Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 4:20 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 70  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát led 21, 2011 9:35 am 
Administrátor
Administrátor

Beladona píše:
Zvláštní ale je, že nekrkám ani tak po jídle, jako především v době, kdy jídlo vynechám a nejvíc při půstu.

Ona kvasinka, když nedostává krmení, tak se o svoje žrádlo hlásí, jde o docela vyčůranou potvoru.

PříspěvekNapsal: sob led 29, 2011 11:53 am 

Posledné dni ma znova zvykne trošku páliť žáha, alebo sa tvoriť sem-tam "knedlík v hrdle"... Skúsil som ráno vypiť 1dcl vody s kopcovitou čajovou lyžičkou sódy bikarbóny. O 20 minút na to som si grgol maličký grg, a o 5 minút na to ešte jeden maličký (fakt malý) grg. Mám nedostatok kyseliny chlorovodíkovej v žalúdku ?
Mám doma "Betaine HC"... mám začať používať jednu tabletku (324mg Betaine HCL + 5mg Pepsín v jednej tabletke) denne ? Po akú dobu asi ? Ak sa môj spomínaný stav nezmení, tak ja už fakt neviem... je mi fajn, všetko je o.k., ale s tým žalúdkom mám stále problémy...
Moje problémy so žalúdkom začali vtedy, keď som nemaml prácu a brigádoval som vo veeeľkej predajni s nábytkom, kde som jedával na predajni...a ľudia sa na mňa pozerali (zákazníci), a to mi neskutočne vadilo. Trvalo to 4 mesiace... A už od tretieho mesiaca ma začala páliť žáha (dovtedy nepoznaný pocit), alebo sa tvoriť v hrdle "knedlík" (dovtedy tiež nepoznaný pocit)... Je možné, ,že mi tá skúsenosť s jedením obedu na predajni spôsobila takého žalúdočné problémy ? Totižto.... stolicu mám fakt kvalitnú, bez zápachu.... Ako je to možné, keď mám problém so žalúdkom ? Ako sa mi na základe toho môže tvoriť dobre formovaná stolica bez zápachu a bez hlienu ? ...
Pripadám si celý plný záhad... ešte čakať 3 mesiace kým vlasy na temene hlavy narastú, a potom ďalší mesiac, kým dostnem výsledky z "vlasovej analýzy prvkov", aby som bol pre seba už menšou záhadou....

PříspěvekNapsal: sob led 29, 2011 2:54 pm 
Administrátor
Administrátor

NOWOCAYN píše:
Posledné dni ma znova zvykne trošku páliť žáha, alebo sa tvoriť sem-tam "knedlík v hrdle"... Skúsil som ráno vypiť 1dcl vody s kopcovitou čajovou lyžičkou sódy bikarbóny. O 20 minút na to som si grgol maličký grg, a o 5 minút na to ešte jeden maličký (fakt malý) grg. Mám nedostatok kyseliny chlorovodíkovej v žalúdku ?
Mám doma "Betaine HC"... mám začať používať jednu tabletku (324mg Betaine HCL + 5mg Pepsín v jednej tabletke) denne ? Po akú dobu asi ? Ak sa môj spomínaný stav nezmení, tak ja už fakt neviem... je mi fajn, všetko je o.k., ale s tým žalúdkom mám stále problémy...
Moje problémy so žalúdkom začali vtedy, keď som nemaml prácu a brigádoval som vo veeeľkej predajni s nábytkom, kde som jedával na predajni...a ľudia sa na mňa pozerali (zákazníci), a to mi neskutočne vadilo. Trvalo to 4 mesiace... A už od tretieho mesiaca ma začala páliť žáha (dovtedy nepoznaný pocit), alebo sa tvoriť v hrdle "knedlík" (dovtedy tiež nepoznaný pocit)... Je možné, ,že mi tá skúsenosť s jedením obedu na predajni spôsobila takého žalúdočné problémy ? Totižto.... stolicu mám fakt kvalitnú, bez zápachu.... Ako je to možné, keď mám problém so žalúdkom ? Ako sa mi na základe toho môže tvoriť dobre formovaná stolica bez zápachu a bez hlienu ? ...
Pripadám si celý plný záhad... ešte čakať 3 mesiace kým vlasy na temene hlavy narastú, a potom ďalší mesiac, kým dostnem výsledky z "vlasovej analýzy prvkov", aby som bol pre seba už menšou záhadou....

