Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 5:49 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 70  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte dub 26, 2011 7:46 pm 

Jarda píše:
Obnova je pochopitelně možná i pomocí bylin, ale takto ne, ta směs pouze tvorbu podpoří, ale patrně neobnoví. Velice záleží na rozsahu selhání tvorby kyseliny a pokud je funkce zcela vyřazená, tak se bez dodávání kyseliny patrně neobejdete.

Děkuji za odpověd. Píšete, že je možná obnova i pomocí bylin, můžete mi, prosím, napsat jakým způsobem? Děkuji.
Zkoušela jsem si test se sodou (hydrogenuhličitan sodný) 1 zarovnanou lžičku do 2 dcl vody a neudělalo to se mnou vubec nic, tak snad jsem to udělala správně.

PříspěvekNapsal: stř dub 27, 2011 7:53 am 
Administrátor
Administrátor

Tiggi píše:
Děkuji za odpověd. Píšete, že je možná obnova i pomocí bylin, můžete mi, prosím, napsat jakým způsobem? Děkuji.
Zkoušela jsem si test se sodou (hydrogenuhličitan sodný) 1 zarovnanou lžičku do 2 dcl vody a neudělalo to se mnou vubec nic, tak snad jsem to udělala správně.

To jsem zde již několikrát psal, že ten postup uveřejňovat nebudu, jde o jedovaté byliny a aplikace je dlouhodobá, čili riziko otravy vysoké a nedá se to tedy zveřejnit. Nicméně velice dobré výsledky dává i suplementace kyseliny chlorovodíkové, případně tablety betain HCl. Většina věcí je zde popsána, tak si to prostudujte.

PříspěvekNapsal: stř dub 27, 2011 9:54 am 

Jarda píše:
To jsem zde již několikrát psal, že ten postup uveřejňovat nebudu, jde o jedovaté byliny a aplikace je dlouhodobá, čili riziko otravy vysoké a nedá se to tedy zveřejnit. Nicméně velice dobré výsledky dává i suplementace kyseliny chlorovodíkové, případně tablety betain HCl. Většina věcí je zde popsána, tak si to prostudujte.

Děkuji. Ještě jsem tu vše nestihla přečíst a informací je tu hodně.

PříspěvekNapsal: ned čer 05, 2011 12:31 pm 

Ako vidite doplnovanie HCL s ovocim.
Ovocie sa velmi v zaludku netravi, no HCL pritom zvysuje vstrebatelnost vsetkeho. Tvori si zaludok nejake mnozstvo HCL aj na ovocie?
Ako teda doplnovat HCL (pri nulovej, alebo velmi nizkej produkcii HCL) pri:

konzumacii maleho ovocneho jedla (1-2 jablka)
konzumacii vacsieho ovocneho jedla (velky ovocny salat - 750g)

Povedzme nejake zakladne mnozstvo, prepocitane na rovnaku mierku, ako ked k varenemu jedlu davam 1ccm 1,75% HCL.
A lepsie pred jedlom? Alebo po jedle? A ak po jedle, moze sa to dat hned (lebo na varene jedlo je lepsie zo 20 minut pockat, kym prebehne enzymaticka analyza)

Dalej sa chcem opytat, niekde som zahliadol, ze HCL nieje dobre doplnat, ked si k jedlu davam kyselinu askorbovu, povedzme 3 gramy? Vysvetlenie? Diky.

Naposledy upravil Xion dne ned čer 05, 2011 10:16 pm, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: ned čer 05, 2011 1:43 pm 

Jarda píše:
Uvedené informace jsou sice správné, ale bohužel většina čtenářů nechápe, že se v textu řeší především nitrožilní aplikace a navíc lékařem. Vzhledem k tomu, že se v těle vše různě ovlivňuje, tak není nutné dodávat HCl, pokud si správnou stravou zase obnovíte její tvorbu, čili nehledejte v tom odpověď na veškeré problémy lidstva. Pokud by to tak bylo, tak moderní medicína neexistuje, protože pouhé pití HCl by se ujalo již dávno jako univerzální lék-panacea a moderna by vzniknout nemohla. Že se dodávkou HCl vyřeší skoro všechno je pravda, ale ne napořád a v tom je ten problém. Navíc každému tento postup rozhodně nemohu navrhovat, protože lidé mozek zrovna moc nepoužívají a HCl ve vyšší koncentraci je velice lehko schopna způsobit vážné potíže, nebo dokonce smrt a s tím nechci mít nic společného. Také její nákup je značně problematický a důkazem nepřemýšlení jsou i některé příspěvky čtenářů tohoto fóra, kterým jsem tento postup poradil. Pokud vám lékař doporučí jeden prášek denně, pouze idiot jich do sebe nasype celou skleničku, ale pokud já někomu řeknu nějaké množství a dotyčný ho pro jistotu zvedne i desetkrát, tak o čem se bavíme. Bohužel v našem státě vina bude na mé straně, bez ohledu na to, že si daný blbec uškodil vlastní špatnou interpretací mojí správně položené rady.

Ano. Ludia nepremyslaju dokonale nad vasimi radami. Mozno by prisli aj na ine veci.

PříspěvekNapsal: ned čer 05, 2011 10:25 pm 
Administrátor
Administrátor

Xion píše:
Ako vidite doplnovanie HCL s ovocim.
Ovocie sa velmi v zaludku netravi, no HCL pritom zvysuje vstrebatelnost vsetkeho. Tvori si zaludok nejake mnozstvo HCL aj na ovocie?
Ako teda doplnovat HCL (pri nulovej, alebo velmi nizkej produkcii HCL) pri:

konzumacii maleho ovocneho jedla (1-2 jablka)
konzumacii vacsieho ovocneho jedla (velky ovocny salat - 750g)

Povedzme nejake zakladne mnozstvo, prepocitane na rovnaku mierku, ako ked k varenemu jedlu davam 1ccm 1,75% HCL.
A lepsie pred jedlom? Alebo po jedle? A ak po jedle, moze sa to dat hned (lebo na varene jedlo je lepsie zo 20 minut pockat, kym prebehne enzymaticka analyza)

Dalej sa chcem opytat, niekde som zahliadol, ze HCL nieje dobre doplnat, ked si k jedlu davam kyselinu askorbovu, povedzme 3 gramy? Vysvetlenie? Diky.

Dle mého názoru ano, ta se prostě tvoří pořád, protože bez ní se nezačne vylučovat pepsin, čili určitě ji můžete v nějaké rozumné míře dodávat. Dodávat ji lze i naprosto bez jídla nalačno, kdy pouze upravuje iontickou bilanci těla. Ideální je použít cca 10 kapek 3,5 %tní kyseliny do 0,5 dcl vody a vypít tak 20 minut před jídlem, nebo i 20 minut po jídle, případně pouze 20 minut po jídle. U té kombinace s vitamínem C se mě nezdá vhodné míchat najednou dvě kyseliny, neodhadnu co budou spolu dělat, ale možná to nijak nevadí, HCl se stejně u zdravého člověka v žaludku vyskytuje ve stejné koncentraci.

PříspěvekNapsal: pon čer 06, 2011 4:53 pm 

Jarda píše:
U té kombinace s vitamínem C se mě nezdá vhodné míchat najednou dvě kyseliny, neodhadnu co budou spolu dělat, ale možná to nijak nevadí, HCl se stejně u zdravého člověka v žaludku vyskytuje ve stejné koncentraci.

Vsak to ma prave napadlo, ze keby sa to nejak bilo, tak by sa kyselina askorbova ani nedala dodavat, kedze HCL v zaludku vlastne ma byt. Ja to asi budem brat aj s vitaminom C, mozno nie zmiesane v jednom pohari, ale v jednom pohari vypijem HCL a v dalsom potom vitamin C.

Cize, ked to zosumarizujem, tak po ovoci povedzme cca 50% normalnej davky.

A do zeleninovej stavy, bude stacit aj homeopaticke mnozstvo?

PříspěvekNapsal: pon čer 06, 2011 7:11 pm 

Dobrý den, mám tu jednak HCl v koncentraci, kterou se aktivuje MMS v poměru 1:1. Poraďte mi prosím kolik jí užívat pro podporu trávení. Děkuji.

Dále tu mám koncentrovanou. Pokud někdo umíte spočítat kolik 31% kyseliny chlorovodíkové (syntetická, technická drogerie teta) je třeba na vytvoření třeba 0,5l roztoku o správné koncentraci (jako je ta první zmíněná), tak mi prosím poraďte. Vybavuji si, že je nějaké dvojí označování konecentrace a nerad bych se spletl.

A ještě dotaz - rozleptá ta koncentrovaná (31%) stříkačku, nebo plastovou pipetku?

Naposledy upravil AIM_FREEMAN dne pon čer 06, 2011 7:22 pm, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: pon čer 06, 2011 7:16 pm 

50%? V navodu je ze 1:1 se MMS aktivuje HCL o koncentraci 3,5% (cili tzv. 10%)

PříspěvekNapsal: pon čer 06, 2011 9:35 pm 
Administrátor
Administrátor

Xion píše:
Vsak to ma prave napadlo, ze keby sa to nejak bilo, tak by sa kyselina askorbova ani nedala dodavat, kedze HCL v zaludku vlastne ma byt. Ja to asi budem brat aj s vitaminom C, mozno nie zmiesane v jednom pohari, ale v jednom pohari vypijem HCL a v dalsom potom vitamin C.

Cize, ked to zosumarizujem, tak po ovoci povedzme cca 50% normalnej davky.

