Vševěd píše:
kdo není schopen držet dietu, tak se bude s candidou potýkat asi trochu dýl. S těma sacharidama je to samozřejmě u různých lidí různé, to co popisuju já je stav, kdy se prostě candida urve z řetězu,
někomu stačí jenom nejíst sladké, já to mám na trošku "vyšší úrovni":-)
No, já nehodlám užívat molybden jako léčbu žejo, ale jako podporu až nasadím antimykotika. Nelibuji si nijak v die off symptomech. Nejsem masochista.
Jinak dieta, jak víte, je jen nutná podmínka k vyléčení, nikoli však postačující. Jarda Vám to píše dobře - rovnováha. A ta se nastoluje nikoli pouze tělesně. Jednoduše proto, že nic jako tělo samo o sobě není. Jedná se o nanejvýš propojený komplex body/mind. Však už jsem tu psal o placebu. Síla mysli platí i pro léčbu kvasinek, nahazování imunity, trávení etc.
Dokladem budiž to, že jsem včera po té tabulce čokolády měl tak dobrou meditaci, že jsem ráno byl docela v pohodě - čistý jazyk, mírný knedlík v krku, ale ne škrábání, močák nepálil a vyrážka v podpaží pryč. Celkově nadstandart. Je fakt, že jsem po krátké pauze zas nasadil vyšší dávky MSM, ale ty jsem užíval dřív také a bylo to horší i bez tabulky čokolády. (Teď jsem dal kus studentské pečeti a výše zmíněné problémy naskakují jeden po druhém). Rozhodně v tomhle nebudu pokračovat, protože to není cesta k vyléčení, ale jen chci říct, že je potřeba propojenost těla/mysli/ducha vážně. V úterý konečně poslední zkouška a budu se moct začít zas intenzivně léčit a neničit dosavadní výslky:) Každopádně ale tahle zatěžkávací zkouška je docela fajn. Je vidět, že se tělo dost posunulo a naučilo bránit a líp se zbavuje toxinů.
Jo asi taky hraje roli, že jsem včera byl dost vzorně alkalický. Nepočítám li ten závěrečný čokoládový down-píst:)) Ale očividně sednul:))