Tomas5555 píše:
Dobry den, prosím Vás o radu,
Mam už asi 10 roku chronické problémy s játry, projevuje se to tlačení v podžeberní oblasti při např. kontaktu s jakýmkoli špatným ovzduším (smog, kouř apod., barvy, dále i třeba parfémy apod.) alkohol ani nemluvě, je to dost nepříjemné, tedy pokud jsem zaměstnaný někde v dílně (kde se dejme tomu cely den sváří, nebo i třeba pracuje s barvami), tak na konci směny je to tlačení dost nepříjemný a někdy mam pocit ze ani nedojdu domu --- taky jsem musel kvůli tomu ukončit zaměstnání. U doktora jsem byl, odběr krve- testy na hepatitidy atd., vše i nahmatání na zvetšené játra negativní (užívám již dlouho lipovitan) předepsal mi spazmoliticky kapky--ale to taky nejde brát porad... Mam problémy s hemeroidy---což možná taky souvisí se špatnými játry, ale zas -pouze při kontaktu z ňákým "aroma", ať už jde o barvy, parfémy, kouř z cigaret atd......Celková slabost a i beznaděj z nikdy nekončícího nepříjemného tlačeni...., protože to bych asi musel bydlet někde na hawaii, kde nepřijdu do kontaktu s ničím...,zkrátka a dobře dlouhodobý klid jater a užíváni potr. doplňků nic neřeší, když mě jakékoli aroma rozhodí.
Mam tedy prosbu o radu, co a jak byste mi doporučil jako očistu, nebo i jak bych mel postupovat --- protože dejme tomu, půjdu nakonec na biopsii --ta bude dejme tomu v pořádku (užívam ostropestrec, lipovitan), ale můj problém to rozhodne nevyřeší. A co podle Vás způsobuje tyhle "citlivá" játra.
Dekuji za pomoc, Tomas.
Tak mají těch škodlivých sajrajtů plné zuby a dávají vám to vědět. Prostě detoxikace v plném rozsahu, tedy střeva, játra a i další orgány a vyčistit krev, máte před sebou tedy dost práce. Rozhodně bych si v játrech nenechal šťourat, to nic neřeší a spíše to proces uzdravení zkomplikuje. Začněte střevem a u jater čaj chanca piedra, schizandra čínská, taurin a ostropestřec.