mal by som otázku ohľadne reverznej osmózi.
Plánujem si tiež také niečo zriadiť k studni.
Ale skôr ma zaujíma úprava vody UV lampou, prečo túto možnosť zatracujete?
Posielam môj postreh, RO oddelí všetky nežiaduce veci vo vode na 98 percent alebo menej (či už mineráli, baktérie, kovy atd ...), to znamená že výstupná voda s RO je skoro destilovaná. Cez RO membránu môžu prejsť či už vplyvom znečistenia filtru alebo velkostou otvorov v membráne nejaké ešte menšie baktérie a teda sa dostanú do vody ktorú budeme piť.
UV lampa by mala zahubiť ešte aj tieto potenciálne organizmy ktoré prešli. Je to v podstate ešte dodatočná ochrana.
p. Zajíček Vy v tomto foŕe tvrdíte že takáto voda je mŕtva, ale prečo by takáto voda mala byť mtrva? Veď aj destilka je mŕtva, lebo pri destilácii zahubíte mikroorganizmy či už tepelne ale ja destiláciou sa vyčistia a v destiláte neostane nič. Takáto voda je tiež mŕtva dokonca z rozbitou mriežkou. Tuto vodu treba ešte dodatočné premrážať.
Takže v podstate máte čistú vodu.
Preto sa pýtam o čo je osmatická voda ožiarená ešte UV lampou zbavená baktérii a vírusov, horšia oproti destilovanej? veď voda je voda tej nevadí že ju prevárate alebo ožarujete UV lampou. Ide len o to aká čistá bude pre váš organizmus.
Otázka potom je že čo zo zbytkom organizmov v tej vode. ak ich zabijete UV lampou ako si s nimi telo poradí a že či je to väčšia záťaž pre telo zbaviť sa takto prijatého materiálu. Alebo je menej zaťažujúce pre telo ak tieto organizmy su v živej forme? nie je toto väčšia záťaž pre telo?
Možno ma napadla ešte jedna myšlienka a to tá že tie baktérie ktoré ostanú vo vode sú v podstate pre nás zdrojom vitaminu B12 pri trávení v tenkom čreve
.