jarda02 píše:
Uznávám, že velká spousta lidí (i já se k nim dříve řadil) si doma na běžné bázi připravuje (a teď bych použil Vaše slova) jakýsi "škodlivý výluh" v domnění, že se jedná o kvalitní nápoj, avšak ve skutečnosti se v podstatě jedná o nedobře připravenou a nekvalitní, mnohdy i přestárlou a zcela zvětralou, pytlíkovou náhražku čaje. Tato substance však mnohdy nemá nic společného s opravdovým čajem a proto bych ji tak snad ani nenazýval.
Chci také říci, že Vaše stránky se mi svým ztvárněním docela líbí a vypadají relativně důvěryhodně (jinak bych snad ani nereagoval) a jako takové by si určitě zasloužily zmírnění Vašeho striktního tvrzení o čaji jako o "velmi neprospěšném nápoji", jelikož také záleží na jeho kvalitě a způsobu přípravy, kdy se při dodržení jistých zásad může jednat o nápoj zařaditelný alespoň v minoritním množství do denního pitného režimu. Ale toto už samozřejmě ponechám na Vás jako správci těchto stránek.
S pozdravem,
Jarda02
Děkuji za uznání mé piplavé práce, to se nestává zase tak často a od oponenta to je poprvé, což potěší dvakrát. Pokud se týká mého zmírnění striktního tvrzení o škodlivosti čajů, tak je otázkou, zda se oba bavíme o téže věci. Já čaje neodsuzuji ani tak pro kvalitu, či konkrétní druh čaje, proti tomu toho zase tak moc nemám a proti zelenému čaji již vůbec ne, ale pro aplikaci destrukturalizované vody, která se není schopna vázat do buněk a velice snižuje energetiku těla, což považuji za zásadně špatné. Je otázkou, kolik lidí by bylo ochotno čaj uvařit, pak zmrazit a zase rozmrazit, čímž by se strukturální mřížka obnovila a energeticky by tento čaj člověku neškodil. Také je diskutabilní jak by tento čaj chutnal těm fajnšmekrům, kteří ho opravdu dělají poctivě a vychutnávají si právě ty jemné detaily, které by takto asi přišly vniveč. Já kupodivu dost často nemocným určité čaje doporučuji, ale nejde o běžné druhy, ani o standardní způsob přípravy a ty považuji za jednoznačně prospěšné.