Nerazzurro píše:
Dobrý den. Jak vypočítám energetickou hodnotu sirné patlaniny? Tak,že do tý kalkulačky na flora.cz zadám jednotlivý ingredience,který jsem použil a hodnoty pak sečtu,nebo se ty hodnoty bílkovin,tuků a sacharidů tím promísením v patlaninu nějak změní? To samé mě zajímá u kefíru z houby a u čerstvě vylisovaných zeleninových šťáv,u těch se to přecemusí změnit,když se odstraní vláknna,ne?
Ano, stačí sečíst zvlášť hodnoty použitých ingrediencí.
Kefír z houby - tam bude to samé jako v použitém mléku, ale čím starší kefír, tím míň sacharidů.
Vylisované šťávy mají velmi podobné hodnoty jako výchozí surovina.
Nerazzurro píše:
No to bych právě rád,aby si tělo už našlo svoji váhu,protože ji už rok hledá neustálým hubnutím,takže ted jsem na 58 kilech při výšce 178cm.Jím už pouze sirnou patlaninu,ořechy a zeleninu,přičemž mě ta zelenina(jakákoliv kombinace) vždycky silně zaplynuje.Chci si spočítat,kolik vlastně mám bílkovin,sacharidů a tuků na den. Přičemž v tuto chvíli před večeří jsem na 25 g bílkovin,31 g sacharidů a 102 g tuků. Candidu mám,proto se ptám na ty šťávy,protože si dělám z červené řepy a mrkve,tak jestli toho netankuju moc.Šťávy mi ovšem problémy s plyny nečiní. Když se ty bílkoviny budou pohybovat kolem 40 gramů na den při váze 58 kg,bude v tom nějaký problém?
Tak nejde jenom o skladbu jídla, ale taky jak to jíte. Takže v klidu, pomalu, pořádně kousat atp. Pak není důvod, aby zelenina dělala nějaké problémy.
Nemělo by nijak zvlášť vadit až 1g bílkovin na kg váhy, tedy u vás maximálně 58g za den. Pokud vám jde o minimální dávku, tak bohatě stačí polovina, dokonce "oficiálně" podle WHO a podobných.