A do zeleninovej stavy, bude stacit aj homeopaticke mnozstvo?

Tak by to mělo určitě vyhovovat, ale stejně si musí každý to svoje správné množství stanovit dle vlastních pocitů, přeci jen jde o velice individuální rozdíly.

PříspěvekNapsal: pon čer 06, 2011 9:41 pm 
Administrátor
Administrátor

AIM_FREEMAN píše:
Dobrý den, mám tu jednak HCl v koncentraci, kterou se aktivuje MMS v poměru 1:1. Poraďte mi prosím kolik jí užívat pro podporu trávení. Děkuji.

Dále tu mám koncentrovanou. Pokud někdo umíte spočítat kolik 31% kyseliny chlorovodíkové (syntetická, technická drogerie teta) je třeba na vytvoření třeba 0,5l roztoku o správné koncentraci (jako je ta první zmíněná), tak mi prosím poraďte. Vybavuji si, že je nějaké dvojí označování konecentrace a nerad bych se spletl.

A ještě dotaz - rozleptá ta koncentrovaná (31%) stříkačku, nebo plastovou pipetku?

To záleží na tom kolik má vlastně procent, protože je tolik variant aktivace, že na takto položenou otázku nelze odpovědět. Nicméně pokud má 3,5 %, tak se dává deset kapek do 0,5 dcl vody. Jeden díl ostré kyseliny se lije do devíti dílů vody, ne obráceně!!! Plasty neleptá, toho se bát nemusíte.

PříspěvekNapsal: úte čer 07, 2011 12:32 am 

Na základnej škole nám pani učitelka dala takúto pomôcku. Vltavu do kyseliny asi vyliať nedokážete, ale kyselina sa do Vltavy vyliať dá.
Ona nám to sice hovorila s Váhom \":)\" ale Vltva je taky na "V"...

PříspěvekNapsal: úte čer 07, 2011 1:31 pm 

Jarda píše:
To záleží na tom kolik má vlastně procent, protože je tolik variant aktivace, že na takto položenou otázku nelze odpovědět. Nicméně pokud má 3,5 %, tak se dává deset kapek do 0,5 dcl vody. Jeden díl ostré kyseliny se lije do devíti dílů vody, ne obráceně!!! Plasty neleptá, toho se bát nemusíte.

sokol píše:
50%? V navodu je ze 1:1 se MMS aktivuje HCL o koncentraci 3,5% (cili tzv. 10%)

Díky. Je to ta od Jeffa, takže tuším že opravdu 3,5%. Já jsem to pomotal s citrónovkou. Původně jsem to totiž chtěl aktivovat tou, ale nakonec jsem se dozvěděl o možnosti skrze HCl.
Takže aktivace MMS Jeffovou HCl je 1:1 a na dobré zažití 10 kapek na 0,5 dcl 15-20 min před resp. po jídle? Nebo dáváte současně? Je nějaký úzus nebo každý tvrdí něco jiného?

PříspěvekNapsal: úte čer 07, 2011 9:54 pm 
Administrátor
Administrátor

AIM_FREEMAN píše:
Díky. Je to ta od Jeffa, takže tuším že opravdu 3,5%. Já jsem to pomotal s citrónovkou. Původně jsem to totiž chtěl aktivovat tou, ale nakonec jsem se dozvěděl o možnosti skrze HCl.
Takže aktivace MMS Jeffovou HCl je 1:1 a na dobré zažití 10 kapek na 0,5 dcl 15-20 min před resp. po jídle? Nebo dáváte současně? Je nějaký úzus nebo každý tvrdí něco jiného?

Nejsem si vědom, že by Jeff prodával kyselinu chlorovodíkovou. Pokud se týká postupu, ten je zde celkem dobře popsán, tak si to prostudujte.

PříspěvekNapsal: stř čer 08, 2011 6:02 pm 

Narazil jsem na info, že niacin podporuje taktéž produkci HCl. Vysvětlují to tak, že niacin podporuje sekreci histaminu, jenz je potreba pro produkci HCl.
Jedna ze dvou linkovaných studií ukazuje, že třítýdenní supplementace niacinu vyléčila hypochloridii a s ní spojené problémy. Nicméně pro vážnější přpady doporučují doplnit Betainem. (HClku nezmiňují asi je moc levná a málo "pharma").

The two sites below show studies on the treatment of low stomach acid with niacin.
http://www.yourhealthbase.com/database/a124b.htm
http://orthomolecular.org/library/jom/2 ... p225.shtml

Long term hypochlorhydria results in protein maldigestion which can result in niacin deficiency (primarily due to unvailability of tryptophan).

Niacin is critical for the release of histamine, a key player behind stomach acid secretion. One study shows that a 3 week therapeutic supplementation with niacin completely eliminated hypochlorhydria and symptoms tied in with it.
http://curezone.com/forums/fm.asp?i=839264

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]