Miskulen píše:
Dobrý den,
chtěla jsem se Vás zeptat jestli by jste mi nepomohl s mým problémem. - Už od ledna trpím chronickou zácpou. Je to období, kdy jdu na wc bez problémů ale pak nastane stres či podráždění a jsem jako balon. Nejdu vůbec - nastupují proto tedy projímadla. Užívala jsem i 3 měsíce Lactulosu ale nezlepšilo se, suš. švestky, vlažná voda po ránu na lačno, ovocné šťávy, Psyllium, lněná semínka, bylinky - to na mě vůbec nemá účinky. Vím že je to psychické, ale nevím jak dál.
Jsem studentka na střední škole - učím se bez problémů, žádné problémy. Je to více v rodině - cca před 3 roky jsem spadla do Anorexie, vztah s rodiči se úplně rozpadl - ale pořád mě hlídají, jestli jím či nejím i když jsem z toho venku (řekla to i moje psycholožka, že znova spadnout do toho nechci, kterou pravidelně navštěvuji kvůli rodinným sporům) - mám teda s nimi špatný vztah - nevěří mi, nenechají mě dělat po mém - prostě jako malou holčičku - je mi 18 let. Žiji zdravým stylem - jídlo je více zaměřené na bílkoviny, vlákninu, ovoce, zeleninu a mnoho dalších. Co nejím, jsou těžká jídla - sušenky, bílé pečivo, knedlíky, omáčky, tučné maso, párky, uzeniny a pod.
Jedinný problém mám se zažíváním - četla jsem knihu "Očistná střevní kúra" podle F. X. Mayra od Ericha Raucha - tato kniha mě velmi zaujala, a popsala přesně moje problémy které mám. Proto jsem se chtěla zeptat, zda-li to znáte a jestli to má ty správné účinky, (chtěla bych vyzkoušet mléčno-žemlovou kúru - bohužel se píše, že žemle má být z pšeničné mouky - jím jen celozrnné z důvodu nafukování se z bíleho pečiva) které se v knize píšou. Chtěla bych pročistit svá střeva, naučit se nepřejídat a jíst s rozmyslem.
Jaký na to máte názor vy? Můžete mi doporučit i jinou očistnou střevní kúru (chtěla bych vzhledem času méně náročné), která by pomohla? Už jsem hodně zoufalá, s mým dětským doktorem bych si o tom nemohla promluvit (důvod je ten, že je z rodiny a nechci, aby to moje rodina věděla) - zdravý styl nepodporujou - jsou to typičtí češi, kde je jen upředňostňována česká kuchyně. - Mě do ni nutí, ale vzhledem k tomu, že jsem dospělá jdu za svým. Ráda se věnuji svému zdraví co nejvíce - sportuji, piji denně 3l vody a jsem šťastná s přítelem. Mám veselý život až na to, že mi to rodiče stěžují čím dál víc.
Ale zpět k otázce, chtěla bych si pořádně provětrat orgány, cítit se fajn, nemít často stresy a podivné nálady. Chci aby mi i zmizel pach z úst, a mnoho dalších věcí, co způsobila moje strava.
Děkuji za odpověď.
Michaela
Uvedenou kůru neznám, nemohu znát všechno, ale předpokládám, že to bude fungovat stejně jako klystýry a u těch nevidím problém. Dle toho co píšete, je střevo patrně napadené kvasinkou a chtělo by si to měřit pH stolice, které se musí pohybovat v rozmezí 7-8 pH, jinak tam nemohou žít laktíci, čili i když je dodáváte, není to moc platné. Ta psychika je dost důležitá a patrně se s tím budete prát tak dlouho, jak dlouho bude pokračovat ten psychický tlak i když stravou se dá ovlivnit opravdu hodně, ale ne všechno. Každopádně zápach z úst a blbé nálady vždy souvisí se zanesením střevem, čili účinné to z tohoto pohledu určitě bude. Také by asi bylo vhodné si překontrolovat stav jódu v těle, může jít i o sníženou funkci štítné žlázy a to se pak také blbě kadí.