kawasaky píše:
Predpokladam tedy, ze jste si odvodil to nezastaveni zazivani z toho nadymani v zaludku/brkani. V postupu co pisete by s nejvetsi pravdepodobnosti k zastaveni zazivani dojit melo a nejspis k nemu doslo-nedokazu si predstavit jak byste mohl prezit 4 tydny pokud by to jelo stale dal, kdyz "dietari" kolabuji uz po 6ti dnech.
Brkani me provazelo taktez, stejne tak odchod plynu "spodem". Cim to presne je nevim, doted ziji v tom, ze je to vzduch pozity pri piti(nebo treba se plyny tvori jako soucast procesu ocisty?)- jestli to v navratovce preslo uz si bohuzel nepamatuji, protoze jsem to nebral jako neco podstatneho(zde se mozna pletu a podstatne to je?). Cisteni zaludku v pustu planuju vyzkouset(zatim jsem jej delal jen pri sance na ukonceni sifonoveho efektu), zatim nevim jak to muze byt v pustu efektivni oproti ociste v nepustu, ale az to vyzkousim, tak dam klidne vedet
Což určité "brkání" v průběhu půstu je řekl bych normální, ale tohle bylo intenzívnější, a když jsem se vědomě cca 10 min po probuzení řádně nevykrkal (tj. nezbavil žaludek plynů), tak mi bylo přes den fakt dost zle a tenhleten problém jsem měl po celou dobu půstu a v předchozích půstech nebyl. Někde jsem vyčetl, že se v průběhu půstu vytvoří v žaludku jakýsi proteinový pool (z kterého pak tělo i čerpá) a sliznice žaludku se potáhne určitým ochranným slizem. Tak jsem si říkal, že se nebudu zbytečně zvracením zbavovat bílkovin a slizničně ochranných látek, a vyblil jsem se až poslední den, a hodně se mi ulevilo.
Takže je taky možný, že jsem měl v žaludku nějaký bordel, co chtěl z těla ven, a já ho tam držel 4 týdny
.
Co se rozběhnutí trávení týká (vylučování trávicích šťáv a pohyb střev), tak mi nevadí např. čichat k pokušitelově nabízenému pokrmu, čímž navíc vypadám jako drsoň a budím obdivné pohledy. Zkrátka v mysli se mi vytvořila určitá bariéra, že je prostě vyloučeno, abych v době půstu něco snědl a trávení se pak nerozběhne (ani sliny, nebo jen málo). Ale jednou jsme s kamarádama rozebírali určité jídlo, jaké ingredience by tam bylo třeba dát, začal jsem přemýšlet a představovat si, jak by to asi chutnalo, trávení se mi rozeběhlo a bylo to fakt nepříjemný. Čili to je to, co máte zřejmě na mysli, když mluvíte o "nezastavení zažívání". A v tom si myslím, že nemáte s Xeelee pravdu, když si představujete, že půst se musí/je nejlépe dělat jen s destilkou. Třeba ředěná aloe vera nespouští nějaké extra trávení, že by to příliš stálo za řeč (ale mám to vyzkoušené jenom 3 dni, což není moc). U mě osobně nikdy nenastal stav, že by se trávení zcela zastavilo, vždy nějaké škrundání, frkání, prdění atd. bylo. Zřejmě je třeba, aby nepřekročilo určitou mez a v rámci té meze by se snad mohly dodávat tělu nějaké látky, jako třeba odkyselovadla. Ale vyzkoušené na sobě to pořádně nemám, jenom nahlas (půstově neideologicky) uvažuji.