Xion píše:
Priznam sa, ze tomu nerozumiem, a tak si to precitam este raz a lepsie. Keby islo len o pH, tak rovnaky efekt ma aj zasadotvorna stava, alebo soda. Ale po MMS casto z ludi zacnu odchadzat kvanta hlienov, a potom sa citia lepsie. Mne sa na MMS ozvali uplne stare loziska, co som mal od detstva, napriklad v lavom uchu... vzdy po kupely v MMS mi vnutro laveho ucha uplne napuchne, a vylezie mi odtial kopec mazu.
To je otázka, pravděpodobně ano, ale za delší dobu. To, co jsem sepsal, není příliš probádaný jev a natož v souvislosti s MMS. Já se osobně domnívám, že symbionti prostě reagují na MMS mnohem rychleji, jak na jiné zásadité látky, právě kvůli tomu chlordioxidu. Prostě to asi berou jako tělu vlastní reakci a snaží se na tyto podněty reagovat v tomto případě pro nás dobře a rychle. Berte to tak, že tělo prakticky na veškeré obranné reakce samo vytváří různé sloučeniny chlóru, kterým patogeny nejsou schopny odolávat, ať jsou vnitřní, nebo vnější. Já se domnívám, že zde je to reakce právě na tu kombinaci zásaditého prostředí a chlóru. Podobné detoxikační schopnosti má i MMS2, kde jde o chlórové vápno, které v žaludku vytváří kyselinu chloritou a opět je to zásaditá látka. Z toho usuzuji, že ostatní zásady bez chlóru také fungují, ale prostě pouze pomaleji.