[quote="lesněnka":2v2n5ahz]Dobrý den.
Vážený pane Zajíček, jistě jste zahlcen nejrůznějšími dotazy a nemáte
času nazbyt. Přesto jsem si řekla, že Vám alespoň zkusím napsat s tím, že
samozřejmě nebudu očekávat okamžitou odpověď. Ráda bych se Vás zeptala na
Váš názor, připadně Vaši laskavou radu.
Je mi 42 a let a přesto, že se snažím mít kontrolu na svým zdravím, tak
moje tělo vykazuje jisté neduhy, které jistě nevznikají jen tak a tělo si
něčeho žádá. V průběhu asi 3 let mi vypadalo tak 20-30% vlasů a nové
nerostou. Občas mám svědivé zarudlé pupínky v obličeji a na zádech, které se
jen těžko ztrácí. Trpím plynatostí (prostě prdím kudy chodím...), ale
stolice je v pořádku.Jsem také často unavená a bez energie(náladovost není
vyjímkou).
Jsem již 20 let vegetarián. Nejím maso, ani uzeniny, jen občas rybí. V
poslední době (také díky Vašim stránkám) jsem úplně vyřadila kávu, mléko a
taky jsem přestala úplně používat sacharozu, i když dosud jsem ji používala
myslím dost střídmě a to jen třtinový cukr. Ale izolovaná sacharoza je
prostě všudypřítomná zdá se...
To, co hlavně jím jsou luštěniny (čočka, fazole) a obilniny (ovesné
vločky, jáhly, ječné kroupy)v poměru 1:2 a kombinuji s dušenou zeleninou a
brambory. Z pečiva nejím vůbec světlé pečivo, ani koláče a nic z bílé mouky.
Žádné sladkosti, zákusky, ani čokoláda nepatří k mým častým zálibám (
samozřejmě na vyjímky) Peču sama již 2 roky chleba s přírodního kvásku a
celozrnné mouky. Přesto se občas nevyhnu konzumaci chleba z obchodu, protože
opravdu nemám čas stále péct a vařit. Donedávna jsem ale konzumovala mléko,
což už jsem teď také vyřadila. Z mléčných výrobků konzumuji jen tvrdý sýr a
kefír. Jím také naklíčené mungo a pšenici. Z olejů používám jen panenské za
studena lisované, hlavně olivový originál řecký a také občas slunečnicový.
Na smažení používám tuk "blesk", což je směs kokosového a palmového tuku,
případně sádlo, ale jen pokud tuk nezůstává v pokrmu. Přiznám se, že asi
málo jím čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu.
Z výše uvedených mých neduhů jsem tak nějak vydedukovala, že mám asi
ve špatném stavu střeva. Provedla jsem již 1x očistu shanku, a 2x nálev.
Chystám se po měsíci na další shanku. Zároveň jsem začala s detoxikací
jater. Užívám pravidelně olej z ostropestřece. Zde bych se chtěla zeptat na
jednu věc. Udělala jsem si kaši dle Vašeho návodu, ale mám problém tuto kaši
spolknout, či jinak rozžvýkat a pozřít. Prostě to nejde do krku. Možná je to
tím, že jsem semínka ostropestřece jen rozmixovala, protože nemám tříštivý
mlýnek. Tak jsem to vyřešila tak, že si vždy ze sklenice odeberu lžičku
drcených semínek, která jsou jinak pod vrstvou oleje a v lednici, a uvařím z
nich čaj. Tak doufám, že to má snad alespoň nějaký efekt. Dále mám v úmyslu
po provedení 2. shanky přistoupit k detoxikaci jater dle Vašeho návodu.
Tak nevím, jestli je ta nastolená cesta správná, nebo bych měla ještě
něco přidat. Myslím si také, že mám přemnoženou candidu albicans a možná
nedostatek Mg a železa (soudím z únavy).
Byla bych Vám velice vděčná za jakoukouliv radu, či informaci, pokud
Vám výše uvedené "symptomy" na něco ukazují, nebo máte nějaké připomínky k
mému jídelníčku. Člověk se stále učí a není neomylný. Jistě i já dělám chyby
a chtěla bych se jich vyvarovat.
Děkuji Vám předem za radu a za Váš čas, a děkuji také za Váš velice
užitečný a dobře a přehledně zpracovaný web.
Krásný den přeji a srdečně zdravím.
Jana[/quote:2v2n5ahz]
Dle mého názoru jde o značně přemnožené kvasinky a těžkou demineralizaci, čili děláte toho blbě evidentně hodně. Já bych primárně zařadil ostrou protikvasinkovou dietu, na což si nastudujte toto vlákno