P-a-v-l-a píše:
Dobré ráno,
ráda bych se zeptala. V příkladu denního jídelníčku je uveden příklad ovocné snídaně. Pro mě je přijatelnější a zdá se mi, že i (pro moje tělo) stravitelnější a chutnější syrové ovoce samotné (nejlépe jeden druh - např. miluju banánovou snídani, jindy pomerančovou, nebo jablíčkovou, ale dobře mi taky dělají samotná rajčata - v létě je výběr ještě bohatší) v množství do 0,5 kg - to si trochu musím hlídat, abych se nepřecpala. Pokud ovoce zkombinuju, tak pocit lehkosti po jídle trošku mizí a ještě horší je to po přimíchání např. oleje, semínek nebo oříšků, máku nebo skořice... Nadýmání jsem nezaznamenala, ale pocit lehkosti a pohody po jídle je menší a hlad se mi zdá větší (nebo je to jen psychický pocit, že se mi na banánovou kašičku fakt nechce sypat např. skořici, protože mi to jakoby kazí chuť a požitek...atd.).
Kombinování zeleniny se semeny, ořechy a olejem... atd. mi nevadí, naopak, když to jím až k večeru, tak i u zel. salátu mám pocit spokojeného nasycení - i když tam zas musím hlídat množství porce, abych se moc nepřejedla (snědla bych víc než 0,5 kg), ale při mé výšce 158 cm a hmotnosti cca 42 kg se mi zdají větší porce nadbytečné... Ale přiznávám, že dávám přednost (chuťově) ovoci a abych si připravila a snědla zeleninový salát, tak si to speciálně musím naplánovat.Jen by mě zajímalo, jestli je možné kromě syrové hlívy ústřičné jíst i syrové žampiony a lesní houby? (Omlouvám se za případný hloupý dotaz, houby jsem jedla vždycky jen tepelně upravené a syrovou variantu bych chtěla ochutnat.)
A k tomu kombinování mám otázku, jestli, pokud budu jíst ovoce jen samostatně, nejlépe mono, tak jak moc vadí, že jen některý den sním vše, dle doporučeného jídelníčku, protože 1. denní jídlo většinou jím až okolo oběda, i později, podle času a když mám na jídlo klid (nesnáším jíst ve spěchu, to radši nejím vůbec), ale pak to taky dopadá tak, že za celý den sním pouze 1 nebo 2 druhy ovoce (a to i několikrát za týden), protože např. po banánovém obědě dostanu chuť ještě na banánovou nebo pomerančovou večeři a pak už je pozdě na zeleninový salát (abych ho nesnědla okolo 20.hodiny a nešla s plným žaludkem spát...)...
Pár dní si měřím Ph moči (papírky Albu Phan), tak včera ráno hodnota 6, po obědě na 7 a večer zas 6. Dnes ráno mezi 6-7.
Místo šťáv piju vodu, štávy zatím nestíhám.
mono dieta je super vec, sama k nej spejem, lebo ( a zjavne nie som sama) najlepsie vyhovuje mojmu traveniu. tiez samozrejme mam vyskusane, co urobi s mojim travenim kombinacia ovocia a tuku. citim sa velmi zle a unavena.
sama mam casto par dni po sebe len jeden druh ovocia ako nejake jedlo. co sa tyka zeleniny, zacinam skusat miesat tiez co najmenej druhov a uplne vypusatat olej, snazim sa max. nejake semienka - orechy - travi mi to bez tuku ovela lepsie. testujem napriklad zaradit oriesky ci semienka ako samostatne jedlo, zatial vsak musim najprv odstraanit prejedanie sa
, aby som mohla skutocne zhodnotit svoje pocity po jedle.