Vševěd píše:
Jídlo je jenom způsob, jak kvasinku pozastavit, nikoliv vymýtit! To je to nejzákladnější. Dieta je naprostá nutnost a polovina úspěchu, druhá polovina jsou antimykotika. Kvasinky nelze vyhladovět.
Ale po dobu, co je budeš hubit, ještě musíš zajistit, aby si nenašly náhradní způsob jak přežít, a to je stravou...
Myslím, že právě tohle rozparcelování řešení kvasinky na dvě poloviny bude důvod, proč jsi zatím neúspěšný.
Téměř žádný problém nejde řešit jenom stravou a doplňky a pokud se příznaky zlepší, může jít jenom o odsunutí problému na jinou dobu nebo jiné oblasti těla. V tom koláči rozděleném na stravu a antimykotika přehlížíš psychiku, životní prostředí, vztahy a určitě i další veličiny.
Už u pouhé kandidy jsou výpovědi hromady lidí, kterým problémy zmizely po odstěhování se do hor nebo od rodičů, dlouhém pobytu u moře, změně životního stylu či partnera, odblokování traumat z dětství apod.
I já sám to mám zcela potvrzené (a to nejen na kvasince, od malička jsem byl prolozelý všemi chorobami a to co mám teď už je proti tomu malé reziduum). U moře mohu jíst co chci a problémy mizí, v létě přestože jím hromady ovoce a dalších vyloženě prokvasikových věcí jsou problémy na minimu (slunce, psychika, pohyb) a teď jsem strávil 10 dní v pustině na horách a opět to samé.
Je evidentní, že pokud je někdo nepříčetný cholerik, který traumatizuje sebe i okolí, bude například při každém svém výlevu spalovat hromady hořčíku, céčka a béček, které budou tělu chybět při udržení rovnováhy nejen díky tomu bude snadným terčem například pro kvasinku. A spalování těchto látek pro něj bude tím nejmenším problémem.
Žena traumatizovaná svým vztahem k otci v dětství, se kterým se nesrovnala a které v ní stále na úrovni podvědomí pracuje, bude mít mimo jiné ph na bodu mrazu a opět je jen otázkou času co přijde.
Oba mohou jíst sebelépe, ale problém to neřeší, pouze může zmírňovat problémy.
Strava do arzenálu boje s kvasinkou a jakoukoli další nemocí patří jako podpůrné opatření. Bez změny na dalších úrovních však budou veškeré úspěchy jen částečné a dočasné.
Ruku na srdce, nejsi toho také důkazem?