RadkaS píše:
Sagi, momentálně nemám čas, ale jak bude chvilka, prokoušu se Tvojí reakcí, díky, že jsi se tak rozepsal.
Tak aspoň reakce na kousek toho velkého psaní, kterého si od Tebe vážím. Jsi moc hodný, že jsi si na mě udělal tolik času .... .
Víš, já jsem po tom, co jsem byla infikována klíštětem, taky hodně zjišťovala. Sice trošku jinou formou... spíše formou sledování různých souvislostí, diskuzí s lékaři, vyměňování zkušeností s lidma, kteří si borelkou prošli nebo procházejí..... protože jen v odborných článcích jsem se beztak ztrácela .... ale to by bylo na delší vyprávění, než psaní, ale to jen, aby jsi si nemyslel, že jsem jen seděla a čekala.... .
1) n.z., sme lidi, meli by sme si pomahat ne..
2) ja se v odborných článcích taky samodřejmě strácim, co ti muzu doporucit kdyz neco ctes tak mit hned vedle otevrenou wikipedii, a cemu nerozumis se podivat tam.. budto najdes v cesine a nebo v anglictine a prelozis si to, ja to delam tahle obcas dodnes, clovek nemuze vedet vsechnom jeste k tomu kdyz to neni jeho obor, ver mi ze se ti potom bude cist mnohem lepe..
RadkaS píše:
A ty fleky... to je právě jedna z věcí, která si myslím, až tak jednoznačně negativní být nemusí (jasně že může, ale nemusí...). Opravdu z toho, co jsem měla možnost zjistit, je právě velké procento lidí, kteří jsou na tom s borelkou blbě a flek ani nezaznamenali.... ale to už jsem psala, že flek může být možná pozitivní v tom, že tělo má schopnost tu toxicidu propouštět přes kůži a tím se toho zbavovat (a nebo to bude příznak ještě něčeho jiného, co já vím.... . Jasně, čistá teorie, ale myslím, že o nic horší než ta, že řekneš... nemám flek... tak jsem zdravý a basta.... .
Protože.... spousta lidí flek nemá a zdravá rozhodně není... . Já flek jednou mám, jednou ne... ale jinak funguji velmi dobře.... . Čímž nechci tvrdit, že zítra budu fungovat dobře... můžu jen zhodnotit to, co už proběhlo nebo probíhá... tak jako všichni... ostatně.
Nechci Ti nic vnucovat ani podstrkovat, já jen, že jsou věci třeba ještě jinak, než by si jeden myslel....
nemit flek je budto moc dobry znameni a nebo moc spatny znameni... v prvnim pripade to znamena ze si telo s boreliemi bezproblemu poradilo a ani nepotrebovalo vyvolat zanet
V druhym pripade to znamena ze nenastala zpocatku vubec zadna obrana reakce a borelie obvykle obsadi posleze i CNS, tedy onemocneni se dostane do faze zvane neuroborelioza, a to je peknej maler. Mit flek(y) znamena ze se telo za pomoci zanetu dokaze infektci branit ale neni zas natolik silne aby ji dokazalo porazit.. (btw telo vzdy toxicke latky vypousti v potu, ale z flekama pod kuzi zpusobenych zanetem to ma pramalo spolecneho)
tak si precti co sem psal prve, zkus si neco nasprtat o IS z ty genetiky.wz.cz hned se ti spousta veci bude cist a chapat lip..