sakul píše:
Moje zkušenosti s kvasinkou jsou takové. Držel jsem nedávno cca 4 měsíce přísnou protikvasinkovou dietu (bez cukrů, ovoce, brambor mouky apod), dopoval fungicidy a lactobacily a vcelku žádný výsledek. Až když jsem začal přidávat ve velkém lichořešnici, lékořici a nakonec velké dávky jódu, začal být kvas. test negativní. Takto jsem ještě nějakou dobu vydržel a pak začal pomalu přidávat brambory, ovoce, sušené ovoce a pokračoval vcelku ve všem kromě jódu.
Reakce na sebe nenechala dlouho čekat a kvasinky byly během týdne zpět. Rozhodl jsem se ,že tudy cesta nevede.
Nyní jím už dva měsíce kromě mouky, cukru a mléč. výrobků vše, ale například banány, brambory a rýži méně ale nijak výrazně se neomezuji. Místo drastických opatření posiluji imunitu, beru hodně doplňků, dost se hýbu a sem tam lupnu lugol, lichořešnici či kyselinu kaprylovou.
Test na kvasinky nedělám, řídím se tím jak se cítím a to je momentálně status "velmi dobře". Dávám tělu možnost, aby si poradilo samo ale do tvrdé protikvasinkové diety už nepůjdu. Mám dojem, že bez vyladěného těla i ducha je to sysifofská práce.
sakul píše:
Nedávno jste tu Jardo psal, že s potravou je to prosté - pokud do hodiny po jídle jde PH nahoru, nekrmí kvasinky a tělu prospívá.
Je to ale opravdu tak jednoduché? Například mě po sušeném ovoci Ph letí až na 7.5 nicméně kvasinky mi zhoršuje prokazatelně. V nadcházející sezóně začíná být aktuální meloun - ten je jeden z největších zvedačů PH, nicméně vzhledem k obsahu cukru bývá vždy uváděn v seznamu zakázaných potravin při boji s kvasinkami.
sakul píše:
A mám ještě jeden dotaz, často se zmiňujete,že kvasinky neumí přežívat v mírně zásaditém prostředí. Již několik měsíců mám stabilně PH kromě rána na hladině 7- 7,5, kvasinky však úspěšně přežívají? Zřejmě tedy s zvládnou množit i ta takovýchto hodnot ph v případě deficitu minerálů a vhodné krmi kterou dostávají?
sakul píše:
Já jsem byl několik měsíců na tvrdé protikvasinkové dietě s lichořešnicí, velkou dávkou lugola, kol. stříbrem a dalšími. Plivací test byl po čase negativní.
Dva týdny zpátky jsem začal opět ve větším brambory, opět jsem zařadil ovoce, které jsem předtím téměř zcela vynechal a to včetně banánů atd.
Po pár dnech se objevila výrazná plynnatost a test se zdá být opět pozitivní. Je to trochu deprimující jak se kvasinka dokáže okamžitě vrátit po tak dlouhém očišťování a dietě a silných fungicidech. Nyní ale jím alespoň trochu normálně, jelikož celý život bez ovoce, brambor a škrobnaté zeleniny nehodlám fungovat.
...dovolil jsem si ocitovat několik Vašich výroků, zásadně si odporujících zdá se