dekuji mockrat za vase odpovedi a moc ocenuji rychlost a take trpelivost. Kazdy den si procitam toto forum (mam na to 1 hodinu denne, protoze nemam rada ani pocitac a TV, takze jeste neni vse precteno, ale ziskala jsem dost cennych informaci, ktere bych u zadneho Mudr. neziskala). Mam ale jeste posledni otazku k sankhapraksalane :
Nevim, jestli jsem po ociste prochladla, proste jsem se probudila a bolely me krcni mandle a horni patro (oblast asi 1 cm pred mandlemi), oblast za mandlemi a krk je zatim cisty a chci se zeptat :
1. nesouvisi mandle se strevem? jeste kdyz jsem jedla 5 bilych jedu (asi pred 5 roky) a mela jsem kazdy mesic vaginalni mykozu, tak mi skoro kazdy den z mandli lezl takovy zeleny zapachajici sajrajt. Po uprave jidelnicku se ten zeleny hnis objevuje sporadicky. Ale druhy den po ociste jsem se probudila a po promackani mandli se objevil zase. Takze se chci zeptat, jestli to neni propojeno a zbytek tech necistot odchazi mandlemi ?
2. taky uz druhym rokem drzim velmi disciplinovane kazdy tyden pust (cca 40 hodin), naposledy jsem si udelala 3-denni a take jsem se probudila s bolesti mandli (asi 2. den po ukonceni pustu). Nemuzu uz byt z tech pustu oslabena ? Moje BMI je kolem 18 a tento rok je to uz 5. ocista strev.
3. Kvuli bolesti mandli jsem si vcera (asi po 28 hodinach po ociste) dala syr a trochu cibule. Za 2 hodiny to doslo do strev a citila jsem jak tam ta stava z cibule prochazi a jemne pali a ted nevim, jestli jsem dala na frak pripadnym kvasinkam nebo jeste stale obnazenemu strevu.
4. dnes je treti den a ja z ohledem na tu bolest v krku navrhuji tento jidelnicek :
k snidani sirnou patlanici (ochrana pred zanetem)
k obedu pecene brambory s hromadou kys. zeli a trochu cesneku, snad uz je strevo v kondici, aby me nepalila ta stava ze zeli
Slo by to ? Nebo navrhujete neco lepsiho s ohledem na ty mandle
5. na chripkove stavy doporucujete vitamin C, ale to asi neni vhodne po ociste nebo ?
6. to sem moc nepatri, ale manzel lehl s silenou chripkou a horeckou. Doporucujete sypky vitamin C - da se koupit v lekarne ? Jestli ne, mate nejakou znacku, kterou si ma koupit, aby tam nebylo pouze 10 procent kys. askor. ? Radim mu klystyr, pruplach nosu, snizit prijem potravy, hodne piti, zrejme bude dobry ten jod na mazani mandli (?), to se da asi taky koupit v lekarne? ta cesnekova voda se musi pit s vinem ? Jsme abstinenti a vino nesnasime
. Vyzkousime ten citrusovy napoj.
Jeste jednou diky za vasi ochotu a tesim se na vase rady, hezky den