Vzhledem k tomu hovadskému množství sody asi ano, správně se jí má na ten test použít pouze 1,25 ccm. Jedna tableta denně nic neřeší, to musíte tak 600 mg před jídlem a možná i dalších 600 mg po jídle, tedy těch tablet by bylo potřeba celkem dost. Vzhledem k tomu, jak to zaměstnání popisujete, vám to nahodil dlouhodobý stres. Pokud se týká nedostatku kyseliny, jde o stav opravitelný, ale chvilku to trvá a je nutné v počátku kyselinu dodávat.

PříspěvekNapsal: pon led 31, 2011 11:02 am 

Dobré ráno Jardo, asi přes dva týdny beru kyselinu chlorovodíkovou (denně 7 kp.3,5%ní), zinek (4 kp.denně) a měď (2 kp. denně). Mám problémy se střevy v tom smyslu, že jsem nafouklá a mám neustálé škrundání a "pšoukání", občas i průjem. Je možné, že by to bylo od toho? Sestra bere taky, trochu v menších dávkách, ale potíže má stejné. Díky

PříspěvekNapsal: pon led 31, 2011 1:23 pm 
Administrátor
Administrátor

Petra píše:
Dobré ráno Jardo, asi přes dva týdny beru kyselinu chlorovodíkovou (denně 7 kp.3,5%ní), zinek (4 kp.denně) a měď (2 kp. denně). Mám problémy se střevy v tom smyslu, že jsem nafouklá a mám neustálé škrundání a "pšoukání", občas i průjem. Je možné, že by to bylo od toho? Sestra bere taky, trochu v menších dávkách, ale potíže má stejné. Díky

Ty prostředky ani zdaleka neberete v nějakých horních dávkách to by šlo, kromě té mědi, zvýšit několikrát a nemohl by nastat problém, čili jsou dvě možnosti. Buď toho berete málo, hlavně té kyseliny, protože té si běžně zdravý žaludek tvoří cca 1,5-3 lity denně. Nebo si to nějak vytváříte nevhodnou stravou, což považuji za pravděpodobnější, především velké dávky ovoce s nějakým tukem určitě dobře krmí kvasinky a je třeba podle toho stravu upravit.

PříspěvekNapsal: ned úno 13, 2011 12:41 pm 

Super..... odkedy používam Betain HCL (Lamberts) v množstve asi 6-7 tabletiek denne (pričom sa odporúča len 2-3), tak nemám problémy so žalúdočným trávením....NABRAL SOM DRUHÝ DYCH.... do života... Je to nádherný pocit.... Len škoda, že sa mi za chvíľu minie balenie...a budem musieť dať za to 11 Eur znova.... Dá sa niekde zohnať kyselina chlorovodíková ?
Samozrejme najradšej by som bol, keby som HCL doplňovať nemusel... Zaujímalo by ma ako zistím, kedy jej mám dosť v žalúdku... kedy môžem znižovať dávky tabletiek Betain HCL, alebo kyseliny chlorovodíkovej ako kvapaliny (keď ju zoženiem)...
Test so sódou.... príde mi trochu málo presný, možno sa mýlim.

