Jarda píše:
Tak možné je ledasco, ale já se nedomnívám, že to bude jenom z kvasinek, tam můžete mít i nějaký jiný problém a je jednoznačně v takovém případě vhodné používat karminativa. Někdy se plny tvoří ze zbytků těch úsad na střevě a ve střevní stěně, nepočítejte s tím, že šankaprakšalána jednoznačně odstraní všechno, to ani zdaleka, to nedovede ani hydrocolon a i tam se musí procedury opakovat aby se docílilo solidní čistoty. Nicméně, jak vidíte, postupně to jde evidentně kupředu a není se tedy čeho obávat, stačí pouze vydržet.
Myslím, že máte pravdu. Sice je to smutné, ale ani po roce čištění střeva nefungují tak, jak by měla. Někdy si říkám, jestli už nejsou podrážděná s těch procedur a jídla, které čistí jako třeba česnek, kyselé zelí, ostré koření apod.
Na druhou stranu nikdy ze mě nevyšlo nic impozantního, ale při té poslední šankce ze mě tekla černá voda (neměla jsem řepu, v úvahu přichází jen avokádo). Pevná stolice měla normální barvu, jen ta voda byla černá a to skoro až do konce. Potom jsem měla 3 dni lehký problém s hemeroidem a nešla jsem na velkou. Udělala jsem si klystýr a zase 2 dni nic, až dneska.
Zásek s vyprazdňováním mám po každé šankce i po klystýru a trvá to aspoň týden, než se mi nahodí normální reflex. Už nevím, jestli mám čistit víc a nebo naopak nechat ty střeva trošku odpočinout, protože pak mi vyprazdňování funguje bez problémů.