Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 11, 2024 9:26 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv úno 16, 2012 12:47 pm 
Offline

Registrován: pon pro 26, 2011 12:15 am
Příspěvky: 124
Bydliště: Košice
stevo69 - Ďakujem krásne, potešil si ma - idem hneď volať. Ľanový olej mám objednaný z čiech - čakám tento týždeň. Už sa teším na tú patlanicu, aj keď neviem ešte s akými príchuťami mi bude lahodiť \":)\". Ďakujem za odpoveď aj p. Jardovi. Takže hor dotoho. Silvia


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv úno 16, 2012 1:00 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 08, 2010 9:24 am
Příspěvky: 133
Bydliště: Slovensko Nitriansky kraj
Silvia píše:
stevo69 - Ďakujem krásne, potešil si ma - idem hneď volať. Ľanový olej mám objednaný z čiech - čakám tento týždeň. Už sa teším na tú patlanicu, aj keď neviem ešte s akými príchuťami mi bude lahodiť \":)\". Ďakujem za odpoveď aj p. Jardovi. Takže hor dotoho. Silvia

Ten lanový olej ti posielaju poštou, kde si to zohnala a za kolko, aj ja by som mal zaujem o dobry zdroj.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv úno 16, 2012 1:25 pm 
Offline

Registrován: pon pro 26, 2011 12:15 am
Příspěvky: 124
Bydliště: Košice
No ja som ho objednala na radu p. Jardu - www.agro-el.cz. 1 liter stojí 175,- Kč + poštovné. Tento týždeň ho čakám, takže ešte neviem aká bude konečná cena. U nás som zháňala, ale nikto sa mi neozval, tak som to riešila takto. Potom napíšem, či došiel dobrý. Maj sa pekne. Silvia


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv úno 16, 2012 5:27 pm 
Offline

Registrován: stř led 25, 2012 12:19 am
Příspěvky: 296
stevo69 píše:
Ahoj Silvia
V prílohe ti posielam zoznam bryndziarov slovenska, ja kupujem nepasterizovanú čistú ovčiu z farmy Pružina, pošlu aj poštou.
Nakupim 5-10kg navažim na 25dkg balíčky zamrazím,len vyberiem a rozmrazím cez noc a mam patlaninu vždy čerstvú.
Pozor chuť nepasterizovanej bryndze je silne náviková. Moja rodina by to jedla stale, niekedy ani nestihnem spraviť patlaninu. \":)\"

Tak to máte pravdu s tou nepasterizovanou bryndzou.Ja mám tiež v mrazáku 10kg a robím denne patlaninu.Nevieme sa jej dojesť.Robím to s cesnakom,to je mňamka \":?\" Len neviem,koľko jej môžem zjesť denne,kvôli bielkovine.Niekedy mám chuť zjesť tých 250g za deň.Mám 55kg a teda denná dávka bielkovín by mala byť 55g.No a okrem toho domáci kefír /3.5% gazdovské mlieko/,orechové mlieko.Ako to skombinovať?Som na protikvasinkovej diete.Ďakujem za nápovědu.

P.S.Nepasterizovanú bryndzu predávajú v Trenčíne na trhu /pri nemocnici/,predaj z auta.Salaš majú v obci Košecké Rovné.Bryndza je naozaj výborná.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv úno 16, 2012 7:50 pm 
Offline

Registrován: pon pro 26, 2011 12:15 am
Příspěvky: 124
Bydliště: Košice
Tak som volala do tej farmy Pružina a povedali mi, že na dobierku nepredávajú \":(\", tak skúsim iné farmy. Ja som z Košíc a neviem, kde nablízku možno kúpiť nepasterizovanú bryndzu. Vie niekto z východu poradiť? ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv úno 16, 2012 8:48 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 08, 2010 9:24 am
Příspěvky: 133
Bydliště: Slovensko Nitriansky kraj
Silvia píše:
Tak som volala do tej farmy Pružina a povedali mi, že na dobierku nepredávajú \":(\", tak skúsim iné farmy. Ja som z Košíc a neviem, kde nablízku možno kúpiť nepasterizovanú bryndzu. Vie niekto z východu poradiť? ďakujem

Skus pozriet v zozname čo maš najbližšie. Možno bude treba par kilometrov vycestovať, holt zdravie nie je zadarmo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv úno 16, 2012 10:43 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 24, 2011 1:31 am
Příspěvky: 113
Dekuji Jardo za polevku z lneneho seminka (sliz) plus cesnek.Vubec jsem necekal,ze mi to bude tak chutnat-) a vsem doporucuji-) Tolar