\":)\" ... konečne necítim knedlík v krku, a konečne sa mi nedostávajú priesvitné hlieny neutrálno-sladkastej chuti do krku (ktoré som musel vypľúvať).... to je pocit.... \":)\"

PříspěvekNapsal: ned úno 13, 2011 10:58 pm 
Administrátor
Administrátor

NOWOCAYN píše:
Super..... odkedy používam Betain HCL (Lamberts) v množstve asi 6-7 tabletiek denne (pričom sa odporúča len 2-3), tak nemám problémy so žalúdočným trávením....NABRAL SOM DRUHÝ DYCH.... do života... Je to nádherný pocit.... Len škoda, že sa mi za chvíľu minie balenie...a budem musieť dať za to 11 Eur znova.... Dá sa niekde zohnať kyselina chlorovodíková ?
Samozrejme najradšej by som bol, keby som HCL doplňovať nemusel... Zaujímalo by ma ako zistím, kedy jej mám dosť v žalúdku... kedy môžem znižovať dávky tabletiek Betain HCL, alebo kyseliny chlorovodíkovej ako kvapaliny (keď ju zoženiem)...

\":)\" ... konečne necítim knedlík v krku, a konečne sa mi nedostávajú priesvitné hlieny neutrálno-sladkastej chuti do krku (ktoré som musel vypľúvať).... to je pocit.... \":)\"

No vidíte a jak dlouho jsem do vás hučel a kyselina je mnohem levnější. Sehnat se dá v lékárně, ale pokud s tím budete mít problém, tak koupit lékopisnou kyselinu v nějaké prodejně chemikálií. Zjistíte to krkacím testem a přesný je dostatečně.

PříspěvekNapsal: ned úno 13, 2011 11:45 pm 

NOWOCAYN píše:

ak si z bratislavy, kupila som tu:
http://www.centralchem.sk

telefonicky som sa dohodla s chemikom, aby mi namiesal 3,5% v potrav. kvalite tusim \":roll:\" . potom sa da vyzdvihnut osobne. je to najlepsie.

PříspěvekNapsal: stř úno 16, 2011 3:51 pm 

Tak sem zkusil ekvivalent 1 ml 3,5% HCl. Chutna to rozrezeno v hrnku vody lepe nez sem cekal asi jako citronova voda. \":)\"
Fenomen nedostatku HCl zda se mi spravny a myslim ze spousta lidi ma z celodenniho stresu a nedostatku pohybu na cerstvem vzduchu malo aktivni zaludek a tvorbu HCl.
Uvazuji na zaklade analogie s octem ktery se mi na traveni burtu (domaci utopenci) docela dost osvedcil. Takze predpokladam ze mam nedostatecnou tvorbu zaludecni HCl a mozna i jinych enzymu.
Jeden cas sem konzumoval krom kombuchoveho caje i slabe ozonizovanou vodu, koncentraci ozonu nedokazu odhanout, ziskal sem ji pomoci UV lampy s maximem UV pri 360-380 nm.
MOje teorie je totiz asi takova ze zaludecni a jine bunky epitelu potrebuji pro dostatecnou tvorbu HCl krom jineho i dost energie a pokud se jim nedostava kysliku tak tu energii asi tezko ziskaji. Ozon je takovy metabolicky zivotabudic, rozpadne se, doda kyslik a este nejakou energii navic. Alespon tot rika ozonoterapie. Takze mozna ze takhle by se dala obnovit "prirozene" tvorba HCl, nikoliv nahradni konzumaci HCl ale dodanim dostatku Cl- at uz v NaCl nebo KCl a okyslicit epitel ionizovanou ci slabe ozonizovanou vodou. Samozrejme je nutne pracovat na psychosomatice a stresorech to sou nutne podminky, ktere tento efekt mohou silne potlacit.

