Jarda píše:
Takto ji určitě nevyřešíte, ale pokud vám to ten dojem tvoří, tak proč ne. Není to řešení, pouze trápení a jak ta opatření ukončíte je zase zpět, protože jde o mrchožrouta a jak dostane mršinu tak hoduje. Nedat ji nažrat se musí dělat tak, že rozchodíte trávení cukrů a tuků, na což je tento program dost sebevražedný.
Inu, čtyři roky jsem zkoušel všechny možné varianty diet a základem bylo vždy nezapomínat na zeleninu. A čtyři roky jsem stál na místě a čtyři roky jsem se budil ráno a chodil dvakrát až třikrát poránu na velkou. Střídaly se u mně nálady /ne dobrá se špatnou, ale nasraná s letargickou a smutnou/. Čtyři roky jsem chodil chcát jak koroptev každých dvacet minut a měl jsem neustále záněty močového
měchýře a cest /a byl jsem rád, když mi to nevyjelo až do ledvin/.
Nic z tohoto už od prvního ledna neznám, jen pokud testuju a dám si nějaké sacharidy a druhý den vidím, že to ještě není v pořádku a vrátím se k původní dietě, protože je mi jasné, že ze stavu totálního
rozkladu trávení, do kterého jsem se dostal díky hydrocolonterapii před vánocema, kdy jsem si vyplatil tu trošku laktobacilů a zůstala mi ve střevech prakticky jen candida, se nemůžu dostat za 14 dnů.
Ale - 90% příznaků candidy je fuč, nemám bledé tváře, nejsem opuchlý, necítím se mizerně, mám dost energie a cítím se jako zdravý člověk. Samozřejmě, nízkosacharidová dieta mi neumožňuje běhat maratóny, ale můžu normálně chodit cvičit do posilovny a venčit psa a řešit běžné denní záležitosti.
Jardo, já tu candidu na rozdíl od Vás mám, a vyzkoušel jsem si sám na sobě metodou pokus omyl jak se jí zbavit. Kdybyste ji měl taky, nikdy byste nemohl říct, že stačí se dostat do pohody a candida zmizí, takhle jednoduché to určitě není. Vyzkoušel jsem všechno možné a to co jsem tu psal je jediné co dává smysl. Když chce candida vyrábět alkohol, musí mít z čeho, a to je cukr v jakékoliv podobě.
S trávením tuků nemám sebemenší problém a candida tuky nežere, ani bílkoviny. Candida je živa z cukru.