Miruša píše:
Dobrý deň. Chceli by sme sa spýtať, či je vhodné užívať denne 1 čaj. lyžičku sódy bikarbóny vo vode a piť počas dňa /aj dlhodobo/ na udržiavanie ph. Ďalej by nás zaujímalo, či odporúčate dlhodobé užívanie jablčného octu alebo radšej na lačno vytlačený citrón vo vode každý deň. Udržiavať ph na ideálnej hodnote chceme kvôli premnoženej candide. Už 3 mesiace dodržiavame prísnu protikvasinkovú diétu a zdravo sa stravujeme a taktiež užívame prípravky na zabíjanie candidy/cesnakové tablety, kyselina kaprilová, oregánový olej, chlorella, vitamín c, grepfruitové kvapky, veľa zeleniny, ovocia-ale len na raňajky/. Je to lepšie ale ešte stále nie celkom. Napriek takejto strave sa nám nedarí udržať ideálne ph, ktoré by malo brániť prežívaniu candidy. Čo by ste nám vy odporučili. A ešte by sme sa chceli spýtať, že či máme dať prednosť stravovaniu podľa krvných skupín alebo skôr dodržiavať alkalický životný štýl. Ďakujeme veľmi pekne za odpoveď.
Tak, brát sodu dlouhodobě asi není dobrý nápad, to si můžete rozhodit minerály, ale ten ocet a citrón nijak nevadí. Jednoznačně bych upřednostnil to pH, dieta dle krevních skupin mě osobně nesedí a jinak to děláte celkem správně, až na to ovoce. Sacharidy budete muset zcela vynechat, pokud jíte tuky a ty bych asi nyní upřednostnil, na ně kvasinka jet nedovede.