Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned říj 06, 2024 9:32 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 88  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: sob říj 22, 2011 6:50 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 25, 2011 9:32 am
Příspěvky: 17
Dobrý den přeji,

na syrovou stravu pomalu přecházím asi 3-4 týdny. Nejde to hned, ale už jsem se zbavila absťáků na maso a uzeniny, teď bojuji s kupovaným müsli, domácíma buchtama, sýrem apod. \":)\" Kravské mléko nahrazuji sojovými / rýžovými "mléky" (Zajíc). Občas si dám kefír / podmáslí. Nyní uvažuji, že zkusím kozí jogurty a kefír. Maso jsem už měsíc neměla, krom čerstvého candáta.

O očistu těla se zajímám asi půl roku, od té doby, kdy se mi objevil ekzém a zhoršila alergie. Ekzém už nemám, ale alergie mě pořád otravuje a doktoři jsou k ničemu. Mám za sebou jeden úspěšný pokus o šank prakšalanu ze tří. Na jaře bych ráda zkusila očistu jater podle Malachova. Nyní se chci věnovat očištění střeva.

Snídám jablko/hrušku (asi mě nadýmá, pomohl by třeba fenyklový čaj? Jablek a hrušek teď máme požehnaně a nechci se jich vzdát) + obilné klíčky + rozinky + oříšky + skořice + zázvor + med (vadí nějak pasterovaný?)... někdy tam šoupnu strouhaný kokos... s drobnými obměnami. Nebo ovesnou kaši s ovocem a medem. (už jsem se tady dočetla, že je vhodnější jíst kaši samotnou)
Odšťavňovač zatím nemám, na ten si musím ušetřit nebo si napsat Ježíškovi \":)\" Piji tedy čistou vodu (někdy s citronem) nebo bylinné čaje, nebo meltu. S pitným režimem jsem vždycky měla problém, dnes do sebe dostanu asi litr a půl vody (nepočítám vodu obsaženou v ovoci a zelenině).
Na oběd si dělám zeleninové saláty se lněným semínkem, kajenským pepřem a olivovým olejem. Teď jsem zkusila i pohankovou pomazánku (prostě namočená pohanka se zeleninou a rozmixované) s čínským zelím.
Během dne buď ještě zobu nějakou zeleninu / oříšky / semínka (dýňová, slunečnicová). Snažím se vynechat pečivo, ale zatím je to pro mě trochu obtížné. Buď si koupím celozrnné pečivo nebo rýžové (rýžovosojové) chlebíčky (Racio).
Večeře: celozrnné těstoviny / luštěniny / rýže / vejce (bohužel nedostanu se k čerstvým, takže kupovaná a tedy ne syrová) ... na různé způsoby se zeleninou.
Mívám chutě na sladké, které zaháním medem.
Denně piji zelený ječmen, psylium a zobu chlorellu (cca 5-10 tbl./den) hlavně po čištění zubů (uvidíme, jestli to fakt pomáhá, mám citlivý krček).

Je možné si takto udržet rozumnou hladinu vitamínu a minerálu? Už jsem zde četla, že je třeba doplňovat, takže užívám Dologram a určitě si koupím b-komplex a vit. C. Podle nedávného testu bych měla mít všechno v pořádku, případně jen doplňovat výše zmíněné.

Tento týden jsem si všimla, že jsem zhubla (ne na váze, ta je stále kolem 51 kg, ale na objemu) a to při mém BMI 17.6 zneklidňuje mé okolí (mě ne, mám to tak celý život, nejsem žádný sportovec, jsem taková sušinka \":D\" ) a všichni začínají mluvit o anorexii. Jím celkem pravidelně a zdravou stravu jím ráda, takže to přičítám postupnému očišťování těla a zbavování se nánosů. Cítím se dobře, trošku se mi zlepšila pleť, energie mám minimálně tolik co před tím (spíš bych řekla víc) a trávení se mi dost upravilo - dříve jsem "na velkou" chodila 1-2 do týdne, nyní každý den (někdy i dvakrát) nebo obden. Stolice se změnila z tuhé až tvrdé na poměrně dost měkkou.

Potýkám se teď samozřejmě z řadou argumentů, proč se takto nestravovat. Na některé neumím pořádně odpovědět, buď neznám ty odborné názvy nebo mi prostě chybí vědomosti z anatomie a já nevím z čeho všeho.
- člověk musí jíst maso, protože v něm jsou cenné látky, které se nedají žádnou jinou stravou nahradit. Nyní vím, že by to maso muselo být čerstvé a syrové, avšak i na takovou odpověď se mi dostalo ponaučení, že i v tepelně zpracovaném masu tyto látky jsou (ač možná v menší míře). Jestli jsem správně pochopila, jedná se hlavně o vit. B12, který by se měl uměle doplňovat?
- člověku se vyvinul mozek jen proto, že jedl maso. Podle mě blbost.
- člověk není býložravec, ale všežravec, protože naši předkové jedli maso a naše tělo se tomu přizpůsobilo. Jestli se přizpůsobilo, tak nevím v čem.
- mléko je pro člověka nezbytné kvůli vápníku (kosti, zuby) a bez něj to prostě nejde. Oponovala jsem, že vápník se dá dodat i jinak, krom toho mléko zahleňuje (což mám na sobě odzkoušeno) a je těžko stravitelné - tělo je prý uzpůsobeno, aby mléko strávilo (to samozřejmě), a mléko prý zas tak těžce stravitelné není.
- úbytek váhy je způsoben tím, že tělo strádá a spotřebovává své zásoby, přičemž první jdou svaly a pak až nepotřebné látky. (co je na tom pravdy? já osobně v podstatě žádné svaly nemám \":D\" )