http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/

PříspěvekNapsal: stř úno 16, 2011 7:48 pm 
Administrátor
Administrátor

Petr 2 píše:
Tak sem zkusil ekvivalent 1 ml 3,5% HCl. Chutna to rozrezeno v hrnku vody lepe nez sem cekal asi jako citronova voda. \":)\"
Fenomen nedostatku HCl zda se mi spravny a myslim ze spousta lidi ma z celodenniho stresu a nedostatku pohybu na cerstvem vzduchu malo aktivni zaludek a tvorbu HCl.
Uvazuji na zaklade analogie s octem ktery se mi na traveni burtu (domaci utopenci) docela dost osvedcil. Takze predpokladam ze mam nedostatecnou tvorbu zaludecni HCl a mozna i jinych enzymu.
Jeden cas sem konzumoval krom kombuchoveho caje i slabe ozonizovanou vodu, koncentraci ozonu nedokazu odhanout, ziskal sem ji pomoci UV lampy s maximem UV pri 360-380 nm.
MOje teorie je totiz asi takova ze zaludecni a jine bunky epitelu potrebuji pro dostatecnou tvorbu HCl krom jineho i dost energie a pokud se jim nedostava kysliku tak tu energii asi tezko ziskaji. Ozon je takovy metabolicky zivotabudic, rozpadne se, doda kyslik a este nejakou energii navic. Alespon tot rika ozonoterapie. Takze mozna ze takhle by se dala obnovit "prirozene" tvorba HCl, nikoliv nahradni konzumaci HCl ale dodanim dostatku Cl- at uz v NaCl nebo KCl a okyslicit epitel ionizovanou ci slabe ozonizovanou vodou. Samozrejme je nutne pracovat na psychosomatice a stresorech to sou nutne podminky, ktere tento efekt mohou silne potlacit.

Ono to jde obnovit množstvím postupů, ale pro většinu lidí je naprosto nejjednodušší ji pít, nicméně je holým faktem, že bez dostatku kyseliny chlorovodíkové v žaludku nemůže být člověk zdravý.

PříspěvekNapsal: sob úno 19, 2011 9:36 am 

uz som pisal do temy candida. Mam asi to palenie zahy (epigastria- pri fycickej namahe ako napr. bicyklovanie, ma boli v hrudniku akoby som nevladzal. Asi zaludok. Rano mam obcas bolesti zaludka a aj kyslo v ustach mam. Stolicu mam akoby mokru, nema pevny tvar). Pritom este candidu \":(\" Na gAstre som bol na endoskopii, spravili mi 5 vyterov zo zaludka. Vysledky az 5.3.2011 dovtedy budem brat co som pisal v teme candida - kefir, kokosovy olej, lanove semienka, probiotika, Triphala a to MMS1 (uvidim ci mi opravia objednavku - ci mi zmenia to MMS1 na MMS2) + klystiri by som rad spravil.

Tie priznaky aj s kandidou nasvedcuju ze mam nedostatok HCl ze? Cize najlepsie je objednat betain Hcl

PříspěvekNapsal: sob úno 19, 2011 10:41 am 
Administrátor
Administrátor

eko-ko píše:
uz som pisal do temy candida. Mam asi to palenie zahy (epigastria- pri fycickej namahe ako napr. bicyklovanie, ma boli v hrudniku akoby som nevladzal. Asi zaludok. Rano mam obcas bolesti zaludka a aj kyslo v ustach mam. Stolicu mam akoby mokru, nema pevny tvar). Pritom este candidu \":(\" Na gAstre som bol na endoskopii, spravili mi 5 vyterov zo zaludka. Vysledky az 5.3.2011 dovtedy budem brat co som pisal v teme candida - kefir, kokosovy olej, lanove semienka, probiotika, Triphala a to MMS1 (uvidim ci mi opravia objednavku - ci mi zmenia to MMS1 na MMS2) + klystiri by som rad spravil.

Tie priznaky aj s kandidou nasvedcuju ze mam nedostatok HCl ze? Cize najlepsie je objednat betain Hcl

Je to vysoce pravděpodobné, ale udělejte si krkací test a budete mít celkem jasno. Pokud si do pěti minut nekrknete, tak máte dost slušně potvrzeno, že kyseliny máte málo, případně dokonce žádnou a pak je opravdu nutné ji doplňovat, nebo obnovit její tvorbu.