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 19, 2012 9:57 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28394
Bydliště: Poděbrady
janin píše:
Tak to máte pravdu s tou nepasterizovanou bryndzou.Ja mám tiež v mrazáku 10kg a robím denne patlaninu.Nevieme sa jej dojesť.Robím to s cesnakom,to je mňamka \":?\" Len neviem,koľko jej môžem zjesť denne,kvôli bielkovine.Niekedy mám chuť zjesť tých 250g za deň.Mám 55kg a teda denná dávka bielkovín by mala byť 55g.No a okrem toho domáci kefír /3.5% gazdovské mlieko/,orechové mlieko.Ako to skombinovať?Som na protikvasinkovej diete.Ďakujem za nápovědu.

P.S.Nepasterizovanú bryndzu predávajú v Trenčíne na trhu /pri nemocnici/,predaj z auta.Salaš majú v obci Košecké Rovné.Bryndza je naozaj výborná.

Hlavně musíte dodržet tu maximální dávku bílkovin, jinak zase krmíte kvasinky, ale jinak by v tom neměl být problém. Vhodné je si pár dní dávku sledovat na nějaké nutriční kalkulačce, třeba na flora.cz a to vám odpoví na všechny otázky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 19, 2012 10:44 am 
Offline

Registrován: stř led 25, 2012 12:19 am
Příspěvky: 296
Jarda píše:
Hlavně musíte dodržet tu maximální dávku bílkovin, jinak zase krmíte kvasinky, ale jinak by v tom neměl být problém. Vhodné je si pár dní dávku sledovat na nějaké nutriční kalkulačce, třeba na flora.cz a to vám odpoví na všechny otázky.

Pán Jardo ďakujem.Želám pekný deň \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 26, 2012 5:35 pm 
Offline

Registrován: sob úno 04, 2012 8:18 pm
Příspěvky: 20
Dobrý den. Jak vypočítám energetickou hodnotu sirné patlaniny? Tak,že do tý kalkulačky na flora.cz zadám jednotlivý ingredience,který jsem použil a hodnoty pak sečtu,nebo se ty hodnoty bílkovin,tuků a sacharidů tím promísením v patlaninu nějak změní? To samé mě zajímá u kefíru z houby a u čerstvě vylisovaných zeleninových šťáv,u těch se to přecemusí změnit,když se odstraní vláknna,ne?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 26, 2012 7:01 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 21, 2009 7:32 am
Příspěvky: 486
Bydliště: Nové Město na Moravě
Nerazzurro píše:
Dobrý den. Jak vypočítám energetickou hodnotu sirné patlaniny?

Nic ve zlým, ale neřešte podružné "blbinky", raději naplno žijte. Budete-li jíst enzymaticky živou stravu (tedy tepelně či chemicky neznehodnocenou), budete-li jíst jen do pocitu nasycení (nepřejídat se), vyhýbáte-li se stravování, které vede ke kvašení v žaludku či sedimentacím reziduí různě v těle, máte-li pohybové aktivity apod., tělo si svou váhu najde samo a vůbec se o ni nebudete muset zajímat či dokonce strachovat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 26, 2012 7:27 pm 
Offline

Registrován: sob úno 04, 2012 8:18 pm
Příspěvky: 20
Jindra píše:
Nic ve zlým, ale neřešte podružné "blbinky", raději naplno žijte. Budete-li jíst enzymaticky živou stravu (tedy tepelně či chemicky neznehodnocenou), budete-li jíst jen do pocitu nasycení (nepřejídat se), vyhýbáte-li se stravování, které vede ke kvašení v žaludku či sedimentacím reziduí různě v těle, máte-li pohybové aktivity apod., tělo si svou váhu najde samo a vůbec se o ni nebudete muset zajímat či dokonce strachovat.

No to bych právě rád,aby si tělo už našlo svoji váhu,protože ji už rok hledá neustálým hubnutím,takže ted jsem na 58 kilech při výšce 178cm.Jím už pouze sirnou patlaninu,ořechy a zeleninu,přičemž mě ta zelenina(jakákoliv kombinace) vždycky silně zaplynuje.Chci si spočítat,kolik vlastně mám bílkovin,sacharidů a tuků na den. Přičemž v tuto chvíli před večeří jsem na 25 g bílkovin,31 g sacharidů a 102 g tuků. Candidu mám,proto se ptám na ty šťávy,protože si dělám z červené řepy a mrkve,tak jestli toho netankuju moc.Šťávy mi ovšem problémy s plyny nečiní. Když se ty bílkoviny budou pohybovat kolem 40 gramů na den při váze 58 kg,bude v tom nějaký problém?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 26, 2012 10:02 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
Nerazzurro píše:
Dobrý den. Jak vypočítám energetickou hodnotu sirné patlaniny? Tak,že do tý kalkulačky na flora.cz zadám jednotlivý ingredience,který jsem použil a hodnoty pak sečtu,nebo se ty hodnoty bílkovin,tuků a sacharidů tím promísením v patlaninu nějak změní? To samé mě zajímá u kefíru z houby a u čerstvě vylisovaných zeleninových šťáv,u těch se to přecemusí změnit,když se odstraní vláknna,ne?
Ano, stačí sečíst zvlášť hodnoty použitých ingrediencí.
Kefír z houby - tam bude to samé jako v použitém mléku, ale čím starší kefír, tím míň sacharidů.
Vylisované šťávy mají velmi podobné hodnoty jako výchozí surovina.

Nerazzurro píše:
No to bych právě rád,aby si tělo už našlo svoji váhu,protože ji už rok hledá neustálým hubnutím,takže ted jsem na 58 kilech při výšce 178cm.Jím už pouze sirnou patlaninu,ořechy a zeleninu,přičemž mě ta zelenina(jakákoliv kombinace) vždycky silně zaplynuje.Chci si spočítat,kolik vlastně mám bílkovin,sacharidů a tuků na den. Přičemž v tuto chvíli před večeří jsem na 25 g bílkovin,31 g sacharidů a 102 g tuků. Candidu mám,proto se ptám na ty šťávy,protože si dělám z červené řepy a mrkve,tak jestli toho netankuju moc.Šťávy mi ovšem problémy s plyny nečiní. Když se ty bílkoviny budou pohybovat kolem 40 gramů na den při váze 58 kg,bude v tom nějaký problém?
Tak nejde jenom o skladbu jídla, ale taky jak to jíte. Takže v klidu, pomalu, pořádně kousat atp. Pak není důvod, aby zelenina dělala nějaké problémy.
Nemělo by nijak zvlášť vadit až 1g bílkovin na kg váhy, tedy u vás maximálně 58g za den. Pokud vám jde o minimální dávku, tak bohatě stačí polovina, dokonce "oficiálně" podle WHO a podobných.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 26, 2012 10:03 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 21, 2009 7:32 am
Příspěvky: 486
Bydliště: Nové Město na Moravě
Nerazzuro, tento nízký příjem sacharidů je v případě candidy důležitý.
Mám kamaráda, jenž má Vaši váhu při dvoumetrové výšce a nestěžuje si, samozřejmě je zdravý jak ryba (netahá s sebou mrtvou hmotu tuků, hlenů a sedimentů).
Ty ořechy předem máčíte? Nutno kvůli deaktivaci enzymových inhibitorů!
Uvedené šťávy obsahují dost cukru, takže určitě radím je ředit vodou.
Jakákoli zelenina Vás zaplynuje? Hmmm... kvasí jakési předešlé zbytky ve střevech, ne? Nejíte doufám pečivo, škroboviny, maso? A jak jste na tom s očistou střeva?
Uděláte dobře, když zkouknete knížku Johannes Coy: Výživou proti rakovině, s candidou Vám velmi pomůže.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 27, 2012 1:18 pm 
Offline

Registrován: pon pro 26, 2011 12:15 am
Příspěvky: 124
Bydliště: Košice
Došiel mi ľanový olej z čiech - je takej koňakovej farby, chuť no neviem to posúdiť aká je, ale nieje horká, skôr ako keby som tam trošku cítila ryby, ale len tak okrajovo - je to v poriadku? Robila som si patlanicu z nepasterizovanej bryndze a na moje veľké počudovanie mi nechutila, takže som si urobila tvaroh z čerstvého mlieka a teraz je to paráda, už mi aj dcéra chodí mlsať \":)\" Ale nemám veľmi veľkú fantáziu na recepty, takže by som uvítala keby sa otvorilo nové vlákno - na recepty patlaniny (kombinácie). Bola by som fakt vdačná. Ďakujem veeeľmi pekne. Silvia


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz