anuska píše:
Chem sa podeliť o svoju skúsenosť s druhou šankou. Prvá prebehla asi pred mesiacom bey problémov. Druhú som robila v piatok ráno presne podľa postupu tu popísaného. Jedla som len ryžu s maslom, na obed a večer som vypila po pol litri čistej vody. Večer som si do nej pridala dve kvapky lugolu (chcela som začať s dopĺňanám jódu).
Ráno o druhej som sa zobudila na pocit pokazeného žalúdku a bolo mi na vracanie. Vyvrátila som len nejaké hlieny, mala som zimnicu, hnačku riedku ako pri šanke, a totálne biely jazyka sprevádzaný pachuťou v puse. Skúsila som zjesť jablko s probiotikami neskôr psýlium a ľahla som si spať. Ráno som vstala s teplotou, pokračujúcimi hnačkami a taktiež bielym jazykom. Zľakla som sa, že som si tým množstvom vody čo som predošlí deň vypila, navodila znova syfón, tak som hneď ráno volala pánovi Jardovy o jeho názor/radu (podľa všetkého išlo o následný detox po šanke, na zastavenie hnačky odporučená ryža s banánom/rozvarenou mrkvou a čierne uhlie).
Celú sobotu so mala vysokú teplotu nad 38 C, hnačka stále vodnatá a páchla strašne hnilobne (k večeru už bez zápachu). V črevách mi neprestajne doslova hrkotalo. Pila som veľa harmančekového čaju s citrónom a práškovým vit.C (8-10g v priebehu dňa) neutralizovaným hydrogénuhličitanom draselným. Jesť mi veľmi nechutilo, takže som za celý deň dostala do seba len za tanier ryže s banánom. Snažila som sa aj vypotiť aby teplota klesla no nepomohlo. K večeru sa teplota šplhala k 39 C, to už manžel zháňal po susedoch acylpyrín (doma sme ho nemali lebo sme ho pár rokov ani nepotrebovali a pokiaľ sa dá tak sa liekom vyhýbame).
Vzhľadom k stúpajúcej teplote som užila dve tablety a teplota klesla až úplne ustúpila. S klesajúcou teplotou sa mi upokojili aj črevá a prestalo ma preháňať. To už bolo okolo 11hod.v noci, tak som sa tešila že sa vkľude vyspím. Okolo pol noci mi zničoho nič opuchla nosová sliznica (pocit ako pri sennej nádche) nie len z vnútra ale nos bol viditeľne pripuchnutý aj z vonka. Začala som vkuse kýchať a z nosa mi neprestajne tiekol bezfarebný hlien. Kým sa mi to ako tak ukludnilo bolo asi pol druhej a to som už vyčerpaná konečne zaspala.
V nedeľu ráno som sa zobudila úplne bez problémov ako by sa v predošlí deň vôbec nič nestalo. Zostal mi však biely jazyk a nafúknuté podbruško (to u seba pozorujem už dlhodobo). Diagnóza? Kandida jako sviňa! Zatiaľ som si naordinovala GSE (extrakt z grep.jadier) a idem si robiť pickles na dopĺňanie probiotík, lebo tablety idú hodne do peňazí (asi si zoženiem aj tú tibetskú mliečnu hubu, no mám prístup len ku kravskému mlieku z automatu, no lepšie ako nič). Ráno a večer neutralizácia prekysleného organizmu hydrogenuhličitanom draselným (čajová lyžička rozpustená vo vode). Taktiež si tu musím riadne naštudovať stránky o kandide a ide sa nato....
To máte pravdu, podle všeho jste svoji kvasinku dost naštvala, ale zase jí dost pochcípalo a někudy to ven musí. V očistách bych určitě pokračoval a na ty probiotika vyzkoušejte velice jednoduchou variantu speciálního domácího jogurtu, což je rychlé, tak velice levné. Do trojdecové sklenice dáte malou lžičku Lepicolu, do toho vysypete jednu tobolku lakobacilů od firmy Swiss s pěti kulturami, nebo i nějaké jiné, co máte. Trochu ten prášek promícháte a zalijete dvěma deci čerstvého mléka i z toho automatu, čím bude tučnější, tím lepší, nebo se dá přidat i trochu smetany. Několikrát za den to promícháte a za 24 hodin máte excelentní zdroj probiotik s prebiotikem, což obnovuje střevní mikroflóru velice dobře, zlepšuje defekaci, je to za pár korun a rychle hotové.