yucca píše:
Dobrý den pane Zajíčku,
chtěla bych se zeptat - kojím (jsem měsíc po porodu), mám kvasinku, rozhašený žlázy a žaludek (samozřejmě i další orgány, ale tohle je stěžejní). Myslím, že během těhotenství jsem udržela (kromě kvasinek) stav těla tam, kde jsem skončila před otěhotněním, ale stejně to není zdaleka v pořádku. Zatím provádím klystýry (jablečný ocet, MMS) už skoro 14 dní, zkusila jsem jeden den na kefíru s česnekem - bomba - odcházela mrcha kvasinka jedna dvě, začala jsem lichořeřišnici. U kapek je napsáno, že se musí uvádět, že je to nevhodné pro těhotné a kojící, ale že nebyly prokázány žádné negativní reakce, tak jsem teď koupila semena a užívám teď semena.Můžu při kojení lichořeřišnici, lugol a HCL? Ptala jsem se Vás na totéž při otěhotnění, ale tam jste doporučil, že Lugol radši ne, lepší je víc řas, tak užívám Kelp. Což na mojí autoimunitním zánětem napadenou štítnou žlázu rozhodně nestačí. Nechci miminku ublížit, ale chtěla bych se aspoň trochu srovnat, když teď nemůžu očisty. Plánuji vlasovou analýzu, dodržuji jídelníček a pitný režim. Ještě jsem se chtěla zeptat - čistím i žaludek a po 14ti dnech stále voda průhledná jen s kousky hlenu, ale jen jednou byla do žluta, jinak ani náznak hnědé či jiné barvy - mám pokračovat? Třeba i měsíc? Děkuji moc za odpověď
Lichořeřišnice a HCl nevidím jako problém, jiná věc je to u toho jódu, to se opravdu špatně posuzuje, teoreticky by to nijak vadit nemělo, ale nedovedu říci kolik se ho dostane do mléka. Co bych vám radil jako jednoznačně vhodné, je větší dávky omega 3 mastných kyselin, na což je lněný olej ve formě sirné patlanice, nebo pokud by vám nějak vadila v souvislosti s kvasinkou, tak normálně v lékárně kupte rybí tuk, ale ne malé skleničky, to vyjde draho, kupte si litrovku za cca 400,-Kč a užívejte minimálně dvě lžíce denně, nebo i více, to ničemu škodit nebude. Žaludek můžete čistit obden a je jednoznačně vhodné ho podpořit kyselinou chlorovodíkovou. Jako rozumné opatření mě připadá také razantní omezení sacharidů a přechod na větší dávky tuku, což je zde také rozebíríno.