Bavila jsem se o tom s kamarádkou-zdravotní sestrou. Varovala mě, že si takto mohu způsobit nevratné zdravotní potíže vč. anorexie. Vím, že ona sama zkoušela jíst jen ovoce a zeleninu a nedopadla nijak chvalně, ale vsadila bych se, že to dělala blbě. Radila mi, abych si před nějakým experimentováním přečetla anatomii, abych věděla, co lidská buňka potřebuje (což se mi upřímně nechce), a nějaké odborné knížky (ty bych brala, jen nevím které), a abych nevěřila jen nějakému fóru a názorům druhých (resp. těch extrémistů) a zajímala se také o druhou stránku věci. Po odborné literatuře jsem zatím nepátrala, souhlasím s tím, že bych měla mít nějaké znalosti např. o nutričních hodnotách potravin, abych si mohla správně sestavit jídelníček. Dnes to dělám podle citu, ale bojím se, abych na něco nezapomněla.
Zatím jsem četla "Sám sobě doktorem" (Cingroš) a "Dokonalá očista těla" (Malachov). Chystám se ještě na "Hladovění" (Malachov), až budu mít trošku volněji ve škole.
Také mi bylo doporučeno cvičit, takže se chystám do posilovny, ale vždycky, když jsem tam chodila, připadala jsem si jak blbec \":D\"

Děkuji za odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned říj 23, 2011 12:22 am 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 12:38 pm
Příspěvky: 319
Postupne sa človek posúva dopredu a niekedy aj vedomosti, ktoré si myslí, že už neplatia sa zrazu ukážu ako cenná informácia. Sú to také tenké pavučinky, ktoré sa postupne spájajú do hrubších vlákien a tie postupne vedú až k samotnému centru.
Chcel by som sa poďeliť o najnovšiu vedomosť ohľadom mlieka. Myslím, že v článku je to opísane dokonale, preto uvádzam:
Kód:
Naša kultúra vychádza z poznatku, že nič dokonalejšie ako vytvorila Matka Príroda nemôže existovať. A v Prírode neexistuje tepelne spracovaná strava. Čo do prijímania stravy nie sme ani mäsožravce ani bylinožravce, ak by sme sa už mali nejako charakterizovať, tak sme „plodožravci“ či „plodojedi“. Našou prirodzenou stravou sú plody Prírody a Zeme. Ďalej sa vo Védach hovorí, že len dve zvieratá môžu kŕmiť človeka: krava a včela. O vlastnostiach medu a vôbec včelích produktoch netreba veľa hovoriť, neznáma ostáva pozícia kravy. Kravské mlieko – podľa podania Véd – obsahuje látky, ktoré sú pre človeka nevyhnutné, aby mohol dosahovať stav hlbokej meditácie, pretože sa z neho tvoria jemné tkanivá mozgu. Teda inými slovami, ak nebudeme piť kravské mlieko, tak môžeme síce byť silní, ale ostaneme sprostí. Mnohí hneď namietnu, že kravské mlieko nie je vhodné, lebo obsahuje kazeíny, obsahuje to či ono. Pravda je tak blízko, až ju nevidno. Podstata je v tom, ako sa chováme k svojmu telu. Už vieme, že naše „JA“ je vedúca živatma, ktorá na seba naviazala ostatné živatmy a vytvorila naše telo. Hlavnú, evolučne najvyspelejšiu živatmu – naše JA – nazývame ŽIVA. Ostatné živatmy sú však tiež rozumné, čo znamená, že každá naša bunka má svoj rozum. Ak sa chováme v súlade s prirodzenými pravidlami evolúcie, tak sa môžeme považovať za akéhosi vládcu, ktorí vládne nad svojimi poddanými, pretože poddaní vykonávajú pre nás všetky životne dôležité funkcie. Za to, že na mňa moji „poddaní“ robia som povinný sa o nich starať, t.j. minimálne ich dostatočne kŕmiť. Ak im dodávam tepelne neupravenú stravu, tak každá bunka takejto stravy má vlastné bioenergetické pole, ktoré obsahuje kompletnú informáciu o látkach, ktoré strava obsahuje. Túto informáciu každá živatma – bunka vie čítať, a podľa nej sa zariadi. Ak napríklad potrebujeme kazeín, tak ho bunky použijú, ak nie, tak ho jednoducho zamietnu. Tepelným spracovaním sa v prvom rade ničí bioenergetické telo buniek, a teda naše vlastné bunky nie sú viac schopné čítať informáciu o tom, čo strava obsahuje resp. neobsahuje. Keďže táto informácia je zničená, tak prijímajú všetko ako dobré – ale z pohľadu našej prirodzenej potreby to už ani zďaleka nemusí byť dobrá strava. A tu sa začína proces ukladania stravy „do zásoby“, keďže bunkám nie je jasné, čo vlastne jeme. Je pravda, že na rozdiel od zvierat máme práve na elimináciu tohto nepriaznivého stavu slepé črevo, ale ani ono nevydrží riešiť problém „naveky“. Varená strava je jeden z faktorov, ktoré zabezpečujú, že zomierame oveľa skorej ako sme schopní žiť... aj keď Siví používajú aj ďalšie „nástroje“.
A ako sa však chováme ku krave? Celý život nás s láskou kŕmi, za čo ju vtedy, keď už zostarne zabijeme a zožerieme. Skutočne prístup „hodný civilizácie“. Krava je bytosť veľmi podobná človeku – miluje svoje deti a snaží sa ich s láskou vychovávať. Práve spomedzi kráv je najväčší „evolučný prestup“ do ríše ľudí, pretože najviac ako druh prichádzajú do styku s človekom. Každá živá bytosť – za normálnych, nie extrémnych podmienok – má právo na prežitie plnohodnotného života a zážitok prirodzenej smrti. Zabíjanie zvierat je násilné narušenie evolučného vývoja iných bytostí – za čo, samozrejme, jedného „dňa“ každý z nás predloží „zúčtovanie“.

