Dnes jsem dělala podruhé šanku a i když se člověk dalšími pokusy vylepší, potřebovala bych radu. Nedaří se mi ani za nic nastartovat sifon. První šanka před měsícem, předcházely jí klystýry tak 1x za 3 dny, výplachy žaludku, takže jsem šanku nedělala na úplně zanesené tělo. Od té doby, tedy celý měsíc, dělám klystýry tak 2x do týdne urinou. Při první šance nenaskočil sifon ani přesto, že jsem byla absolutně beze strachu, bez sevřeného žaludku, v klidu, zbytek rodiny byl pryč, takže jsem na sebe měla dostatek času. Jela jsem v úplném klidu přesně podle časového harmonogramu. I tak se stalo, že voda ze mě začala vycházet až poté, co jsem v sobě měla dva 1,5l hrnky a břicho už jako balon. Nešlo to ale sifofen, takže jsem chodila, nadskakovala, mačkala břicho, dělala úklony, voda odtékala nahodile. Byla stále kalná i přesto, že ze mě napoprvné nešly žádné hrůzy. Po vypití 4. hrnku stále kalná voda, už jsem pila a dopila heřmánkový čaj, stále kalná voda s kousky jakoby zbytky drobných slupiček od ovoce nebo zeleniny, drobná semínka. Voda odcházela po troškách ještě celou hodinu potom, co jsem dopila heřmánek. Už jsem po hodinovém rozestupu snědla i rýži, když ze mě pořád odcházela lehce kalná voda. Něco se proto uvolnilo, odlepilo, vyšlo, ale efekt nebyl stoprocentní. Počkala jsem měsíc, že si to zopakuji, budu už znát své pocity, co se děje apod. Opět jsem vybrala den, kdy jsou děti pryč, měla jsem dostatek času a absolutně žádný stres nebo obavy. A opět ten samý problém, sifon nenaskočil po ceou dobu. Než jsem začala s popíjením slané vody, dala jsem si 1,5l urino klystýru. V 9h jsem vypila 1. hrnek, v 9:20 2. hrnek a nic. Intenzivněji jsem mačkala břicho, dělala úklony, dřepy, tlačila. Okolo 9:45 vypila půlku 3. hrnku, když teprve začala voda vycházet, ale ne průplachem. Vždycky tak 0,5 deci a nic. Zase úklony a mačkání... a další 0,5 deci kalné vody vyšlo. Vyšly i nějaké drobné kaly, ale nejvíce drobné slupičky od třešní, které jsme teď doma ve velkém pojídali. Bylo znát, že asi po hodině se ten obrovský balon vody přesunul do střev, ale ani za nic nešlo udělat, aby voda svižnějším tempem vyšla. Mezitím jsem se s tím trápila a po půl deci vyloučila aspoň část té slané vody. Protože po 4. hrnku byla voda stále kalná, namíchala jsem si slaný ještě 5. hrnek a ještě v 11:30 čekala, za mohutné neustálé podpory mačkáním, podřepy, jestli naskočí sifon. A nenaskočil
Po celou dobu jsem intenzivně také čůrala a nejspíš se většina vody vstřebala, protože čůrám prakticky doteď (15h). Heřmánek odcházel částečně také močením. Ve 13h jsem pojedla rýži. Mohl byste mi říci, čím to může být, že se nenahodí sifon? Podotýkám, že žádnými bolestmi břicha netrpím, provádím klystýry, nemám strach, mám na proceduru dostatek času.. Prakticky v obou případech jsem se trápila s balonem ve střevech.
A druhá věc, jak tento nápor snesou ledviny? Nebolí mě, ale lehce, opravdu jen lehce, je cítím. Aby ne po takovém kvantu soli.
Stravuji se převážně syrovou stravou, jsou ale dny, kdy si dám luštěniny se zeleninou nebo obilné vločky s kokosem a ořechy, to když je velký hlad. Oběma šankám však předcházely dva dny pouze lehké syrové stravy, zejména šťavnaté ovoce.
Moc díky za odpověď, protože hlavně ten nápor na ledviny mě trochu znepokojuje.