Verca píše:
Dobrý den pane Zajíček,
prosím Vás o radu, jsem na protikvasinkové dietě cca přes 2 měsíce, klystýry provádím nyní jen jedenkrát - dvakrát týdně, mám stále problémy se zácpou i přes to, že užívám probiotika, vlákninu, draslík, hořčík, jód, zinek, HCL(po dvou testech, to vypadá,že ji mám srovnanou) vitamín b komplex, D, apo curenzym. Po dlouhém zkoušení jídel, nyní je můj jídelníček jednostranný, každé ráno mandlové mléko s okurkovou šťávou a jinak třikrát denně domácí nakládané zelí s patlaninou a večer kefír. Je to snad jediné jídlo,které mi děla dobře v břiše a nezlobí v žaludku.
Myslíte si, že takové dlouhodobé jednostranné stravování mi může uškodit nebo že můžu trpět nedostatkem minerálů nebo vitamínů? ....Vlasový test mám udělaný.
Snažila jsem se na této stravě přibrat, ale bohužel to nejde, hodně sportuji a připadá mi, že spaluji svaly, objednala jsem si u Vás taurin, mužete mi popřípadě doporučit ještě nějaké doplňky? BMI16,7.
I když vím, že je to těžké to posoudit přes internet, prosím Vás o Váš názor ohledně stravy a co dělat ještě pro úpravu stolice? Také bych se chtěla zeptat, pokud mám sníženou bílkovinu v krvi, znamená to, že pro její zvýšení mám jíst více bílkovin? Děkuji za odpověď Veronika
Ten jednostranný jídelníček nevidím jako velký problém, nutričně tam máte tak širokou skladbu látek, že z normální stravy se dostat ani nedají. Členka Sara vám to píše dobře, větší dávky strouhaných okurek střeva rozpohybují, lněné semínko také, ale chce dodat současně i kvanta vody, jinak si zácpu spíše vyvoláte. Pokud se týká spotřeby bílkovin, rozhodně bych nechodil přes 1 g na kilo váhy a den, přičemž v jedné dávce není rozumné přijmout více jak 40 g, to tělo také není schopno zpracovat a bílkoviny pak kvasí a hnijí. Mám zde mimo taurin k prodeji více čistých bílkovin, třeba arginin, citrulin, lecitin, glutamin, lysin, karnitin a další. Klidně mě zavolejte a já vám řeknu jaké jsou možnosti a co vám mohu dodat.