PříspěvekNapsal: sob úno 19, 2011 10:55 am 

ten test som si robil pred dvoma tyzdnami so sodou bikarbonou. Vtedy som si iba tak slabo odgrgol v tretej minute ale to bolo asi tou vodou. Skusim zajtra na lacny zaludok. Neviete kde mam zohnat ten betain hcl? A to uz ako mam skonbinovat s mliecnym kefirom, klystirom, probiotikami, kokosovym olejom, lanovymi semienkami, Psylliom (vlaknina) pripadne s MMS1?

Inac na tvorbu hcl je dobry citron a podobne stimmulatori? Z lekarne zinok ze?

PříspěvekNapsal: sob úno 19, 2011 11:41 am 
Administrátor
Administrátor

eko-ko píše:
ten test som si robil pred dvoma tyzdnami so sodou bikarbonou. Vtedy som si iba tak slabo odgrgol v tretej minute ale to bolo asi tou vodou. Skusim zajtra na lacny zaludok. Neviete kde mam zohnat ten betain hcl? A to uz ako mam skonbinovat s mliecnym kefirom, klystirom, probiotikami, kokosovym olejom, lanovymi semienkami, Psylliom (vlaknina) pripadne s MMS1?

Inac na tvorbu hcl je dobry citron a podobne stimmulatori? Z lekarne zinok ze?

Třeba zde http://www.swanson.cz/betain-hcl-120pcs-648mg , ale je to dost drahé, venku ho koupíte mnohem levněji a také se dá používat přímo ředěná kyselina chlorovodíková, což je možná i lepší a mnohem levnější. Dává se tableta před jídlem a tableta po jídle, přičemž na nic z výše uvedeného, to nemá negativní vliv. Citrón a zinek určitě fungují.

PříspěvekNapsal: sob úno 19, 2011 12:54 pm 

Pondelok si kupim ph papieriky a ten zinok. Zacnem konzumovat ku salatom aj kysly jablcny ocot a citronovu stavu. Za ako dlho sa mi to moze napravit ta Hcl?
No radsej by som chcel tu lacnejsiu alternativu. Co konkretne myslite?

Omg ja uz nemam nervy na to vsetko. Nejem sladke a cukor vobec. Bielu muku chcem obmedzit ale rodicia mi povedali ze vydumujem s jedlom, ze preco nejem sladke, tmavy chlieb, halusky (kedze su z muky) . Mam len 20 rokov no problemy so zaludkom. Chcem sa vyliecit no rodicia na mna stale kricia a nepodporuju ma. Este mi hovoria ze som posanuty demonom. Uz neviem co mam robit. Nepochopia ze sa chcem s kandidy vyliecit.

Pondelok hned kupim tie ph papieriky a spravim testy + aj tie pluvacie nalacno. Potom pojdem kupim veci na klystir. Teraz nemam MmS1 tak spravim s pol citrona vystiskam stavu. A utorok mi dojde kefir tak zacnem. Dokym nemam kefir tak som si kupil Biely jogurt. Klystir mozem aj zmiesat vodu a kefir? 0,7l vody a 0,7 kefiru
Kedze mam tie problemy doma, tak vadi velmi ked si rano dam tmavy chlieb? No budem uzivat aj ten kefir, probiotika, klystir, Triphala, Kokosovy olej a lanove rozomlete semienka + vecer tu vlakninu Psyllium. Jem vela zeleniny najme teraz. Tie veci by mi mohli pomoct s tou kyselinou Hcl dufam.
Davnejsie som jedol strasne vela sladkeho a nezdrave veci. Teraz ked som prestal konzumovat cukor a najme sladkosti, tak som schudol 5 kil. Je to zdrave? Mam teraz 57-58 kil a meriam 170 cm. Ked budem konzumovat kefir, tak by som mohol konecne pribrat ze? Kedze kulturisti ho najradsej uzivaju.

Prosim o radu, aspon niekto \":(\"

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]