Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte lis 26, 2024 1:21 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: čtv črc 21, 2011 10:30 am 

Pozerám si knihu:

Hladovění pro zdraví
© MUDr. Vilma Partyková (1998)
kde sa píše:

Příprava vody zbavené deuteria:
· K přípravě vody bez deuteria je nejlépe použít pramenitou vodu. Pokud musíme
použít vodu z vodovodu, nabereme ji večer. Nádobu neuzavíráme, aby z vody přes
noc vyprchal chlór.
· Do uzavřené plastové nádoby nalijeme litr vody a vložíme na 4-5 hodin do
mrazničky. To, co začíná mrznout nejdříve, je těžká voda - deuterium.
· Sledujeme zmrazování tak, aby 3/4 původního množství vody, tj. 700-750 ml, zůstaly
tekuté. To je voda zbavená deuteria.
· Vodu procedíme a necháme zmrazit pro pozdější použití.
· Led vyhodíme. Je to zmrzlá těžká voda.
· Vodu necháme volně roztát na vzduchu těsně před konzumací. Mikrovlnnou troubu
bych k rozmrazení nedoporučovala.
· Vodu používáme na bylinný čaj oslazený medem, anebo ji můžeme pít.

Táto informácia je pre mňa nová a nezhoduje sa s tým ako mraziť a piť vodu, ako odporúčate vy alebo aj dedek kořenár.
Ako to vlastne je?

PříspěvekNapsal: čtv črc 21, 2011 11:21 am 
Administrátor
Administrátor

gabrielik píše:
Pozerám si knihu:

Hladovění pro zdraví
© MUDr. Vilma Partyková (1998)
kde sa píše:

Příprava vody zbavené deuteria:
· K přípravě vody bez deuteria je nejlépe použít pramenitou vodu. Pokud musíme
použít vodu z vodovodu, nabereme ji večer. Nádobu neuzavíráme, aby z vody přes
noc vyprchal chlór.
· Do uzavřené plastové nádoby nalijeme litr vody a vložíme na 4-5 hodin do
mrazničky. To, co začíná mrznout nejdříve, je těžká voda - deuterium.
· Sledujeme zmrazování tak, aby 3/4 původního množství vody, tj. 700-750 ml, zůstaly
tekuté. To je voda zbavená deuteria.
· Vodu procedíme a necháme zmrazit pro pozdější použití.
· Led vyhodíme. Je to zmrzlá těžká voda.
· Vodu necháme volně roztát na vzduchu těsně před konzumací. Mikrovlnnou troubu
bych k rozmrazení nedoporučovala.
· Vodu používáme na bylinný čaj oslazený medem, anebo ji můžeme pít.

Táto informácia je pre mňa nová a nezhoduje sa s tým ako mraziť a piť vodu, ako odporúčate vy alebo aj dedek kořenár.
Ako to vlastne je?

To jsou dně různé metody řešící dvě různé věci a je tedy logické, že se neshoduje postup, moje metoda je o odstranění minerálů a vy řešíte těžkou vodu, tak jak se to může shodovat.

PříspěvekNapsal: čtv črc 21, 2011 11:33 am 

Ďakujem za vysvetlenie. Aký spôsom úpravy vody mi odporúčate teda uprednostniť pri pôste, ak nemám možnosť sa dostať k destilovanej vode? Spomínala sa tu aj voda z reverznej osmózy, ja teraz pijem vodu premrazenu podľa vášho návodu.

PříspěvekNapsal: čtv črc 21, 2011 8:23 pm 
Administrátor
Administrátor

gabrielik píše:
Ďakujem za vysvetlenie. Aký spôsom úpravy vody mi odporúčate teda uprednostniť pri pôste, ak nemám možnosť sa dostať k destilovanej vode? Spomínala sa tu aj voda z reverznej osmózy, ja teraz pijem vodu premrazenu podľa vášho návodu.

To píšete správně, dá se použít oboje, nebo si destilovanou vodu kupovat v lékárně.

PříspěvekNapsal: pon črc 25, 2011 7:58 am 

Chci se zeptat jestli při období půstu je dobré vynechat antikoncepci, případně co udělá s tělem její užívání v období půstu...díky za odpověď

PříspěvekNapsal: pon črc 25, 2011 10:03 am 
Administrátor
Administrátor

aerokh píše:
Chci se zeptat jestli při období půstu je dobré vynechat antikoncepci, případně co udělá s tělem její užívání v období půstu...díky za odpověď

Nedovedu posoudit, ovšem užívat jakýkoliv chemický sajrajt při půstu je nevhodné, čili asi by jste to brát neměla.

PříspěvekNapsal: sob zář 24, 2011 12:54 pm 

zdravim vsetkych postujucich.
vcera som si dala jednodnovku, na viac sa zatial necitim, ale bohate stacila. rano klystir, cez den voda, vecer klystir. co bolo vsak hodne neprijemne, pocitt opuchnutej tvare a opuchnute, tazke nohy. tento problem som mala, ked som problemy s krcovymi zilami, toto ustalo a opat sa to objavilo - po poste.
o co mohlo ist? nohy neboli ani rano uplne odpuchnute, aj tazoba ostala, teraz sa to dava pomalicky do poriadku.
bolo to dost neprijemne, rada by som sa tomu v buducnosti vyhla.

PříspěvekNapsal: ned zář 25, 2011 7:11 am 
Administrátor
Administrátor

ovekyska píše:
zdravim vsetkych postujucich.
vcera som si dala jednodnovku, na viac sa zatial necitim, ale bohate stacila. rano klystir, cez den voda, vecer klystir. co bolo vsak hodne neprijemne, pocitt opuchnutej tvare a opuchnute, tazke nohy. tento problem som mala, ked som problemy s krcovymi zilami, toto ustalo a opat sa to objavilo - po poste.
o co mohlo ist? nohy neboli ani rano uplne odpuchnute, aj tazoba ostala, teraz sa to dava pomalicky do poriadku.
bolo to dost neprijemne, rada by som sa tomu v buducnosti vyhla.

Většinou se při půstu tělo silně překyselí, což si jde zjistit i z pH moče a to pak staré problémy zase nabudí, nicméně ne na dlouho a po celkovém vyčištění zmizí potíže úplně.

PříspěvekNapsal: ned zář 25, 2011 9:44 am 

Jarda píše:
Většinou se při půstu tělo silně překyselí, což si jde zjistit i z pH moče a to pak staré problémy zase nabudí, nicméně ne na dlouho a po celkovém vyčištění zmizí potíže úplně.

dakujem. medzitym, co ste mi odpovedali, som nad tym rozmyslala a tiez, co bolo inac predtym a presne na toto prekyslenie mi prisla myslienka, ze vlastne aj krcove zily + hemoroidy su problem kyselin.
uz som opat ok, chvalabohu. takze nabuduce sa nemusim plasit.
dakujem.

PříspěvekNapsal: pon zář 26, 2011 7:52 am 
Administrátor
Administrátor

ovekyska píše:
dakujem. medzitym, co ste mi odpovedali, som nad tym rozmyslala a tiez, co bolo inac predtym a presne na toto prekyslenie mi prisla myslienka, ze vlastne aj krcove zily + hemoroidy su problem kyselin.
uz som opat ok, chvalabohu. takze nabuduce sa nemusim plasit.
dakujem.

Kyseliny dělají v těle psí kusy a mnohdy vyvolávají opravdu zajímavé potíže.

PříspěvekNapsal: stř zář 28, 2011 12:56 pm 

Jarda píše:
Kyseliny dělají v těle psí kusy a mnohdy vyvolávají opravdu zajímavé potíže.

dalsia vec, nad ktorou som este rozmyslala, ze to mohla sposobit candida a to - retazova reakcia - post - nespokojna kvasinka - ja som este pocas pôstoveho dna mala chutenstva, to mi sposobuje divne tlaky v hlave - teda skor akoby navaly ci nejasny pocit tocenia (toto mi ukazuje jasne na candidu), dalsi den, ked este - hoci som uz jedla - bola kvasinka stale nespokojna so zlozenim mojej stravy + bola som nejaka ohladne nervozna, nepokojna + lahka panicka porucha (tu ma zas manzel a ze jej prejavy su fyzicke a pdla jeho skusenosti to sedelo na nu). na druhy den mi uz nebolo vobec nic, dokonca som sa citila vyborne, ako uz dlho nie, tiez sme boli na celodennom vylete s detmi.
este dolezity udaj k tazkym noham, bola som zrejme plna vody, ano vaha 48, vecer 50kg, rano opat 48. uvazujem este aj nad ladvinami. cize opat kyseliny??

PříspěvekNapsal: čtv zář 29, 2011 8:32 am 
Administrátor
Administrátor

ovekyska píše:
dalsia vec, nad ktorou som este rozmyslala, ze to mohla sposobit candida a to - retazova reakcia - post - nespokojna kvasinka - ja som este pocas pôstoveho dna mala chutenstva, to mi sposobuje divne tlaky v hlave - teda skor akoby navaly ci nejasny pocit tocenia (toto mi ukazuje jasne na candidu), dalsi den, ked este - hoci som uz jedla - bola kvasinka stale nespokojna so zlozenim mojej stravy + bola som nejaka ohladne nervozna, nepokojna + lahka panicka porucha (tu ma zas manzel a ze jej prejavy su fyzicke a pdla jeho skusenosti to sedelo na nu). na druhy den mi uz nebolo vobec nic, dokonca som sa citila vyborne, ako uz dlho nie, tiez sme boli na celodennom vylete s detmi.
este dolezity udaj k tazkym noham, bola som zrejme plna vody, ano vaha 48, vecer 50kg, rano opat 48. uvazujem este aj nad ladvinami. cize opat kyseliny??

Tak zní to logicky a je to možné, kvasinky vyvolávají neuvěřitelně široké spektrum zdravotních potíží.

PříspěvekNapsal: čtv zář 29, 2011 4:10 pm 

Dobry den,

shanim nejakeho ucitele, co by mi byl schopen poradit v pripade neceho co me muze potkat v obdobi pustu. Od 17.10. zacinam drzet svuj prvni 40ti denni pust a moje nejdelsi pustovani melo trvani 21 dnu(jedu temet presne dle pust.cz, jen s casovym posunem).

Klidne by mi stacil telefonni/internetovy kontakt, ale nebranil bych se ani osobnimu, jsem z Brna.

Pokud by se me nekdo chtel ujmout od toho 22. dne, coz bude 7.11., tak mi napiste sem, pripadne SZ, budu moc vdecen pokud budu mit za sebou nekoho, kdo si tim 22.-40. dnem prosel a dokazal by mi poradit, pripadne nejake veci z toho obdobi vysvetlit.

Dekuji

PS: Nemam zadne zdravotni problemy o kterych bych vedel

Předmět příspěvku: Re: PŮST
PříspěvekNapsal: úte říj 11, 2011 9:10 am 

Jarda píše:
To vaše řešení je v pořádku a naprostá většina lidí bohužel nedosáhne ani na něj, natož někam dál, ovšem pokud už z nich něco poteče a ideálně to bude krev, tak mají vysokou šanci odpor ke hladovění překonat. Každopádně je vhodnější ho překonat dříve a nechystat si na stáří vážné zdravotní potíže, hlad je totiž pro tělo člověka daleko lepší servis, než nesmyslné prohlídky u lékaře.

Držím každý pondelok 24 hodinoví post a raz do mesiaca 3 dňový, pijem len čistú vodu 3-5 litrov.

PříspěvekNapsal: úte říj 11, 2011 7:42 pm 

Jardo je možné pít během půstu místo destilky omotickou vodu?

Také se chci zeptat, zdali byste se pouštěl do 21 denního půstu při mé váze 55kg na 172 cm.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]