ondreia píše:
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, mám po vyšetření funkce žlučníku, které ukázalo, že mi žlučník téměř nefunguje - nepouští žluč dál a je velmi zpomalen. Již rok pociťuji klasické obtíže spojené se žlučníkem hlavně po tučnějším nebo těžším jídle. Byly mi doporučeny Vaše stránky, již jsem toho poměrně dost přečetla. Poslední dobou mám sama chutě hlavně na kořenovou zeleninu - celer, mrkev, petržel, ale i řepu nebo cukety a dýně. Vzhledem k tomu, že trpím i na další obtíže, ráda bych nasadila očistu, jen se bojím toho vyzkoušet naráz víc najednou.
Chtěla bych nejdříve vyzkoušet klystýr, poté čištění jater a k tomu přidat změnu stravy. Co byste mi doporučil vy, jak rychlý má být nástup?
Mám lehkou nadváhu (28,2 BMI), zlatého stefylokoka v uších, atopický ekzém v oblasti loktů, občasné ekzémy v jiných místech (pupík, boky, obličej), problémy se žlučníkem, zjizvenou slinivku (dle lékařů jako cca 50letý člověk, je mi 34), již od dětství problémy s lupy. Z chroničtějších problémů bych ještě přidala časté bronchitidy již od dětství, které byly velmi často léčeny antibiotiky. Vyšetření, která jsem teď během léta prodělala poukazují na pravděpodobnost prodělané a neléčené monunukleózy nebo boroliózy.
Jaký postup byste mi tedy doporučil od samého začátku?
Nasadil bych protikvasinkovou dietu, ostropestřcovou kašičku, větší dávky selenu, cca 400-600 mcg denně. Problém plyne z plísní a patrně i z vysokého cholesterolu, čili další opatření je dodávat omega 3 mastné kyseliny. Zdroj problému je ve střevě a správné defekaci, čili čistit střeva a odkyselit tělo je základ a teprve po lehkém srovnání stavu začít jaterní očisty.