Zdroj: vedy.sk

Z vyšie uvedeného potom vyplýva, že najlepšie čo môžeme pre seba spraviť, je výrabať si kefír, maslo, tvaroh z takéhoto neupraveného mlieka. Jednoduché 4 recepty sú tu: http://www.mliekomat.sk/page2.html
Ono všetko treba brať so zdravým rozumom. Védy sú podstatné staršie, ako si dokážeme predstaviť. V tých dobách neboli kravy chované v kravínoch ako je tomu teraz. Teda ono tá dnešná krava nemá asi nič spoločné s jej pra-pra-pra-pra-pra kravou. Zistilo sa, že tiež nie je surové mlieko ako surové. Ak má krava voľný výbeh a môže sa napásť toho čo chce ona, čo rastie na pasienkoch a lúkach, tak sa to odrazí aj na kvalite mlieka. Vraj v takomto voľnom výbehu oproti svojej kamarátke v kravíne skonzumuje naviac 20-30 druhov rastlín.
Zahraničné stránky sú plné príbehov ľudí so zdravotnými problémami, infekciami, chrípkami, tráviacimi ťažkostami ba dokonca aj intolerancie na laktózu a po začatí pití surového mlieka a vyrábania si domáceho kefíru a kyslého mlieka tieto zdravotné problémy zmiznú.
Zdroj si treba nájsť taký, kďe je o zviera s lákou a dobre postarané. Kto vie, koľko majiteľov mliečnych automatov dovolí svojim rodinám piť takéto mlieko. Môže byť plné antibiotík, rastových hormónov atď atď.
Najlepšie brať mlieko od človeka, ktorý tiež toto mlieko sám pije!
Keď to zhrniem, tak zdravotné problémy spájané s pitím mlieka sú spojené s jeho pasterilizáciou a tepelnou úpravou. Istota sa dá však nadobudnúť len samotnou praxou a vyskúšaním si to na sebe.
Ayurvéda sa tiež bez kravského mlieka nezaobíde, ale čo je zaujímavé, tak z kravy sa vraj využívajú aj ďaľšie dva dary. Lajno a moč. Moč je ospevovaná pre svoje vraj nadpozemské liečivé schopnosti a lajno? Zo sušeného sa robia rôzne preparáty a tablety.
Dnes som vyrobil zo surového kravského mlieka jogurt a musím povedať, že oproti klasickému bielemu nemal takú špecifickú nakyslú chuť, bol skôr do sladka, aj keď vyslovene sladký nebol. Čo je isté na betón, bol lepší.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned říj 23, 2011 8:29 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
Eyw píše:
Dobrý den přeji,

na syrovou stravu pomalu přecházím asi 3-4 týdny. Nejde to hned, ale už jsem se zbavila absťáků na maso a uzeniny, teď bojuji s kupovaným müsli, domácíma buchtama, sýrem apod. \":)\" Kravské mléko nahrazuji sojovými / rýžovými "mléky" (Zajíc). Občas si dám kefír / podmáslí. Nyní uvažuji, že zkusím kozí jogurty a kefír. Maso jsem už měsíc neměla, krom čerstvého candáta.

O očistu těla se zajímám asi půl roku, od té doby, kdy se mi objevil ekzém a zhoršila alergie. Ekzém už nemám, ale alergie mě pořád otravuje a doktoři jsou k ničemu. Mám za sebou jeden úspěšný pokus o šank prakšalanu ze tří. Na jaře bych ráda zkusila očistu jater podle Malachova. Nyní se chci věnovat očištění střeva.

Snídám jablko/hrušku (asi mě nadýmá, pomohl by třeba fenyklový čaj? Jablek a hrušek teď máme požehnaně a nechci se jich vzdát) + obilné klíčky + rozinky + oříšky + skořice + zázvor + med (vadí nějak pasterovaný?)... někdy tam šoupnu strouhaný kokos... s drobnými obměnami. Nebo ovesnou kaši s ovocem a medem. (už jsem se tady dočetla, že je vhodnější jíst kaši samotnou)
Odšťavňovač zatím nemám, na ten si musím ušetřit nebo si napsat Ježíškovi \":)\" Piji tedy čistou vodu (někdy s citronem) nebo bylinné čaje, nebo meltu. S pitným režimem jsem vždycky měla problém, dnes do sebe dostanu asi litr a půl vody (nepočítám vodu obsaženou v ovoci a zelenině).
Na oběd si dělám zeleninové saláty se lněným semínkem, kajenským pepřem a olivovým olejem. Teď jsem zkusila i pohankovou pomazánku (prostě namočená pohanka se zeleninou a rozmixované) s čínským zelím.
Během dne buď ještě zobu nějakou zeleninu / oříšky / semínka (dýňová, slunečnicová). Snažím se vynechat pečivo, ale zatím je to pro mě trochu obtížné. Buď si koupím celozrnné pečivo nebo rýžové (rýžovosojové) chlebíčky (Racio).
Večeře: celozrnné těstoviny / luštěniny / rýže / vejce (bohužel nedostanu se k čerstvým, takže kupovaná a tedy ne syrová) ... na různé způsoby se zeleninou.
Mívám chutě na sladké, které zaháním medem.
Denně piji zelený ječmen, psylium a zobu chlorellu (cca 5-10 tbl./den) hlavně po čištění zubů (uvidíme, jestli to fakt pomáhá, mám citlivý krček).

Je možné si takto udržet rozumnou hladinu vitamínu a minerálu? Už jsem zde četla, že je třeba doplňovat, takže užívám Dologram a určitě si koupím b-komplex a vit. C. Podle nedávného testu bych měla mít všechno v pořádku, případně jen doplňovat výše zmíněné.

Tento týden jsem si všimla, že jsem zhubla (ne na váze, ta je stále kolem 51 kg, ale na objemu) a to při mém BMI 17.6 zneklidňuje mé okolí (mě ne, mám to tak celý život, nejsem žádný sportovec, jsem taková sušinka \":D\" ) a všichni začínají mluvit o anorexii. Jím celkem pravidelně a zdravou stravu jím ráda, takže to přičítám postupnému očišťování těla a zbavování se nánosů. Cítím se dobře, trošku se mi zlepšila pleť, energie mám minimálně tolik co před tím (spíš bych řekla víc) a trávení se mi dost upravilo - dříve jsem "na velkou" chodila 1-2 do týdne, nyní každý den (někdy i dvakrát) nebo obden. Stolice se změnila z tuhé až tvrdé na poměrně dost měkkou.

Potýkám se teď samozřejmě z řadou argumentů, proč se takto nestravovat. Na některé neumím pořádně odpovědět, buď neznám ty odborné názvy nebo mi prostě chybí vědomosti z anatomie a já nevím z čeho všeho.
- člověk musí jíst maso, protože v něm jsou cenné látky, které se nedají žádnou jinou stravou nahradit. Nyní vím, že by to maso muselo být čerstvé a syrové, avšak i na takovou odpověď se mi dostalo ponaučení, že i v tepelně zpracovaném masu tyto látky jsou (ač možná v menší míře). Jestli jsem správně pochopila, jedná se hlavně o vit. B12, který by se měl uměle doplňovat?
- člověku se vyvinul mozek jen proto, že jedl maso. Podle mě blbost.
- člověk není býložravec, ale všežravec, protože naši předkové jedli maso a naše tělo se tomu přizpůsobilo. Jestli se přizpůsobilo, tak nevím v čem.
- mléko je pro člověka nezbytné kvůli vápníku (kosti, zuby) a bez něj to prostě nejde. Oponovala jsem, že vápník se dá dodat i jinak, krom toho mléko zahleňuje (což mám na sobě odzkoušeno) a je těžko stravitelné - tělo je prý uzpůsobeno, aby mléko strávilo (to samozřejmě), a mléko prý zas tak těžce stravitelné není.
- úbytek váhy je způsoben tím, že tělo strádá a spotřebovává své zásoby, přičemž první jdou svaly a pak až nepotřebné látky. (co je na tom pravdy? já osobně v podstatě žádné svaly nemám \":D\" )

Bavila jsem se o tom s kamarádkou-zdravotní sestrou. Varovala mě, že si takto mohu způsobit nevratné zdravotní potíže vč. anorexie. Vím, že ona sama zkoušela jíst jen ovoce a zeleninu a nedopadla nijak chvalně, ale vsadila bych se, že to dělala blbě. Radila mi, abych si před nějakým experimentováním přečetla anatomii, abych věděla, co lidská buňka potřebuje (což se mi upřímně nechce), a nějaké odborné knížky (ty bych brala, jen nevím které), a abych nevěřila jen nějakému fóru a názorům druhých (resp. těch extrémistů) a zajímala se také o druhou stránku věci. Po odborné literatuře jsem zatím nepátrala, souhlasím s tím, že bych měla mít nějaké znalosti např. o nutričních hodnotách potravin, abych si mohla správně sestavit jídelníček. Dnes to dělám podle citu, ale bojím se, abych na něco nezapomněla.
Zatím jsem četla "Sám sobě doktorem" (Cingroš) a "Dokonalá očista těla" (Malachov). Chystám se ještě na "Hladovění" (Malachov), až budu mít trošku volněji ve škole.
Také mi bylo doporučeno cvičit, takže se chystám do posilovny, ale vždycky, když jsem tam chodila, připadala jsem si jak blbec \":D\"

Děkuji za odpověď.

Osobně se domnívám, že jedinou věc, kterou děláte špatně je, že krmíte svoje kvasinky a ty vás likvidují. Já bych se soustředil na odstranění kvasinek a celkově bych ve vašem případě omezil na minimum sacharidy, což je základ všeho zla, hlavně ten med a obilí. Maso, pokud je kvalitní, zase tolik nevadí, i když určitě se jíst nemusí, to mám na sobě dostatečně vyzkoušené a za čtvrt století by se to muselo nějak projevit. U toho mléka, jak co, třeba kozí a ovčí tvrdé sýry a kefír, nebo kysané výrobky rozhodně nic zásadně špatného nedělají a těm se tedy zcela vyhýbat nemusíte. Vše je o čistotě krevního řečiště a to se zase odvíjí od správného pH, tak se ubírejte tímto směrem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned říj 23, 2011 8:36 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
mohy píše:
Postupne sa človek posúva dopredu a niekedy aj vedomosti, ktoré si myslí, že už neplatia sa zrazu ukážu ako cenná informácia. Sú to také tenké pavučinky, ktoré sa postupne spájajú do hrubších vlákien a tie postupne vedú až k samotnému centru.
Chcel by som sa poďeliť o najnovšiu vedomosť ohľadom mlieka. Myslím, že v článku je to opísane dokonale, preto uvádzam:
Kód:
Naša kultúra vychádza z poznatku, že nič dokonalejšie ako vytvorila Matka Príroda nemôže existovať. A v Prírode neexistuje tepelne spracovaná strava. Čo do prijímania stravy nie sme ani mäsožravce ani bylinožravce, ak by sme sa už mali nejako charakterizovať, tak sme „plodožravci“ či „plodojedi“. Našou prirodzenou stravou sú plody Prírody a Zeme. Ďalej sa vo Védach hovorí, že len dve zvieratá môžu kŕmiť človeka: krava a včela. O vlastnostiach medu a vôbec včelích produktoch netreba veľa hovoriť, neznáma ostáva pozícia kravy. Kravské mlieko – podľa podania Véd – obsahuje látky, ktoré sú pre človeka nevyhnutné, aby mohol dosahovať stav hlbokej meditácie, pretože sa z neho tvoria jemné tkanivá mozgu. Teda inými slovami, ak nebudeme piť kravské mlieko, tak môžeme síce byť silní, ale ostaneme sprostí. Mnohí hneď namietnu, že kravské mlieko nie je vhodné, lebo obsahuje kazeíny, obsahuje to či ono. Pravda je tak blízko, až ju nevidno. Podstata je v tom, ako sa chováme k svojmu telu. Už vieme, že naše „JA“ je vedúca živatma, ktorá na seba naviazala ostatné živatmy a vytvorila naše telo. Hlavnú, evolučne najvyspelejšiu živatmu – naše JA – nazývame ŽIVA. Ostatné živatmy sú však tiež rozumné, čo znamená, že každá naša bunka má svoj rozum. Ak sa chováme v súlade s prirodzenými pravidlami evolúcie, tak sa môžeme považovať za akéhosi vládcu, ktorí vládne nad svojimi poddanými, pretože poddaní vykonávajú pre nás všetky životne dôležité funkcie. Za to, že na mňa moji „poddaní“ robia som povinný sa o nich starať, t.j. minimálne ich dostatočne kŕmiť. Ak im dodávam tepelne neupravenú stravu, tak každá bunka takejto stravy má vlastné bioenergetické pole, ktoré obsahuje kompletnú informáciu o látkach, ktoré strava obsahuje. Túto informáciu každá živatma – bunka vie čítať, a podľa nej sa zariadi. Ak napríklad potrebujeme kazeín, tak ho bunky použijú, ak nie, tak ho jednoducho zamietnu. Tepelným spracovaním sa v prvom rade ničí bioenergetické telo buniek, a teda naše vlastné bunky nie sú viac schopné čítať informáciu o tom, čo strava obsahuje resp. neobsahuje. Keďže táto informácia je zničená, tak prijímajú všetko ako dobré – ale z pohľadu našej prirodzenej potreby to už ani zďaleka nemusí byť dobrá strava. A tu sa začína proces ukladania stravy „do zásoby“, keďže bunkám nie je jasné, čo vlastne jeme. Je pravda, že na rozdiel od zvierat máme práve na elimináciu tohto nepriaznivého stavu slepé črevo, ale ani ono nevydrží riešiť problém „naveky“. Varená strava je jeden z faktorov, ktoré zabezpečujú, že zomierame oveľa skorej ako sme schopní žiť... aj keď Siví používajú aj ďalšie „nástroje“.
A ako sa však chováme ku krave? Celý život nás s láskou kŕmi, za čo ju vtedy, keď už zostarne zabijeme a zožerieme. Skutočne prístup „hodný civilizácie“. Krava je bytosť veľmi podobná človeku – miluje svoje deti a snaží sa ich s láskou vychovávať. Práve spomedzi kráv je najväčší „evolučný prestup“ do ríše ľudí, pretože najviac ako druh prichádzajú do styku s človekom. Každá živá bytosť – za normálnych, nie extrémnych podmienok – má právo na prežitie plnohodnotného života a zážitok prirodzenej smrti. Zabíjanie zvierat je násilné narušenie evolučného vývoja iných bytostí – za čo, samozrejme, jedného „dňa“ každý z nás predloží „zúčtovanie“.

Zdroj: vedy.sk

Z vyšie uvedeného potom vyplýva, že najlepšie čo môžeme pre seba spraviť, je výrabať si kefír, maslo, tvaroh z takéhoto neupraveného mlieka. Jednoduché 4 recepty sú tu: http://www.mliekomat.sk/page2.html
Ono všetko treba brať so zdravým rozumom. Védy sú podstatné staršie, ako si dokážeme predstaviť. V tých dobách neboli kravy chované v kravínoch ako je tomu teraz. Teda ono tá dnešná krava nemá asi nič spoločné s jej pra-pra-pra-pra-pra kravou. Zistilo sa, že tiež nie je surové mlieko ako surové. Ak má krava voľný výbeh a môže sa napásť toho čo chce ona, čo rastie na pasienkoch a lúkach, tak sa to odrazí aj na kvalite mlieka. Vraj v takomto voľnom výbehu oproti svojej kamarátke v kravíne skonzumuje naviac 20-30 druhov rastlín.
Zahraničné stránky sú plné príbehov ľudí so zdravotnými problémami, infekciami, chrípkami, tráviacimi ťažkostami ba dokonca aj intolerancie na laktózu a po začatí pití surového mlieka a vyrábania si domáceho kefíru a kyslého mlieka tieto zdravotné problémy zmiznú.
Zdroj si treba nájsť taký, kďe je o zviera s lákou a dobre postarané. Kto vie, koľko majiteľov mliečnych automatov dovolí svojim rodinám piť takéto mlieko. Môže byť plné antibiotík, rastových hormónov atď atď.
Najlepšie brať mlieko od človeka, ktorý tiež toto mlieko sám pije!
Keď to zhrniem, tak zdravotné problémy spájané s pitím mlieka sú spojené s jeho pasterilizáciou a tepelnou úpravou. Istota sa dá však nadobudnúť len samotnou praxou a vyskúšaním si to na sebe.
Ayurvéda sa tiež bez kravského mlieka nezaobíde, ale čo je zaujímavé, tak z kravy sa vraj využívajú aj ďaľšie dva dary. Lajno a moč. Moč je ospevovaná pre svoje vraj nadpozemské liečivé schopnosti a lajno? Zo sušeného sa robia rôzne preparáty a tablety.
Dnes som vyrobil zo surového kravského mlieka jogurt a musím povedať, že oproti klasickému bielemu nemal takú špecifickú nakyslú chuť, bol skôr do sladka, aj keď vyslovene sladký nebol. Čo je isté na betón, bol lepší.

To píšete zcela správně, základní problém dnešní konzumace mléka je utrápená a podvyživená kráva a pasterizace, což je největší kravina, kterou moderní člověk vymyslel a zavedl do denní praxe. Aplikace kravské moči a trusu zde asi mnoho zastánců nenajde a od místních krav by to stejně prakticky používat nešlo, pokud se člověk zrovna nechce léčit pomocí antibiotik a dalších farmaceutických šmejdů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned říj 23, 2011 10:33 am 
Offline

Registrován: pon srp 22, 2011 4:59 pm
Příspěvky: 57
Eyw píše:
Také mi bylo doporučeno cvičit, takže se chystám do posilovny, ale vždycky, když jsem tam chodila, připadala jsem si jak blbec \":D\"

Posilovna vůbec není potřeba. Cvičení jako třeba 5 Tibeťanů (http://zivotni-energie.cz/pet-tibetanu-zvyseni-fyzickych-i-dusevnich-schopnosti.html, video: http://www.youtube.com/watch?v=2qLKhvsfQKc) zaberou ráno jen chvilku, a přitom při pravidelném cvičení budou mít požadovaný efekt: pevné a pružné tělo. A věřím, že při otevřeném okně doma nebo někde v přírodě je radost ze cvičení větší než v posilovně...
Samozřejmě podobných sestav je víc, člověk si může vybrat, co mu bude vyhovovat.

_________________
www.inklinace.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned říj 23, 2011 11:38 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 25, 2011 9:32 am
Příspěvky: 17
Jarda píše:
Osobně se domnívám, že jedinou věc, kterou děláte špatně je, že krmíte svoje kvasinky a ty vás likvidují. Já bych se soustředil na odstranění kvasinek a celkově bych ve vašem případě omezil na minimum sacharidy, což je základ všeho zla, hlavně ten med a obilí. Maso, pokud je kvalitní, zase tolik nevadí, i když určitě se jíst nemusí, to mám na sobě dostatečně vyzkoušené a za čtvrt století by se to muselo nějak projevit. U toho mléka, jak co, třeba kozí a ovčí tvrdé sýry a kefír, nebo kysané výrobky rozhodně nic zásadně špatného nedělají a těm se tedy zcela vyhýbat nemusíte. Vše je o čistotě krevního řečiště a to se zase odvíjí od správného pH, tak se ubírejte tímto směrem.

Moc děkuji za radu. Kvasinky mě vůbec nenapadly.
Znamená to tedy pryč s cukry - s medem se budu těžko loučit, je nutné omezit i sladké ovoce? Stévie by mohla být ok? Pryč s obilovinami - to bude taky teror \":D\" - takže pšeničné klíčky, müsli, pečivo... jáhly, pohanka, amarant jsou v pořádku? A co třeba kuskus? S ním taky pryč?
Jdu si vyhledat nějakou kvasinkovou dietu a nejspíš si i pořídím ty papírky na měření ph \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned říj 23, 2011 11:41 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 25, 2011 9:32 am
Příspěvky: 17
PetrJ píše:
Posilovna vůbec není potřeba. Cvičení jako třeba 5 Tibeťanů (http://zivotni-energie.cz/pet-tibetanu-zvyseni-fyzickych-i-dusevnich-schopnosti.html, video: http://www.youtube.com/watch?v=2qLKhvsfQKc) zaberou ráno jen chvilku, a přitom při pravidelném cvičení budou mít požadovaný efekt: pevné a pružné tělo. A věřím, že při otevřeném okně doma nebo někde v přírodě je radost ze cvičení větší než v posilovně...
Samozřejmě podobných sestav je víc, člověk si může vybrat, co mu bude vyhovovat.

Jé, no vidíte, nedávno jsem si půjčovala knížku o pěti Tibeťanech a někde jsem jí zašantročila. Ono taky dokopat se k něčemu sám... Do posilovny chodím s kamarádkou a aspoň se navzájem donutíme tam vůbec jít. \":D\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned říj 23, 2011 12:05 pm 
Offline

Registrován: pon srp 22, 2011 4:59 pm
Příspěvky: 57
Eyw píše:
Jé, no vidíte, nedávno jsem si půjčovala knížku o pěti Tibeťanech a někde jsem jí zašantročila. Ono taky dokopat se k něčemu sám... Do posilovny chodím s kamarádkou a aspoň se navzájem donutíme tam vůbec jít. \":D\"

To je právě asi největší výhoda Tibeťanů, na rozdíl od třeba 8-mi kusů brokátu (http://www.zlatykopec.org/Osm%20kusu%20brokatu.pdf) je to sestava, která se dá naučit (i zacvičit) během desíti minut. A je to výborný začátek dne... Mně na nich vyhovuje hlavně ta jednoduchost a komplexnost: zacvičím každé ráno (pokud nejsem příliš utahaný), přidám nějaké ty kliky a nemusím žádnou tělocvičnu nebo posilovnu řešit...

_________________
www.inklinace.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: úte říj 25, 2011 9:13 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
Eyw píše:
Moc děkuji za radu. Kvasinky mě vůbec nenapadly.
Znamená to tedy pryč s cukry - s medem se budu těžko loučit, je nutné omezit i sladké ovoce? Stévie by mohla být ok? Pryč s obilovinami - to bude taky teror \":D\" - takže pšeničné klíčky, müsli, pečivo... jáhly, pohanka, amarant jsou v pořádku? A co třeba kuskus? S ním taky pryč?
Jdu si vyhledat nějakou kvasinkovou dietu a nejspíš si i pořídím ty papírky na měření ph \":)\"

Píšete to správně a stévie vyhovuje, ta kvasinky nekrmí, nicméně kuskus je pšenice a ta jim pochopitelně chutná.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: úte říj 25, 2011 9:36 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 25, 2011 9:32 am
Příspěvky: 17
Jarda píše:
Píšete to správně a stévie vyhovuje, ta kvasinky nekrmí, nicméně kuskus je pšenice a ta jim pochopitelně chutná.

Ano, už si pročítám fórum. Různě na internetu jsem našla všechno možné, co nejíst, ale sestavený jídelníček už ne. Myslím, že tady toho najdu dost, ale není někde popsán podrobně průběh diety, který by nebyl rozkouskován na 130 stránek \":)\" ? Jak dlouho co dodržovat (prý má nějaké fáze) apod.
Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: stř říj 26, 2011 8:53 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
Eyw píše:
Ano, už si pročítám fórum. Různě na internetu jsem našla všechno možné, co nejíst, ale sestavený jídelníček už ne. Myslím, že tady toho najdu dost, ale není někde popsán podrobně průběh diety, který by nebyl rozkouskován na 130 stránek \":)\" ? Jak dlouho co dodržovat (prý má nějaké fáze) apod.
Díky.

