Sylvie, Přeložil jsem kus návodu z
http://www.budwig-videos.com/articles/20080531kde je také video s přípravou. Doporučuji se na video podívat i když neumíte anglicky. není to tak dlouhý.
Překlad jsem udělal překladačem Google a upravím jen to nejnutnější. Takže to místy bude kostrbaté, ale srozumitelné.
----------------
Pro nejlepší účinek připravte jen pro jedno jídlo - vyhněte se skladování.
Konzumujte ihned. Použijte biopotraviny pokud je to možné. [Pokud je nutné směs skladovat, aby se vzala do práce nebo na pochůzky, vložte ji do malé termosky a udržujte ji v chladu.]
[1]
Míchejte 3 polévkové lžíce lněného oleje s 6 lžícemi nízkotučného tvarohu (dodržet poměr 1:2, případně víc tvarohu) nebo s cottage cheese ručním elektrickým mixérem po dobu 30 až 60 sekund. Pokud je to nutné, přidejte 2 lžíce mléka. Spojení oleje a tvarohu je důležité, pak se olej může vstřebat. Směs by měla být bohatě našlehaná bez volného oleje.
[2]
Rozemelte 2 polévkové lžíce celých lněných semínek elektrickým mlýnkem na kávu (já mám na doporučení Bosch asi za 600,- a výborně funguje)
a přidejte do směsi. Čerstvě mletá semínka mohou rychle žluknout, jezte to okamžitě.
[3] Přidat čerstvé [nebo rozmrazené, dříve zmrazené] bobulovin, borůvky,... jahody, ... obsahují protirakovinové kyseliny.
[4] Přidejte další čerstvé ovoce, pokud chcete, v celkové výši 1 / 2 až 1 šálek ovoce.
[5] Je-li směs příliš hustá, přidáme ovocnou šťávou [např. tmavé hrozny, borůvky] nebo mléko. Ovoce a šťávy z něj jsou prokazatelně protirakovinové.
[6] Přidat rozstrouhané organické ořechy, jako jsou ořechy vlašské nebo para ořechy(mají selen) [nikoliv arašídy]
a pokud budete chtít, trochu medu a vanilky.
---------------------
Na stránkách diskuze
http://health.groups.yahoo.com/group/FlaxSeedOil2/ je toho mnohem víc. Je tam i kompletní dieta Budwigové na celý den, tu je dobré dodržovat především při rakovině. Jsou tam i popisy asi 150 vyléčení, předevěím rakoviny ale i dalších nemocí. A další se průběžně objevují na diskuzi.
Jen hodně stručně z té celodenní diety:
před snídaní sklenici štávy z kysaného zelí (proti rakovině a na trávení).
snídaně šálek zeleného nebo rostlinného čaje (trávení). Pak lněný olej s tvarohem viz výše.
dopoledne čerstvě lisované zeleninové šťávy z mrkve a/nebo červené řepy, celeru, citronu, jablka a rovněž listové zeleniny - salát nebo špenát...
OK, pro dnešek končím.
To je zajímavé!Já už to víc jak rok dělám ze smetanového domácího kefíru tak mě to o nízkotučném tvarohu docela rozhodilo.Nepíšou tam víc o tom poměru?3lžíce oleje a 3 lžíce tvarohu se dá brát i jako hmotnostní poměr 100g na 200g a ty 2 lžíce lněného semínka je myšleno na porci?
Hned jak mi přijde olej tak to vyzkoušim.