Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte lis 26, 2024 8:40 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř led 11, 2012 2:27 pm 

Pokud jsem porušil nějaká etická či morální pravidla, pak se omlouvám...Nebyl jsem si toho vědom

Čl. obětuje zdraví,aby vydělal peníze.Pak obětuje peníze,aby získal zpět zdraví.Je tak úzkostlivý ohledně budoucnosti,žesi neužívá přítomnost;následkem čehož nežije v přítomnosti,ani v budoucnosti;žije,jakoby neměl umřít a pak umírá,aniž kdy skutečně žil

PříspěvekNapsal: čtv led 12, 2012 9:59 pm 

Do jaké hodnoty bmi se nechá hladovět, v součastnosti mám bmi 22 .Díky Pavel

PříspěvekNapsal: čtv led 12, 2012 10:58 pm 

pavell píše:
Do jaké hodnoty bmi se nechá hladovět, v součastnosti mám bmi 22 .Díky Pavel

Ja se dostal s BMI na hodnoty cca 18,1 coz je uvadeno jako podvaha s vysokym zdravotnim rizikem \":lol:\" V tomto nejsem kompetentni odpovedet, co je jeste "normalni", protoze pust sam o sobe razantne popira "dogmata" pohledu dnesni spolecnosti, avsak sam jsem BMI neresil a resit ani v budoucnu nehodlam(vahu jsem si cely rok zapisoval jen proto, abych mel prehled jak se telo chova, absolutne jsem nemel hranici vahy, pod kterou bych nesel a byla by snad duvodem ukonceni pustu). Co jsem si hlidal bylo to, ze na tele byl jeste tuk, ze ktereho telo mohlo cerpat energii a kdyz jsem na brise stale jeste neco videl, tak jsem byl klidny \":)\" dalsim stupnem je cerpani energie z dalsich zdroju jako je prana a pak nejspis neni nutne mit ani tukove zasoby, ovsem v tomto zpusobu cerpani energie jsem zatim mene, nez zacatecnik.

Předmět příspěvku: Re: PŮST
PříspěvekNapsal: pát led 13, 2012 11:31 am 

Jarda píše:
Vhodná je základní koupel epsomská sůl, himalájská sůl a jedlá soda, od každého 30 ml, což máte necelé 1 dcl soli, to rozpustíte ve vaně horké vody, co snesete a máčíte se minimálně 30 minut, ale čím déle tím lépe. Jinak vodu s citrónem nepijete po celou dobu, ale pouze pokud jste překyselený, tedy většinou první tři dny, případně podle náměru pH moče. Dost to ovlivní i provádění klystýru, což také odvede obrovské množství kyselých odpadů.

Dobrý den p.Jaroslav
30ml to znamená do 30ml sklenky nasypať sol, ja davam 300g z každej soli aj jedlej soli, nie je to ybztočne veľa?

Předmět příspěvku: Re: PŮST
PříspěvekNapsal: pát led 13, 2012 6:43 pm 
Administrátor
Administrátor

stevo69 píše:
Dobrý den p.Jaroslav
30ml to znamená do 30ml sklenky nasypať sol, ja davam 300g z každej soli aj jedlej soli, nie je to ybztočne veľa?

Ano, je to 3 x 30 ml měřeno třeba tím kuchyňským kelímkem na cukr, nebo mouku. Jinak to uvedené množství je dost, ale kromě toho, že sůl v tomto množství stojí dost peněz, není uvedené množství na závadu, ale to by pak spíše chtělo využívat roztok opakovaně a ne tu sůl po jednom namočení vypustit.