Takový jídelníček nikde nenajdete a pokud ano, tak vám stejně k ničemu nebude. Každý prostě reaguje na stejnou stravu jinak, čili základ je vědět a pochopit, ne slepě kopírovat cizí postupy, protože co funguje jinému, nemusí fungovat vám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: nizky prijem a zdrava strava
PříspěvekNapsal: úte lis 01, 2011 12:05 am 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
pretoze som stale na materskej, uvazujem, ako by som mohla pri mojom (zatial iba mojom) "zdravom" a hlavne drahom - co ovozel oproti chlebu sa rohlikom urcite je, trosku utlmit vydaje.
zacina to byt neunosne a to si myslim, ze moc s jedlom nevyskakujem.
na bio vobec nemam, znizit prijem potravy sa tiez neda, mam skor podvahu a nejaky post by pomohol co to usetrit, ak by som mala o 10 kil viac, idem do toho \":lol:\"
prosila by som o radu, coho sa da zriect, nejake tipy, ako na vita strave usetrit atd.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nizky prijem a zdrava strava
PříspěvekNapsal: úte lis 01, 2011 8:58 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
ovekyska píše:
pretoze som stale na materskej, uvazujem, ako by som mohla pri mojom (zatial iba mojom) "zdravom" a hlavne drahom - co ovozel oproti chlebu sa rohlikom urcite je, trosku utlmit vydaje.
zacina to byt neunosne a to si myslim, ze moc s jedlom nevyskakujem.
na bio vobec nemam, znizit prijem potravy sa tiez neda, mam skor podvahu a nejaky post by pomohol co to usetrit, ak by som mala o 10 kil viac, idem do toho \":lol:\"
prosila by som o radu, coho sa da zriect, nejake tipy, ako na vita strave usetrit atd.....

Ono to není o šetření, jako o tom dělat to správně, pokud použijete model kdy vyřadíte sacharidy a dodáte tuk, tak se dá jíst málo a člověk ani nehubne, ani nemá hlad, čili to lze považovat i za ekonomické stravování, nebo, pokud vám to kvasinky dovolí, jet na čistě sacharidové stravě, zcela bez tuku a to je cenově také únosné, hlavně v letních měsících.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: stř lis 02, 2011 8:24 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 25, 2011 9:32 am
Příspěvky: 17
Tak po dvou týdnech na více méně (spíš více) syrové stravě, kdy jsem měla neuvěřitelné prdy, se to srovnalo a nyní už pár dní v podstatě nic. Zařadila jsem do stravy mnohem více fungicidů, každý den trochu kyselého zelí, kombinuji méně potravin dohromady (monodieta je pro mě v tuto chvíli příliš krutá \":)\" ) a snažím se sledovat, co se mnou dělají... uvidíme jak dlouho mi to vydrží \":)\"

Dnes jsem se setkala s dalším názorem na maso: člověk má trávení uzpůsobeno na to, být všežravcem; z masa potřebuje proteiny a enzymy, které se však tepelným zpracováním neničí... Já už to snad ani neřeším, tmavé maso mi nechutná, ostatní jím s mírou.

Chtěla jsem se ještě zeptat, jaký máte názor na soju (sojové maso, sojové boby, sojové mléko). Tady na foru jsem se dočetla, že není vhodná jednak pro muže kvůli estrogenu (pro ženy je tedy vhodná?), jednak celkově... ale nevím proč. Co je na ní špatného?

Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: čtv lis 03, 2011 12:04 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
Eyw píše:
Tak po dvou týdnech na více méně (spíš více) syrové stravě, kdy jsem měla neuvěřitelné prdy, se to srovnalo a nyní už pár dní v podstatě nic. Zařadila jsem do stravy mnohem více fungicidů, každý den trochu kyselého zelí, kombinuji méně potravin dohromady (monodieta je pro mě v tuto chvíli příliš krutá \":)\" ) a snažím se sledovat, co se mnou dělají... uvidíme jak dlouho mi to vydrží \":)\"

Dnes jsem se setkala s dalším názorem na maso: člověk má trávení uzpůsobeno na to, být všežravcem; z masa potřebuje proteiny a enzymy, které se však tepelným zpracováním neničí... Já už to snad ani neřeším, tmavé maso mi nechutná, ostatní jím s mírou.

Chtěla jsem se ještě zeptat, jaký máte názor na soju (sojové maso, sojové boby, sojové mléko). Tady na foru jsem se dočetla, že není vhodná jednak pro muže kvůli estrogenu (pro ženy je tedy vhodná?), jednak celkově... ale nevím proč. Co je na ní špatného?

Děkuji.

To jste se čistila od kvasinek a patrně již bude klid, maso se jíst dá, v tom není problém, ale pouze kvalitní a k tomu se tady nedostanete, zvíře z velkochovu je prakticky nepoživatelné. Soja je náhražková potravina, většinou geneticky upravená a já osobně bych ji nejedl.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 88  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz