Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 1:21 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř pro 21, 2011 4:02 pm 
Offline

Registrován: stř pro 21, 2011 3:23 pm
Příspěvky: 3
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat na Vaši zkušenost se sušenou BIO syrovátkou Amálka, je to pro zdraví přínosné, či nikoliv, díky předem za Váš názor


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv pro 22, 2011 9:38 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
zbyna píše:
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat na Vaši zkušenost se sušenou BIO syrovátkou Amálka, je to pro zdraví přínosné, či nikoliv, díky předem za Váš názor

Nedovedu posoudit, nikdy jsem to nezkoušel, ale syrovátka obecně zdraví prospěšná je, nicméně záleží dost na způsobu zpracování.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned pro 25, 2011 12:55 pm 
Offline

Registrován: sob pro 03, 2011 4:16 pm
Příspěvky: 90
mám necelý prvý týždeň robenia kefíru za sebou...

len stále neviem odhadnúť kedy je vlastne ten kefír hotový...prvý krát, po 24 hodinách bol riedky s takými guličkami (12/12 - izba/chladnička)
potom som ho nechal necelých 24 hodín len v izbe, na spodku bola akokeby čistá voda, kefír hustejší, syrovátka na vrchu takisto vo väčšom množstve...
tretí krát, opäť len izba, ale len malé množstvo som si vylial do pohára, ku kefíru nalial nového mlieka, nechal 12 hodín a v strede bolo niečo žlté, akokeby nejaká bublina alebo čo....kefír dobrý kyslý...

čiže kedy vlastne zistím, kedy je kefír hotový..?

vadí, ak som ho začal robiť spôsobom, že ho necedím cez sitko, len si necelú polku z nádoby odlejem a dolejem mlieko, nech ho mám skôr hotový..?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned pro 25, 2011 8:18 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
stendas píše:
mám necelý prvý týždeň robenia kefíru za sebou...

len stále neviem odhadnúť kedy je vlastne ten kefír hotový...prvý krát, po 24 hodinách bol riedky s takými guličkami (12/12 - izba/chladnička)
potom som ho nechal necelých 24 hodín len v izbe, na spodku bola akokeby čistá voda, kefír hustejší, syrovátka na vrchu takisto vo väčšom množstve...
tretí krát, opäť len izba, ale len malé množstvo som si vylial do pohára, ku kefíru nalial nového mlieka, nechal 12 hodín a v strede bolo niečo žlté, akokeby nejaká bublina alebo čo....kefír dobrý kyslý...

čiže kedy vlastne zistím, kedy je kefír hotový..?

vadí, ak som ho začal robiť spôsobom, že ho necedím cez sitko, len si necelú polku z nádoby odlejem a dolejem mlieko, nech ho mám skôr hotový..?

Zásada je kefír občas promíchat, což nepíšete a bez toho se správně neudělá. Další věc je ten postup, ten nedovedu posoudit, asi by to zásadně vadit nemuselo, ale vyzkoušené to nemám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned pro 25, 2011 10:52 pm 
Offline

Registrován: sob pro 03, 2011 4:16 pm
Příspěvky: 90
snažím sa to miešať, niekedy to vyjde až po tých 5 hodinách, inokedy aj hneď ako vidím tú srvatku na vrchu...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon pro 26, 2011 10:29 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
stendas píše:
snažím sa to miešať, niekedy to vyjde až po tých 5 hodinách, inokedy aj hneď ako vidím tú srvatku na vrchu...

Pokud máte s tím mícháním problém, tak to asi bude zlobit stále, pak by pro vás bylo vhodnější si vyrábět domácí jogurt, což jsem zde také popisoval a výsledky na zdraví to podává prakticky stejné. Jogurt se míchat nemusí a také se nemusí dělat každý den jako kefír, což je pro vytížené jedince ideální.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob pro 31, 2011 3:20 pm 
Offline

Registrován: sob říj 15, 2011 6:06 pm
Příspěvky: 60
kefír vyrábím při pokojové teplotě 24 hodin, taky se mi oddělí syrovátku (vespod) a hutnější materiál. mně to nevadí, ale co houbička, neznamená, že je jí na to množství moc, nehladoví ? promíchávám několikrát denně.

ztrácí kefír na kvalitě, když jej kupříkladu zcedím večer a nechám do rána stát mimo ledničku ? studený mi moc nejede.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob pro 31, 2011 9:18 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
cestin píše:
kefír vyrábím při pokojové teplotě 24 hodin, taky se mi oddělí syrovátku (vespod) a hutnější materiál. mně to nevadí, ale co houbička, neznamená, že je jí na to množství moc, nehladoví ? promíchávám několikrát denně.

ztrácí kefír na kvalitě, když jej kupříkladu zcedím večer a nechám do rána stát mimo ledničku ? studený mi moc nejede.

Velké množství houby není dobré, vždy by mělo jít o 1-2 lžíce na půl litru, ostatní můžete klidně sníst, tím se nic nepokazí. Jinak stočený kefír můžete klidně mít v teple, ale rychleji se stane dost kyselý, což ovšem může někomu vyloženě chutnat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned led 01, 2012 12:40 pm 
Offline

Registrován: sob říj 15, 2011 6:06 pm
Příspěvky: 60
děkuji za odpověď. kyselý kefír můžu, spíš jsem měl obavu, jestli prospěšné bakterie při pokojové teplotě a další nepřítomnosti houbičky třeba nehynou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned led 01, 2012 8:20 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
cestin píše:
děkuji za odpověď. kyselý kefír můžu, spíš jsem měl obavu, jestli prospěšné bakterie při pokojové teplotě a další nepřítomnosti houbičky třeba nehynou.

Ne, ty tak snadno nezahynou, určitě vydrží i několik dní, než se kyselost dostane na hodnoty ve kterých žít nedovedou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon led 02, 2012 9:32 pm 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 8:45 pm
Příspěvky: 60
vladěna píše:
Vyrobila jse si doma asi acidofilní mléko. Do půl litru nepasterizovaného kravského mléka jsem vysypala 3 kapsle probiotik od swisu a za 48 hodin při pokojové teplotě z toho byla dobrota \":)\". Jedná se i v tomto případě o zdravé pití? Dokáží laktobacily zničit případné škodlivé bakterie, viry atd.?

Dobry vecer, jaky je rozdil ve vyrobku, ktery si vyrabi clenka Vladena a podomacku vyrobenym jogurtem (pomoci jogurtovace). Premyslim nad koupi jogurtovace a ted vidim, ze mozna neni ani potreba. Dekuji predem za vasi odpoved.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon led 02, 2012 10:31 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
zvanc píše:
Dobry vecer, jaky je rozdil ve vyrobku, ktery si vyrabi clenka Vladena a podomacku vyrobenym jogurtem (pomoci jogurtovace). Premyslim nad koupi jogurtovace a ted vidim, ze mozna neni ani potreba. Dekuji predem za vasi odpoved.

Tak kvalitativně tam zásadní problém není, nicméně tak není možné získat opakovaně standardizovaný výsledek. Já vyrobím jogurt vždy za 12 hodin a vždy stejný, což dost ovlivní stabilní teplota v jogurtovači a tu běžně v místnosti nedocílíte, tam to dost kolísá. Navíc nejde o žádnou zásadní investici, sám jsem ho koupil na Aukru za celých 150,-Kč+poštovné, čili cca 300,-Kč a to jsem vyhodil často nesrovnatelně větší peníze za větší blbosti. Například zhruba před týdnem jsem koupil kávomlýnek Bosch, který mě vydržel přesně na jedno použití, což za 530,-Kč je docela dost. Je pravda, že jsem v tom nemlel kafe, ale nesrovnatelně tvrdší produkt, ovšem že to to víčko rozmlátí tak dokonale, to jsem nepočítal. Mimo vyslechnutí "pochvaly" od manželky jsem dost protelefonoval a náhradní víčka budou za 300,-Kč sice tři, kdybych zase dostal nějaký dobrý nápad, ale nelituji toho, je to dobrá zkušenost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon led 02, 2012 11:02 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
Jarda píše:
Například zhruba před týdnem jsem koupil kávomlýnek Bosch, který mě vydržel přesně na jedno použití, což za 530,-Kč je docela dost. Je pravda, že jsem v tom nemlel kafe, ale nesrovnatelně tvrdší produkt, ovšem že to to víčko rozmlátí tak dokonale, to jsem nepočítal. Mimo vyslechnutí "pochvaly" od manželky jsem dost protelefonoval a náhradní víčka budou za 300,-Kč sice tři, kdybych zase dostal nějaký dobrý nápad, ale nelituji toho, je to dobrá zkušenost.

Prezradíte čím sa Vám to podarilo? \":D\" Ja ten mlynček používam už veľa rokov, meliem na ňom od ľanového semienka, orechov a semienok až po sladovku, tak aby som vedela, čo do neho nemám narvať \":lol:\" .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte led 03, 2012 8:52 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Sybilla píše:
Prezradíte čím sa Vám to podarilo? \":D\" Ja ten mlynček používam už veľa rokov, meliem na ňom od ľanového semienka, orechov a semienok až po sladovku, tak aby som vedela, čo do neho nemám narvať \":lol:\" .

To se vám asi nepovede, nacpal jsem do toho rdesno mnohokvěté a to není nic pro ženy, to je bylina samurajů, což asi neplánujete. Já sice také ne, ale dost mě zajímalo jak to na organizmus funguje, mát to fungovat excelentně, ovšem na mlýnek to funguje evidentně destruktivně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv led 05, 2012 3:12 am 
Offline

Registrován: čtv čer 23, 2011 12:42 pm
Příspěvky: 150
Bydliště: slovensko-zlate moravce
chem sa spitat ...mam kefir v chladnicke a uz je tam asi 2 tizne ....bude to este dobre ? ... \":P\" \":D\" ...alebo to racej vylejem ?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz