karhu píše:
Rád bych se podělil o zkušenosti s očistou jater. Mám za sebou již 9. očistu a všechny proběhly předpisově dle postupu. Počet kamenů postupně klesá ze 400 na asi 50-100, ale objevují se větší kousky. Nedoporučuji ale dělat očistu po noční směně, což byla moje asi 3.očista - 2. epsomku jsem úspěšně vyzvracel, stav na omdlení nicméně olej s grepem jsem ustál, a další den vše ok. Před několika dny jsem se dal do 10. očisty. První den jako vždy jsem jedl jen ovoce, tak z 90% jen jablka. Druhý den do 14:00 2L jablečné šťávy z obchodu 100% bez konzervantů + 750ml čerstvě vylisované z jablek. Po té čerstvé šťávě kolem 13.hod mě začla bolet lehce hlava, což se objevovalo i dříve. Ale tentokrát bolest hlavy celkem sílila a přetrvala až do vypití 1. epsomky. Zaroveň se mi spustila rýma - celkem hustý hnus jako při angíně. Po vypití 1. epsomky se stav zhoršil - bolest hlavy a stav na omdlení. Vydržel jsem až do 20:00 a vypil druhou epsomku. Popsaný stav se ještě výce zhoršil a pokračoval kolem 21.hod zvracením epsomky a bolestí v oblasti břicha, 21:45 pak druhé zvracení. To už jsem věděl že olej nedám. Usoudil jsem, že se mi uvolnil nějaký kyselý bordel a dal jsem asi 2dcl pomerančové šťávy, která horem odešla asi za 15min po vypití. Nakonec jsem jen vypil trochu heřmákového čaje a šel si lehnout, což bylo už po 23.hod. Stav se jen trochu zlepšil, akorát tak abych usnul. Druhý den už žádné obtíže, ráno pomerančová šťáva, zelený čaj a bábovka. Takže nevím co způsobilo tenhle neúspěch. Mám za to, že snad větší dávka čerstvé jablečné šťávy z odrůdy jablek ze kterých jsem ji dělal poprvé, spustila nějakou očistnou reakci kterou epsomka umocnila (nevím jestli samotná epsomka má tuto vlastnost že začne rozpouštet kyselý bordel) a tělo se bránilo dalšímu přísunu čistících ingrediencí ( další epsomka, pomerančová šťáva). Zatím vždy procedura proběhla výborně s naprosto nepřehlednutelným vymizením únavy, takže bych ji rád opakoval. Pokud máte někdo podobnou zkušenost nebo vysvětlení, budu rád za každý názor. Díky
Podobné zvracecí zážitky zde má mnoho lidí, ono je potřeba vždy počítat s tím jak se ten bordel v těle urve, tak se rozběhne nějaká herx reakce a člověku je zle. Nicméně každý bordel, který jde ven a je jedno kudy, klidně i ušima, je dobrý, protože následně se dost uleví. Nebojte se příště se to určitě zase povede.