Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon úno 03, 2025 4:55 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 810 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 54  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Šťávy ovocné a zeleninové
PříspěvekNapsal: sob črc 16, 2011 7:20 am 
Administrátor
Administrátor

slunce píše:
Zdravím
Chci ze zeptat na ovocné štávy . a to nejen těch kteří vlastní odštavnovače . Ted´ když je spousta rybízu angreštu a jiného ovoce které dozrává , dá se do zásoby nějak dobře uchovat štávu třeba z angreštu rybízu , jablek ? popřípadě nějaké nejvhodnější recepty na zpracování tohoto ovoce? a jaké kombinace ovocných štav jsou nejlepší?
Vím že nejlepší konzumace je ale za čerstva . dík za odpovědi a rady .

Šťávy je jednoznačně nejvhodnější konzumovat zcela čerstvé, pro kratší konzervaci použijte větší dávku vitamínu C a na dlouhodobé skladování třeba zmrazení i když to už po rozmrazení určitě nebude ono, chuť i vlastnosti se dost změní.

PříspěvekNapsal: sob črc 16, 2011 8:29 am 

Pekné sobotné ránko, máme ovocné stromy a je toho vdaka bohu dost. Pálenku nepálime, kompóty povazujem za vyhodené ovocie dzemy robím málo ak áno tak s medom tak mi ostalo mrazenie ako najrozumnejsie spracovanie. C vitamín mám pridat po rozmrazení alebo pred? dakujem

PříspěvekNapsal: sob črc 16, 2011 8:59 pm 
Administrátor
Administrátor

Joy píše:
Pekné sobotné ránko, máme ovocné stromy a je toho vdaka bohu dost. Pálenku nepálime, kompóty povazujem za vyhodené ovocie dzemy robím málo ak áno tak s medom tak mi ostalo mrazenie ako najrozumnejsie spracovanie. C vitamín mám pridat po rozmrazení alebo pred? dakujem

Vitamín C se dává do šťávy, kterou chcete uchovat k okamžité spotřebě v řádu několika hodin, maximálně jednoho dne. Pokud chcete šťávu zmrazit, tak se nepřidává, to se mě zdá zbytečné, ale škodit tam v žádném případě nemůže.

PříspěvekNapsal: čtv črc 21, 2011 6:50 pm 

Natékají mi nohy. Myslíte si, že by to bylo tím, že vypiju 4-5 l vody včetně šťávy. Taky jsem ukončil před týdnem základní antiparazitckou kúru trojčátko. Pil jsem ve zvýšeném množství taky červenou řepu, barví stolice i moč.

děkuji za odpověď

PříspěvekNapsal: pát črc 22, 2011 10:10 am 
Administrátor
Administrátor

jalowiczor píše:
Natékají mi nohy. Myslíte si, že by to bylo tím, že vypiju 4-5 l vody včetně šťávy. Taky jsem ukončil před týdnem základní antiparazitckou kúru trojčátko. Pil jsem ve zvýšeném množství taky červenou řepu, barví stolice i moč.

děkuji za odpověď

To většinou je z rozhozeného poměru draslíku a hořčíku, nechte si tyto dva minerály vyšetřit a patrně bude málo draslíku, čili ten pak budete muset doplnit. Jinak objem vypité tekutiny na to zpravidla při dobrých ledvinách vliv nemá.

Předmět příspěvku: dýně hokaido
PříspěvekNapsal: stř srp 31, 2011 11:22 am 

Dobrý den,

zkoušel jste někdo odšťavnit dýni hokaido? Nevíte, jaké je maximalní pitné množství? A popřípadě s čím máte zkušenosti ji kombinovat?

Předmět příspěvku: Re: dýně hokaido
PříspěvekNapsal: sob zář 03, 2011 7:03 am 
Administrátor
Administrátor

Lucif píše:
Dobrý den,

zkoušel jste někdo odšťavnit dýni hokaido? Nevíte, jaké je maximalní pitné množství? A popřípadě s čím máte zkušenosti ji kombinovat?

Odšťavňovat půjde v tom není problém, ale snášenlivost si budete muset vyzkoušet, ta asi bude dost individuální.

Předmět příspěvku: Re: dýně hokaido
PříspěvekNapsal: pon zář 05, 2011 10:17 am 

Lucif píše:
Dobrý den,

Suchá stopka = zralá dýně.
Hokaido 80.5% využitelná dužnina, zbytek semínkové jádro + stopka.
Hurom výtěžnost 40% (z 1kg 400g šťávy).
Cena BIO 20-35Kč/kg, konvenční stejně.

Určitě jí lze kombinovat se zelenou listovou zeleninou (špenát apod.).
S kokosem/vojtěškou mi také chutná ale už to nebude pro každého.

PříspěvekNapsal: pon říj 10, 2011 9:23 pm 

dostali sme strasne mnozstvo tmaveho hrozna, je to nestriekane, zo zahrady, vynikajuce, ale nie moc na jedenie, male bobulky, hruba koza a tvrde jadierka, jedina moznost je odstavovat.
alebo je aj nejaka ina moznost, ako ho spracovat? nez sa pokazi....
robim si uz par dni rano hroznovu stavu, ale pol litra denne nie je nic idealne, trosku ma prehana a to dobre teda nie je. s cim ju mozno miesat a v akom pomere? pripadne, ako zmiernit prehanacie ucinky?

PříspěvekNapsal: stř říj 12, 2011 6:52 am 
Administrátor
Administrátor

ovekyska píše:
dostali sme strasne mnozstvo tmaveho hrozna, je to nestriekane, zo zahrady, vynikajuce, ale nie moc na jedenie, male bobulky, hruba koza a tvrde jadierka, jedina moznost je odstavovat.
alebo je aj nejaka ina moznost, ako ho spracovat? nez sa pokazi....
robim si uz par dni rano hroznovu stavu, ale pol litra denne nie je nic idealne, trosku ma prehana a to dobre teda nie je. s cim ju mozno miesat a v akom pomere? pripadne, ako zmiernit prehanacie ucinky?

Tak hroznové víno bych s ničím nemíchal, to kvasí i bez míchání excelentně a pokud po něm máte průjem, tak patrně živíte kvasinky, čili spíše zpracovat na víno, to už tolik nekvasí, nebo vyzkoušejte burčák.

PříspěvekNapsal: stř říj 12, 2011 12:25 pm 

Zdravím Vás po delší době Jardo, obracím se na Vás s dvouma otázkama.
1, 10-ti měsíční dceři dávám z kojenecké lahve mrkvovou šťávu. Problém je v teplotě. Mě osobně teplá moc nejede, tak dávám mrkve do chladničky a odšťavňuji ihned po vyndání, tudíž je šťáva krásně studená (krásně pro mě). Žena i starší dcera s tímto problém nemá též. MLadší 10-ti měsíční dcera ale studenou prostě nevypije a tudíš jí dáváme na 10-20 sekund podle množství do mikrovlnky přihřát. Pak zhltne i 2deci. Dotaz tedy zní co udělá oněch i 20 sekund se šťávou ta mikrovlnka?

2, Odšťavňujeme na Angelu a nesedí mi jedna drobnost. Byť maličkost u stroje za tak dlouhé prachy obtěžující. Ve spoji u objímky kde se sundavá ozubené soukolí je těsnící gumička. I když jsem dal novou tak mi tímto spojem při odšťavňování dost intenzivně kape. Dělám něco špatně nebo je to normální?

Předem díky za odpovědi a přeji hezký den

PříspěvekNapsal: čtv říj 13, 2011 8:06 am 
Administrátor
Administrátor

Honza28 píše:
Zdravím Vás po delší době Jardo, obracím se na Vás s dvouma otázkama.
1, 10-ti měsíční dceři dávám z kojenecké lahve mrkvovou šťávu. Problém je v teplotě. Mě osobně teplá moc nejede, tak dávám mrkve do chladničky a odšťavňuji ihned po vyndání, tudíž je šťáva krásně studená (krásně pro mě). Žena i starší dcera s tímto problém nemá též. MLadší 10-ti měsíční dcera ale studenou prostě nevypije a tudíš jí dáváme na 10-20 sekund podle množství do mikrovlnky přihřát. Pak zhltne i 2deci. Dotaz tedy zní co udělá oněch i 20 sekund se šťávou ta mikrovlnka?

2, Odšťavňujeme na Angelu a nesedí mi jedna drobnost. Byť maličkost u stroje za tak dlouhé prachy obtěžující. Ve spoji u objímky kde se sundavá ozubené soukolí je těsnící gumička. I když jsem dal novou tak mi tímto spojem při odšťavňování dost intenzivně kape. Dělám něco špatně nebo je to normální?

Předem díky za odpovědi a přeji hezký den

1)Ohřívat šťávu v mikrovlnce je naprostá kravina, prostě ji dejte do teplé vody, jako se ohřívá jídlo miminkům, ale mikrovlny rozhodně ne.
2)Asi něco děláte špatně a to, že to tam patrně nějak ládujete, jinak si to normálně bere a nic neteče ani bez gumičky, tu já tam vůbec nemám a mimo rajčata a ananas s tím není problém, občas pokud spěchám tak ještě grepy, ale jen když spěchám, jinak také bez potíží.

PříspěvekNapsal: pát říj 14, 2011 12:15 pm 

jedna liecitelka - pssychotronicka, ktora presadzovala popri liecbe delenu stravu, neodporucala prilis pitie ovocnych stiav, udajne kvoli mnozstvu cukru, zial, to je domnienka z druhej ruky a spominana liecitelka pravdepodobne zomrela, cize sa to nedozviem, ale aj tak ma zaujima, preco mohla mat takyto nazor, jedine, co mi napada je mnozstvo cukru nevhodne pri kandide.
kedze preferovala delenu stravu a tiez viem, ze neodporucala miesat ovocie, toboz nie s nejakymi tukmi, toto mi pripada ako rozumne vysvetlenie, alebo by to mohlo byt aj nieco ine??

PříspěvekNapsal: ned říj 16, 2011 7:20 am 
Administrátor
Administrátor

ovekyska píše:
jedna liecitelka - pssychotronicka, ktora presadzovala popri liecbe delenu stravu, neodporucala prilis pitie ovocnych stiav, udajne kvoli mnozstvu cukru, zial, to je domnienka z druhej ruky a spominana liecitelka pravdepodobne zomrela, cize sa to nedozviem, ale aj tak ma zaujima, preco mohla mat takyto nazor, jedine, co mi napada je mnozstvo cukru nevhodne pri kandide.
kedze preferovala delenu stravu a tiez viem, ze neodporucala miesat ovocie, toboz nie s nejakymi tukmi, toto mi pripada ako rozumne vysvetlenie, alebo by to mohlo byt aj nieco ine??

To jste si vysvětlila zcela správně, jde o náraz velkého množství sacharidů do těla a to může velice dobře krmit kvasinky, čili tuky a cukry rozhodne není při kvasinkových potížích rozumné míchat.

PříspěvekNapsal: ned říj 16, 2011 10:08 pm 

Jarda píše:
To jste si vysvětlila zcela správně, jde o náraz velkého množství sacharidů do těla a to může velice dobře krmit kvasinky, čili tuky a cukry rozhodne není při kvasinkových potížích rozumné míchat.

dakujem.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 810 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 54  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]