Drobek píše:
Dobry den. Tak uz 14 dnu prochazim vase stranky. Mel jsem nejake zaludecni problemy, kdy po jakemkoli jidle mi bylo tezko. Tak jsem udelal radikalni zmenu a zacal jist jen zeleninu a ovoce. Jenze narazim na to, ze nevim, jak velke porce jist a jake potraviny jist, aby telo dostalo vse, co potrebuje. Precetl jsem si vas jidelnicek ale z neho je jen patrne jaky system pouzivate. V konzumaci zeleniny jsem laik. Sice uz nekolik let jim bez tuku a varim si v horkem vzduchu, ale teprve po precteni vasich stranek jsem vynechal i chleb a vse z mouky. Je mozne nekde najit prehled zeleniny, ze ktereho bych se dozvedel, kolik ceho jist, abych mel vyvazenou zeleninovo ovocnou stravu kryjici vydej tela na jeden den?
poslednich 10 dnu jsem jedl jen zeleninu, bez telepne upravy. Syrova zelenina je ale chuti nevalne. Takze ted hledam varianty, jak upravit zeleninovy salat bez pouziti cukru a joguru. A s tim souvisi i pestrost. Jako lajk nemam vubec predstavu, jestli tim, ze jsem si za 10 dnu srovnal kyselost moci z 4,95 na 6,8-7,25, jestli si nakonec nemohu necim nejak ublizit. Dnes jsem mel PH moci dokonce 8,5. mam digitalni PH metr, takze mereni je velice presne. Je mi 48 let. Merim 205 cm a vazim momentalne kolem 106 kg. Tuk se mi mrcha shromazduje jen na brise a bocich a nechce se hnout pryc. Pivo nepiju, alkohol mi nechutna tak take ne. Jim co me napadle. V poslednich dnech jahody , banany, rajcata, papriky a par okurek, salat, mandle a kesu orisky. Trochu maku a hrozinky. Jsou sladke. Zadne pecivo a zadne maso. Zacal jsem se zmenou vlastne proto, ze me boli kycelni kloub, ktery jsem mel v roce 1996 zlomeny v krcku - pro cyklistice a od te doby jsem musel ledacos omezit- bolelo to. Pred 3 roky jsem zacal chodit do fitka cvicit. Prestal jsem pit mleko, jim jen jogurty a je to s pohyblivosti vyrazne lepsi. Ale boli to vecer a nebo v noci. Dlouho jsem nepouzival cukr, az v poslednim pul roce jsem mel nejake cukrove obdobi a vysledkem bylo, ze bolet kycle se vratila a silneji nez driv. Tak jsem cukr zase vynechal a pridal zeleninu a doufam, ze bude lip. Po zeleninove strave bolest castecne ustoupila, ale rad bych, aby se kycel v ramci moznosti uzdravila. A tak se snazim uzdravit zmenou stravy. Je dobre rict, ze jsem astmatik, ktery po nekolika letech pusobeni doktora praktikujiciho akupunkturu ma problermy jen zridka. A protoze jsem narazil i na MMs ktere udajne astma zcela leci, v kombinaci se zeleninou bych se rad uzdravil co nejvic. tedy snazim se odstranit ze sveho tela astma a soucasne stabilizovat svoji vahu tak, abych se citil lepe. Pokud se mi podari zvratit sednuti vousu- jak jsem nekde vycetl- staci zmenit stravu, je to smer, ktery me zajima.
Diky za jakekoli infomace.
Drobek.Petr
Obávám se, že v místních podmínkách takové informace nenaleznete, to chce dost velké zkušenosti a těch zde opravdu mnoho není. Jiná situace je na cizích stránkách, kde tyto informace jsou. Nicméně první chyba je jídlo bez tuku, protože jde o palivo pro tělo a zde se naprosto nesmyslně vynechává, přičemž bez tuku se prakticky nedá vykadit. Pokud vám syrová zeleniny nejede a nemáte potřebu urgentně řešit zdravotní potíže, nespěchejte a jezte ji klidně tepelně upravenou, třeba dušenou za přítomnosti tuku, což je velice chutné. Vysoké pH je stejně špatné jako nízké a je nutné držet normální křivku průběhu pH, která by se rozhodně neměla dostávat nad hodnotu 8 pH a pokud ano, tak velice krátce. Ta bolest kloubů po cukru znamená, že jste zvýšil kyselost a nakrmil kvasinky, což určitě není dobře. Astma je ze zaneseného střeva, čili by to patrně chtělo dodat laktobacily a střevo pravidelně čistit. Dejte si vyšetřit minerály a patrně to bude chtít dodat hořčík, což je stavební prvek kostní tkáně a mnoho lidí ho má deficitní.