Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte lis 26, 2024 5:43 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 2:20 am 

Filip08: zatmívání před očima poté, co rychle vstaneš z lehu nebo ze sedu je při půstu úplně normálně, je to způsobeno sníženým tlakem. Když se začíná zatmívat, chce to se předklonit nebo si sednout, aby to s Tebou neseklo. (Sed je bezpečnější, protože kdybys náhodou omdlel, ačkoli se předkloníš, spadneš na hlavu.) Ale časem to vychytáš a poznáš, kdy je potřeba se předklánět nebo něco podnikat a kdy to ustojíš.

(Pokud jde o délku půstu v Tvém případě, zeptal bych se přímo Pavla, myslím, že to bude individuální a těch max 7 dní do 21 let nebude žádná absolutní dogmatická hranice.)

PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 11:26 am 

Xeelee píše:
ale to co popisuješ ty už rozhodně není půst, protože přijímáš dost živin. Dost možná se ti vůbec nezastavilo trávení. Při delším hladovění bys s tím moh mít velmi zásadní problém. Nedoporučuje se ani pití minerálek.

Na druhou stranu, Breuss a lidi po něm docílili se šťávovým půstem velmi pěkných výsledků (ovšem ty šťávy se snažil vstřebat již v ústech, zřejmě aby nerozchodil střeva). Není třeba podléhat nějakému vodopůstařskému fanatizmu či si budovat sebevědomí na tom, jak dlouho jsem zvládnul "čistý" půst (jak mi to u některých půstařů připadá).

Mě se trávení nepodařilo zastavit úplně ani 4. týden půstu. Např. když jsem se po ránu pořádně nevykrkal, tak mi bylo dost špatně (i při destilce). Což nechápu, ale to bude asi nějaký můj specifický problém s breberkama či co (mimo půst nekrkám \":)\").

PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 11:43 am 

Zdenek20 píše:
Mě se trávení nepodařilo zastavit úplně ani 4. týden půstu. Např. když jsem se po ránu pořádně nevykrkal, tak mi bylo dost špatně (i při destilce). Což nechápu, ale to bude asi nějaký můj specifický problém s breberkama či co (mimo půst nekrkám \":)\").

Muzete se prosim rozepsat jak jste pust provadel-co jste pil a odkud cerpal energii, kdyz Vam 4. tyden jelo zazivani? Dekuji

PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 12:30 pm 

[quote="kawasaky":3bplbybt]Muzete se prosim rozepsat jak jste pust provadel-co jste pil a odkud cerpal energii, kdyz Vam 4. tyden jelo zazivani? Dekuji[/quote:3bplbybt]
No prostě jsem držel klasický půst. \</div

PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 12:57 pm 

[quote="Zdenek20":2p8ty8zg]No prostě jsem držel klasický půst. \</div

Naposledy upravil kawasaky dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 1222
1327405060

PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 1:23 pm 
Administrátor
Administrátor

Lubyx píše:
kamarat mi odporucil pri poste absolvovat crevnu sprchu, ze to nenahradi ziaden klistir, ale co som si pozeral tak to stoji asi 30E, aky mate nato nazor..stoji to zato?

Tak vyčistit střeva je určitě dobré i když při vlastním půstu bych raději volil klystýry, nicméně před půstem, proč ne.

PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 2:11 pm 

kawasaky píše:
Predpokladam tedy, ze jste si odvodil to nezastaveni zazivani z toho nadymani v zaludku/brkani. V postupu co pisete by s nejvetsi pravdepodobnosti k zastaveni zazivani dojit melo a nejspis k nemu doslo-nedokazu si predstavit jak byste mohl prezit 4 tydny pokud by to jelo stale dal, kdyz "dietari" kolabuji uz po 6ti dnech.

Brkani me provazelo taktez, stejne tak odchod plynu "spodem". Cim to presne je nevim, doted ziji v tom, ze je to vzduch pozity pri piti(nebo treba se plyny tvori jako soucast procesu ocisty?)- jestli to v navratovce preslo uz si bohuzel nepamatuji, protoze jsem to nebral jako neco podstatneho(zde se mozna pletu a podstatne to je?). Cisteni zaludku v pustu planuju vyzkouset(zatim jsem jej delal jen pri sance na ukonceni sifonoveho efektu), zatim nevim jak to muze byt v pustu efektivni oproti ociste v nepustu, ale az to vyzkousim, tak dam klidne vedet \":)\"

Což určité "brkání" v průběhu půstu je řekl bych normální, ale tohle bylo intenzívnější, a když jsem se vědomě cca 10 min po probuzení řádně nevykrkal (tj. nezbavil žaludek plynů), tak mi bylo přes den fakt dost zle a tenhleten problém jsem měl po celou dobu půstu a v předchozích půstech nebyl. Někde jsem vyčetl, že se v průběhu půstu vytvoří v žaludku jakýsi proteinový pool (z kterého pak tělo i čerpá) a sliznice žaludku se potáhne určitým ochranným slizem. Tak jsem si říkal, že se nebudu zbytečně zvracením zbavovat bílkovin a slizničně ochranných látek, a vyblil jsem se až poslední den, a hodně se mi ulevilo.
Takže je taky možný, že jsem měl v žaludku nějaký bordel, co chtěl z těla ven, a já ho tam držel 4 týdny \":-)\".

Co se rozběhnutí trávení týká (vylučování trávicích šťáv a pohyb střev), tak mi nevadí např. čichat k pokušitelově nabízenému pokrmu, čímž navíc vypadám jako drsoň a budím obdivné pohledy. Zkrátka v mysli se mi vytvořila určitá bariéra, že je prostě vyloučeno, abych v době půstu něco snědl a trávení se pak nerozběhne (ani sliny, nebo jen málo). Ale jednou jsme s kamarádama rozebírali určité jídlo, jaké ingredience by tam bylo třeba dát, začal jsem přemýšlet a představovat si, jak by to asi chutnalo, trávení se mi rozeběhlo a bylo to fakt nepříjemný. Čili to je to, co máte zřejmě na mysli, když mluvíte o "nezastavení zažívání". A v tom si myslím, že nemáte s Xeelee pravdu, když si představujete, že půst se musí/je nejlépe dělat jen s destilkou. Třeba ředěná aloe vera nespouští nějaké extra trávení, že by to příliš stálo za řeč (ale mám to vyzkoušené jenom 3 dni, což není moc). U mě osobně nikdy nenastal stav, že by se trávení zcela zastavilo, vždy nějaké škrundání, frkání, prdění atd. bylo. Zřejmě je třeba, aby nepřekročilo určitou mez a v rámci té meze by se snad mohly dodávat tělu nějaké látky, jako třeba odkyselovadla. Ale vyzkoušené na sobě to pořádně nemám, jenom nahlas (půstově neideologicky) uvažuji.

PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 4:28 pm 

Zdenek20 píše:
Co se rozběhnutí trávení týká (vylučování trávicích šťáv a pohyb střev), tak mi nevadí např. čichat k pokušitelově nabízenému pokrmu, čímž navíc vypadám jako drsoň a budím obdivné pohledy. Zkrátka v mysli se mi vytvořila určitá bariéra, že je prostě vyloučeno, abych v době půstu něco snědl a trávení se pak nerozběhne (ani sliny, nebo jen málo). Ale jednou jsme s kamarádama rozebírali určité jídlo, jaké ingredience by tam bylo třeba dát, začal jsem přemýšlet a představovat si, jak by to asi chutnalo, trávení se mi rozeběhlo a bylo to fakt nepříjemný. Čili to je to, co máte zřejmě na mysli, když mluvíte o "nezastavení zažívání". A v tom si myslím, že nemáte s Xeelee pravdu, když si představujete, že půst se musí/je nejlépe dělat jen s destilkou. Třeba ředěná aloe vera nespouští nějaké extra trávení, že by to příliš stálo za řeč (ale mám to vyzkoušené jenom 3 dni, což není moc). U mě osobně nikdy nenastal stav, že by se trávení zcela zastavilo, vždy nějaké škrundání, frkání, prdění atd. bylo. Zřejmě je třeba, aby nepřekročilo určitou mez a v rámci té meze by se snad mohly dodávat tělu nějaké látky, jako třeba odkyselovadla. Ale vyzkoušené na sobě to pořádně nemám, jenom nahlas (půstově neideologicky) uvažuji.

Já se při půstu rád krmím lahodnými vůněmi jídla a hlad ani chuť na ně nemám. Pozdějc sem si na Monfortově přednášce vyslechnul, že to je jeden způsob jak do sebe dostat pránickou výživu. Třeba se to někdy naučím.

Půst jen o vodě je vhodnější, protože se pak tělo líp čistí. Čím čistější voda, tím účinnější čištění. Jak cokoliv spořádáš, tak se s tím musí nějak vypořádat a spotřebuje na to energii, i kdyby jí bylo sebemíň. Já se jen držím ověřenejch postupů. To není machrování jakej sem frajer. Navíc sám píšeš, že to máš s aloe vera vyzkoušený jen tři dny a to tělo ještě ani nepřešlo na vnitřní trávení a žaludek se teprv zastavuje. Při týdenním půstu možná zjistíš, že se s aloe vera vůbec nezastaví a budeš mít velkej problém. Mácha při překyselení povoluje pít první tři dny ředěnou citronovou šťávu, ale IMHO je blbost jít do půstu překyselenej. Ty nepříjemný stavy za to nestojí.

PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 4:44 pm 

Zdenek20 píše:
A v tom si myslím, že nemáte s Xeelee pravdu, když si představujete, že půst se musí/je nejlépe dělat jen s destilkou. Třeba ředěná aloe vera nespouští nějaké extra trávení, že by to příliš stálo za řeč (ale mám to vyzkoušené jenom 3 dni, což není moc). U mě osobně nikdy nenastal stav, že by se trávení zcela zastavilo, vždy nějaké škrundání, frkání, prdění atd. bylo. Zřejmě je třeba, aby nepřekročilo určitou mez a v rámci té meze by se snad mohly dodávat tělu nějaké látky, jako třeba odkyselovadla. Ale vyzkoušené na sobě to pořádně nemám, jenom nahlas (půstově neideologicky) uvažuji.

Ja myslim, ze absolutne nejsme v rozporu, jedine co rikam ja a Xeelee, ze jen destilka a nic jineho je overeny zpusob, cokoliv jineho muze do urcite miry fungovat, jenze kde je ta linie, kdy se to zazivani rozjede tak, ze bude brat vic energie a telo nebude spalovat tuky(zastavi vnitrni vyzivu)? Ony ty zazivaci organy neumrou, tudiz nejakou energii berou vzdycky, ikdyz se cisti, akorat je to diametralne mene, nez kdyby cekaly na to, ze budou travit. Nechtene rozjeti zazivani diky jakemukoliv pokusu treba v 5. dnu pustu by me osobne docela mrzelo.

Ten kdo pusty zacina, at tech poslednich par prispevku od nas radeji necte, protoze zacne vymyslet, jak overeny pust "vylepsit" a to je u zacatecnika naprosto jista cesta do pekel \":twisted:\" \":lol:\"

PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 5:41 pm 

Tak to máte pravdu, že to nemám vyzkoušený. Ale Breuss a jeho následovníci jo \</div

PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 9:46 pm 

dobry vecer, chtela bych se zeptat na pH po 36-hodinovem puste, ktery drzim kazdy tyden. Moje pH je po ukonceni v prumeru kolem 5,5. Je to v poradku ? Nevim, jestli se telo jeste docistuje nebo bych hned po ukonceni mela dosahnout vyrovnaneho pH pistu ?? Dekuji predem za vasi odpoved.

PříspěvekNapsal: čtv led 26, 2012 9:24 am 
Administrátor
Administrátor

zvanc píše:
dobry vecer, chtela bych se zeptat na pH po 36-hodinovem puste, ktery drzim kazdy tyden. Moje pH je po ukonceni v prumeru kolem 5,5. Je to v poradku ? Nevim, jestli se telo jeste docistuje nebo bych hned po ukonceni mela dosahnout vyrovnaneho pH pistu ?? Dekuji predem za vasi odpoved.

To bych řekl je normální, tělo likviduje usazený bordel a vlastně to ani ještě půst není, to je pouze nejedení, protože se pálí rezervy a půst začíná až třetí den, nebo i déle.

PříspěvekNapsal: čtv led 26, 2012 10:33 pm 

Dobrý deň pôstari, chcem sa opýtať či nemáte nejaký kontakt na Pavla Máchu z pust.cz?

PříspěvekNapsal: pát led 27, 2012 2:32 pm 

hammel píše:
Dobrý deň pôstari, chcem sa opýtať či nemáte nejaký kontakt na Pavla Máchu z pust.cz?

na webu pust.cz je napravo reklama na destilátor a u něj link "Kde koupit", tam je na Pavla uveden mail info@aeroomni.com
Na tomto mailu je snadné jej kontaktovat; například mně odpovídá běžně do půl hodiny.

PříspěvekNapsal: ned led 29, 2012 5:06 pm 

dobry den, dal som 7 dnovy post a dnes mam prvy den navratovku a xcem sa opytat kedy treba nasadit probiotika? a ze ci je lepsie na zaciatok v pilulkovej forme a az po par dnoch pripadne kefir..vdaka

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]