PříspěvekNapsal: sob led 14, 2012 9:01 am 

Mate pravdu, znižim množstvo na Vami doporučene mnžstvo, aspon trochu ušetrim
dakujem

PříspěvekNapsal: sob led 14, 2012 11:50 pm 

Zdravím. Pár věcí které mi vrtají hlavou 1)Proč Pavel Mácha nedoporučuje pro lidi kterým je méně jak 21 let nedržet půst déle než 7 dní?!
2) Vyčistí si tělo při půstu i střeva? Pokud ano po jaké době? Říkám si jestli pro mne má vůbec nějaký smysl držet půst když budu mít střeva stále zasviněná a tím pádem se budu autointoxikovat stále dokola, nebo ne? Prosím o objasnění děkuji

Čl. obětuje zdraví,aby vydělal peníze.Pak obětuje peníze,aby získal zpět zdraví.Je tak úzkostlivý ohledně budoucnosti,žesi neužívá přítomnost;následkem čehož nežije v přítomnosti,ani v budoucnosti;žije,jakoby neměl umřít a pak umírá,aniž kdy skutečně žil

PříspěvekNapsal: ned led 15, 2012 10:06 am 

Filip08 píše:
Zdravím. Pár věcí které mi vrtají hlavou 1)Proč Pavel Mácha nedoporučuje pro lidi kterým je méně jak 21 let nedržet půst déle než 7 dní?!
2) Vyčistí si tělo při půstu i střeva? Pokud ano po jaké době? Říkám si jestli pro mne má vůbec nějaký smysl držet půst když budu mít střeva stále zasviněná a tím pádem se budu autointoxikovat stále dokola, nebo ne? Prosím o objasnění děkuji

1) do zhruba tohoto veku se clovek fyzicky dotvari, psychicky dozrava, proto delsi pusty pod timto vekem nejsou uplne idealni(az na urgentni vyjimky-a urcite by mely byt pod dohledem zkuseneho ucitele, nebo na pustni klinice-bezne v Rusku, Nemecku \":shock:\" )

2) Ano vycisti, po 3 dnech dojde k odstraneni veskere stolice z jidla, nadale se tvori uz jen hmota ze zluci a cervenych krvinek, ktera se do strev dostava po celou libovolne dlouhou dobu pustu. Idealni je preventivne kolem 4. dne udelat klystyr, dojde k procisteni strev, ktera uz neobsahuji jidlo, obvykle to sebou vezme i notne mnozstvi "neceho" co nevim jestli jsou kolonie kvasinek, nebo samotna ochrana strev-vypada to jako papirovy kapesnicek hozeny do vody, vlastne kazdy pust se toto ze strev dostalo ven.

Mohu jen doporucit praktikovani sanky pred pusty, velmi to zmirnuje negativni projevy intoxikace(sanka by se mela aplikovat nejlepe pri prechodu mezi rocnim obdobim, tzn. 4x do roka, ale kdo to chce aplikovat, tak at si nejprve dukladne precte navod http://www.zdravi-az.cz/Ocista_tlusteho_streva_02.php zde jsou jeste cviky, kdyby nekdo chtel i cvicit-je to docela test kondice \":lol:\" http://zivotni-energie.cz/sankhapraksal ... .html#id11).

PříspěvekNapsal: ned led 15, 2012 10:54 am 
Administrátor
Administrátor

Filip08 píše:

Předpokládám, že důvodem je nedokončený vývin těla a střeva rozhodně delší půst vyčistí, toho se bát nemusíte.

PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 1:07 am 

Tak dnes s úspěchem ukončuji 5. den půstu ze 7 a vypadá to že to v pohodě dotáhnu do konce. Vymýšlím ideální návratovku. Postupy se různí a já uvažuji zejména na těmito třemi: 1. den: 200ml kefíru (z kupovaného bio mléka) a zbytek dne destilku;200ml mrkvové šťávy (ze supermarketu), zbytek dne destilka; zelenina v páře objemu hrsti (maximálně bych sehnal brambory od Lojzy ale zbytek též supermarket), zbytek dne destilka. Říkal jsem si že nejvhodnější by byl ten kefír na podporu trávení a střevní mikroflóry, zvlášť když je teď střevo relativně pročištěno, ty lactobacily by se mu určitě hodily. Ale bojím se aby to nebyl pro tělo moc velký šok. Ta mrkvová šťáva bude asi určitě v pořádku, ale ten kefír mi kvůli těm lactobacilům příjde lepší jen se bojím toho šoku... Tu zeleninu v páře bych viděl třeba až na druhý den. Jinak dalších zhruba 4 dny bych se řídil spíš instinktivně a pil ovocné a zeleninové šťávy a jedl ovoce a zeleninu v přiměřeném množství podle hladu. Potom už bych snad mohl zařadit i nějaké tuky, oříšky a semínka...Co myslíte vy na první den, kefír a nebo tu mrkvovou šťávu? A je můj postup návratovky idální? A existuje nějaké ovoce či zelenina kterým bych se měl v prvních dnech vyhnout. Negativní reakce jsem četl především na ovoce exotické, takže to raději vynechám, dále jsem četl že je dobré ze začátku vyhazovat slupky abych nějak nedráždil střeva. Zeleninu snad mohu jakoukoliv nebo ne? Předem děkuji za odpovědi

PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 1:10 am 

kawasaky píše:
1) do zhruba tohoto veku se clovek fyzicky dotvari, psychicky dozrava, proto delsi pusty pod timto vekem nejsou uplne idealni(az na urgentni vyjimky-a urcite by mely byt pod dohledem zkuseneho ucitele, nebo na pustni klinice-bezne v Rusku, Nemecku \":shock:\" )

2) Ano vycisti, po 3 dnech dojde k odstraneni veskere stolice z jidla, nadale se tvori uz jen hmota ze zluci a cervenych krvinek, ktera se do strev dostava po celou libovolne dlouhou dobu pustu. Idealni je preventivne kolem 4. dne udelat klystyr, dojde k procisteni strev, ktera uz neobsahuji jidlo, obvykle to sebou vezme i notne mnozstvi "neceho" co nevim jestli jsou kolonie kvasinek, nebo samotna ochrana strev-vypada to jako papirovy kapesnicek hozeny do vody, vlastne kazdy pust se toto ze strev dostalo ven.

Mohu jen doporucit praktikovani sanky pred pusty, velmi to zmirnuje negativni projevy intoxikace(sanka by se mela aplikovat nejlepe pri prechodu mezi rocnim obdobim, tzn. 4x do roka, ale kdo to chce aplikovat, tak at si nejprve dukladne precte navod http://www.zdravi-az.cz/Ocista_tlusteho_streva_02.php zde jsou jeste cviky, kdyby nekdo chtel i cvicit-je to docela test kondice \":lol:\" http://zivotni-energie.cz/sankhapraksal ... .html#id11).

Šanku já aplikovat nemohu. Už jsem dělal 2 pokusy a pokaždé mi po vypití prvního 1,5 l slané bylo tak blbě, že jsem do sebe nebyl schopen dostat ani vodu čistou natož další slanou. Musím se holt spokojit s klýstýrem, který snad dokáže šanku nahradit...

PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 1:29 am 

Filip08 píše:
Tak dnes s úspěchem ukončuji 5. den půstu ze 7 a vypadá to že to v pohodě dotáhnu do konce. Vymýšlím ideální návratovku. Postupy se různí a já uvažuji zejména na těmito třemi: 1. den: 200ml kefíru (z kupovaného bio mléka) a zbytek dne destilku;200ml mrkvové šťávy (ze supermarketu), zbytek dne destilka; zelenina v páře objemu hrsti (maximálně bych sehnal brambory od Lojzy ale zbytek též supermarket), zbytek dne destilka. Říkal jsem si že nejvhodnější by byl ten kefír na podporu trávení a střevní mikroflóry, zvlášť když je teď střevo relativně pročištěno, ty lactobacily by se mu určitě hodily. Ale bojím se aby to nebyl pro tělo moc velký šok. Ta mrkvová šťáva bude asi určitě v pořádku, ale ten kefír mi kvůli těm lactobacilům příjde lepší jen se bojím toho šoku... Tu zeleninu v páře bych viděl třeba až na druhý den. Jinak dalších zhruba 4 dny bych se řídil spíš instinktivně a pil ovocné a zeleninové šťávy a jedl ovoce a zeleninu v přiměřeném množství podle hladu. Potom už bych snad mohl zařadit i nějaké tuky, oříšky a semínka...Co myslíte vy na první den, kefír a nebo tu mrkvovou šťávu? A je můj postup návratovky idální? A existuje nějaké ovoce či zelenina kterým bych se měl v prvních dnech vyhnout. Negativní reakce jsem četl především na ovoce exotické, takže to raději vynechám, dále jsem četl že je dobré ze začátku vyhazovat slupky abych nějak nedráždil střeva. Zeleninu snad mohu jakoukoliv nebo ne? Předem děkuji za odpovědi

Kefír ne!!! V návratovce jen ovoce a zeleninu! Po kefíru by ti bylo hodně špatně (žaludek ho nebude schopnej strávit) a mělo by to neblahý následky. První den si dej (jen) hrst napařený zeleniny (je to nejšetrnější nastartování trávení), druhej den možná taky a pak můžeš přejít na šťávy a syrovou zeleninu. Tak od čtvrtýho dne bych přidal ovoce (ovocný kyseliny sou dost agresivní) a s Mírou bych se po půlce návratovky nebál ani trošky medu. O obnovu střevní mikroflóry se v dostatečný míře postará slepý střevo.

PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 1:54 am 

Xeelee píše:
Kefír ne!!! V návratovce jen ovoce a zeleninu! Po kefíru by ti bylo hodně špatně (žaludek ho nebude schopnej strávit) a mělo by to neblahý následky. První den si dej (jen) hrst napařený zeleniny (je to nejšetrnější nastartování trávení), druhej den možná taky a pak můžeš přejít na šťávy a syrovou zeleninu. Tak od čtvrtýho dne bych přidal ovoce (ovocný kyseliny sou dost agresivní) a s Mírou bych se po půlce návratovky nebál ani trošky medu. O obnovu střevní mikroflóry se v dostatečný míře postará slepý střevo.

Ten kefír doporučuje Malachov, tak nevím co si o tom mám myslet... Ta napařená zelenina je asi určitě jistota, s tím kefírem mi jde hlavně o to, že si myslím že bude mít takhle na relativně pročištěné střevo nejlepší účinek. Ale bojím se té negativní trávicí reakce...

PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 2:05 am 

Filip08 píše:
Ten kefír doporučuje Malachov, tak nevím co si o tom mám myslet... Ta napařená zelenina je asi určitě jistota, s tím kefírem mi jde hlavně o to, že si myslím že bude mít takhle na relativně pročištěné střevo nejlepší účinek. Ale bojím se té negativní trávicí reakce...

Nedokážu si představit, že by žaludek ten kefír strávil. Myslím, že na něj bude dost těžkej, i když týdenní půst je kratičkej. Po patnáctce sem druhej nebo třetí den sehnal jen tři hodně zralý blumy, který sem bez šlupky s obtížemi trávil několik hodin a byl sem z toho strašně vyčerpanej. (Myslím, že sou mnohem stravitelnější než kefír.)

I kdyby byl kefír OK, tak bych ho nezkoušel, pokud ti to někdo s vlastní zkušeností nedoporučí. Je to zbytečnej risk. Tady jde o zdraví. Malachov doporučuje kefír hned v první den návratovky? Po jak dlouhém půstu? Nikde jsem nenarazil na žádný podobný doporučení a jak sem psal, tak tělo s nedostatkem bakterií ve střevě tělo po půstu problém nemá.

PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 2:25 am 

Ten kefír doporučuje (v knize Malachov-Hladovění) hned na první návratový den po 7-10 denním půstu. Jak říkám, taky jsem z toho jelen a proto se zde raději ptám jestli je to dobrý nápad...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]