Mandy píše:
četla jsem to tu celé, bohužel ale stravě příliš nerozumím, nebo nevím co kolik čeho, jestli mě chápete....nikdy jsem se o zdravou stravu, počítání sacharidů, tuků, bílkovin atd nezajímala a tak jsem v tom bohužel tak nějak ztracená...proto jsem doufala, že tady mi někdo poradí...a co jsem vyčetla? jedině zeleninu, ořechy, oleje, tvaroh a vejce, po těch je mi bohužel dost těžko, proto je jím jen jednou týdně...jinak mohl by mi někdo poradit, jestli se mohou rýžové chleby od Racio? také mi někde radili jako ,,sladkost" izraelskou halvu bez cukru...omlouvám se pokud vám moje dotazy přijdou hloupé, ale víte jak: Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
Počítání sacharidů, tuků, bílkovin atd. nemá se zdravou výživou nic společnýho. Na složení víceméně nezáleží, když nic nepřeháníš. Podstatný je jestli je ta potravina zdravá nebo není.
Vyřaď z jídelníčku bílý jedy. Jde o mléko a většinu mléčnejch výrobků (vhodnej je třeba jogurt nebo domácí kefír z houby), mouku a výrobky z ní, omez nebo vyřaď rafinovanej cukr, vyřaď rafinovanou sůl a nahraď ji mořskou nebo himalájskou, pokud se bez ní neobejdeš, a rýže taky není úplně vhodná.
Snaž se omezit spotřebu masa, masnejch výrobků a jinejch živočišnejch bílkovin. Kromě toho, že zahleňujou a překyselujou organizmus jako bílý jedy, tak je jejich kvalita naprosto otřesná, i když jde o obyčejný neupravovaný maso.
Bylo by vhodný zařadit do jídelníčku hodně ovoce, zeleniny a nějaké oříšky a semena. Tolik obecně ke zdravý stravě.
Těžko je ti jen z vajec? Bez těch to půjde taky. Mimo už zmíněnejch tučnejch potravin je velmi vhodný i avokádo, který má velmi málo cukrů, spoustu tuků a velmi zasytí. Projdi si tu sakulovu tabulku. Moje osekana verze, (viz podpis, právě ji aktualizuju podle nový sakulovy verze) je bez jakýmkoliv způsobem nezdravejch potravin, tak si ji po protikvasinkový dietě můžeš projít. Pokud ti nebude jasný proč sem něco vyřadil, tak mi klidně napiš soukromou zprávu.
kompletní sakulovaPoužívejte
MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!