mi ti šmakovalo...\":-)\". Ochucování patlanice jsem zatím nezkoušel, chtěl jsem jí přijít na chuť jako takové a to se, zdá se, povedlo. Vidina jejího účinku na organismus je mi silným hnacím motorem...\":-)\"

Ono se to nezdá, ale chutě se velice rychle dají srovnat do normálu, pokud se vynechají ty průmyslově vyladěné chemicko-potravinářské šmejdy.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 19, 2011 6:38 pm 
Offline

Registrován: sob srp 07, 2010 10:13 pm
Příspěvky: 205
Bydliště: Horoměřice
tak uz mi taky dosel lneny olej, a patlaninu jsem udelal takto:
jelikoz mam nejakej blbej mlynek, tak jsem namocil na 20min lnene seminko-5lzic do vlazne vody, potom rozmixoval tyc. mixerem, udelala se z toho takova pena, tak jsem pridal vodu, potom tvaroh-zatim jen normalne ze supermarketu od zeletavy, bral jsem ten co je jen v papiru, tam bych si tipnul bude nejmene sr*cek,pak jsem dolil tak 120ml oleje a pomixoval, nakonec jsem pridal tak 1 pol. lz. oregana a 1 c. lz chilli papriky nejake co jsem nasel v korenich, a za dnesek jsem celou davku sezral ,jak mi to chutna \":D\", moje davka 250g tvarohu, 120ml oleje, 5 lzic semen, pro prvnich par dnu uzivani tehle dobroty asi neni na zavadu ze tohle snim uz za jeden den?

ps. jinak jist se to da hned jak se to umixuje, nemusi se to ulezet, ze ano?

diky

_________________
Walker: "zelenina a saláty tělo budují, kdežto ovoce ho čistí."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 19, 2011 10:01 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
6ma píše:
tak uz mi taky dosel lneny olej, a patlaninu jsem udelal takto:
jelikoz mam nejakej blbej mlynek, tak jsem namocil na 20min lnene seminko-5lzic do vlazne vody, potom rozmixoval tyc. mixerem, udelala se z toho takova pena, tak jsem pridal vodu, potom tvaroh-zatim jen normalne ze supermarketu od zeletavy, bral jsem ten co je jen v papiru, tam bych si tipnul bude nejmene sr*cek,pak jsem dolil tak 120ml oleje a pomixoval, nakonec jsem pridal tak 1 pol. lz. oregana a 1 c. lz chilli papriky nejake co jsem nasel v korenich, a za dnesek jsem celou davku sezral ,jak mi to chutna \":D\", moje davka 250g tvarohu, 120ml oleje, 5 lzic semen, pro prvnich par dnu uzivani tehle dobroty asi neni na zavadu ze tohle snim uz za jeden den?

ps. jinak jist se to da hned jak se to umixuje, nemusi se to ulezet, ze ano?

diky

Naopak, je vhodné směs jíst co nejčerstvější a její objem na závadu také není, pokud vám chutná a nehoníte štíhlou linii, tak větší množství nijak nevadí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv led 20, 2011 9:18 pm 
Offline

Registrován: stř úno 24, 2010 12:11 pm
Příspěvky: 25
Myslíte, že je rozdiel v kvalite oleja ak sa predáva pre kone? Našiel som napr. toto:
http://www.pferdi.sk/product/noesenberg ... ej-5l-199/

...na stránkach výrobcu píšu, že je to z kanadského ľanu 99,5% čistého a lisovaný do 35*C


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát led 21, 2011 11:00 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Miroslav píše:
Myslíte, že je rozdiel v kvalite oleja ak sa predáva pre kone? Našiel som napr. toto:
http://www.pferdi.sk/product/noesenberg ... ej-5l-199/

...na stránkach výrobcu píšu, že je to z kanadského ľanu 99,5% čistého a lisovaný do 35*C

Tak kůň má také jenom jedny játra a pokud olej bude žluklý, tak mu je tím odrovnáte, čili patrně tam velký rozdíl nebude, ovšem nedovedu to odhadnout, jak moc snese kůň na rozdíl od člověka, třeba je ten rozdíl velký a ta uvedená životnost se mě už vůbec nezdá.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob led 22, 2011 9:54 pm 
Offline

Registrován: čtv srp 19, 2010 11:11 pm
Příspěvky: 6
Jarda píše:
Tak kůň má také jenom jedny játra a pokud olej bude žluklý, tak mu je tím odrovnáte, čili patrně tam velký rozdíl nebude, ovšem nedovedu to odhadnout, jak moc snese kůň na rozdíl od člověka, třeba je ten rozdíl velký a ta uvedená životnost se mě už vůbec nezdá.

V "koňských potřebách " mi nabídli extrudované lněné semínko.
Ze zdejších informací jsem vyrozuměla, že lněné semínko se má po semletí hned zkonzumovat, že se rychle kazí. Jak je to s tím extrudovaným semínkem, kazí se také tak rychle jako mleté? Když ho skladuji třeba 3 měsíce, nemůže to koni uškodit ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob led 22, 2011 10:08 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Anna píše:
V "koňských potřebách " mi nabídli extrudované lněné semínko.
Ze zdejších informací jsem vyrozuměla, že lněné semínko se má po semletí hned zkonzumovat, že se rychle kazí. Jak je to s tím extrudovaným semínkem, kazí se také tak rychle jako mleté? Když ho skladuji třeba 3 měsíce, nemůže to koni uškodit ?

Ano, semínko jak se naruší celkem rychle podléhá zkáze, ovšem jak se chová extrudované, nebo jak takovou záležitost snáší kůň, to opravdu netuším, ale patrně dobře, protože pochybuji, že by to nějaký chovatel riskoval, kůň není hračka za dvacet korun.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 24, 2011 4:01 pm 
Offline

Registrován: stř črc 14, 2010 4:02 pm
Příspěvky: 113
Já již lněné semínko do zásoby vůbec nemelu /dříve jsem ho v zásobě na 2-3 dny skladovala v ledničce/, ale přidávám ho do mixéru celé - přímo při přípravě patlaniny- k tvarohu a lněnému oleji a krásně se rozdrtí. Doufám, že tento způsob není na závadu. \":D\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 24, 2011 4:16 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 08, 2010 12:01 pm
Příspěvky: 56
Nepokazí se účinek sirné patlaniny, když si ji lehce přisolím špetkou himalajské soli?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte led 25, 2011 8:48 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
esie píše:
Já již lněné semínko do zásoby vůbec nemelu /dříve jsem ho v zásobě na 2-3 dny skladovala v ledničce/, ale přidávám ho do mixéru celé - přímo při přípravě patlaniny- k tvarohu a lněnému oleji a krásně se rozdrtí. Doufám, že tento způsob není na závadu. \":D\"

Pokud vám to váš mixér rozmixuje, tak to určitě není problém, ale vhodnější je na sucho si nejprve rozmixovat lněné semínko a pak do té drtě přidat olej i tvaroh a znovu rozmixovat vše naráz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte led 25, 2011 8:49 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
qup píše:
Nepokazí se účinek sirné patlaniny, když si ji lehce přisolím špetkou himalajské soli?

Určitě ne, přidávat můžete celkem dost ingrediencí a sůl je jedna z nich.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob úno 05, 2011 11:47 pm 
Offline

Registrován: stř říj 06, 2010 6:59 pm
Příspěvky: 8
Do sirné patlaniny používám tvaroh s 10-20% tuku, běžně prodávaný v obchodech. Jiný neseženu.
Je to lepší než nic a nebo je to úplně špatně? Zdraví Vás Martin.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz