Nikola píše:
Dobrý den, ráda bych se zeptala na pár otázek za kamarádku. Po roce odštavování a zdravé stravy se mi podařilo otěhotnět, tak se na mě ted obracejí všechny kamarádky, které si přejí otěhotnět. Dnes jsem jedné mojí kamarádce doporučula, některé doplnky jako např chlorellu, ječmen, macu, kotvičník atd. a snažila se ji vysvětlit principy syrové stravy. Kamarádka má čtyřletého syna, nyní se s manželem snaží o druhé dítě, ale již delší dobu neúspěšně, kamarádka dokonce byla několikrát na různých hormonálních injekcích, ale bezúspěšně (což se dalo čekat), nyní se chystají k lékaři na vyšetření a případně na umělé oplodnění. Pro zajímavost jsem jim dala pH papírky. Ph si oba dva měřili odpoledne, kamarádka měla téměř vše v normě, ale měla strašně vysoké pH, okolo 9, dala jsem ji pH změřit i večer a to měla pořád aspon 8, pH slin bylo tak 7-8. Její manžel měl odpoledne pH tak 6 a měl mírně zvýšené téměř všechny hodnoty, krev, bílkoviny, bilirubin i ketony. Kamarádka ani její manžel si na nic nestěžují, ale otěhotnět se jim nedaří. Čím myslíte, že je tak vysoké pH ovlivněné, kamarádka ji normální kyselinotvornou stravu, ani neměla hodně okurek, melounů atd. Tak nevim z čeho to může být, jestli je to škodlivé a jestli je chyba v ní nebo v manželovi, děkuji za odpověd.
Takto vysoké pH většinou znamená totální překyselení a neschopnost organizmu zbavovat se kyselin, což se projeví falešnou trvalou zásaditostí. Jde o takzvanou blokaci kyselin a pokud je tento stav dlouhodobější, je dost nebezpečný. Většinou vzniká při příliš velkém přísunu bílkovin, ty pak člověk nestráví a dochází k jejich rozkladu v těle.