Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte lis 26, 2024 1:25 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: ned bře 11, 2012 4:40 am 

muflon píše:
při kratších půstech, třeba 3 dny, je možné přidat Sanogel ? (zda se něco v poznání a zkušenostech nezměnilo)
Možná to pak trochu ovlivní práci střev která by měla "vypnout", ale připadá mi že až zas takový prohřešek by to nemusel být ty první 3 dny...pak už asi raději nebrat...
Čištění se tím snad jen urychlí...

pan Jarda tu kdysi psal: Hranici odstupu odhadnout nedovedu, ale do jednoho týdne(pozn.=půstu) bych viděl tak dva, až tři dny(pozn.=možnost brát při půstu Sanogel), přeci jen to není strava a slušně vychytá vyloučené toxiny.
http://www.sanogel-detoxikace.cz/ píše:
Křemičitý sorbent nové generace – bezbarvý, bez chuti, nerozpustný, nevstřebává se do krevního oběhu a neusazuje se na sliznici při dlouhodobém používání.
Těžko říct, jestli se ho žaludek bude pokoušet trávit. To je otázka spíš na biologa. Můžeš to vyzkoušet. Jinak Mácha doporučuje pít první tři dny vodu s trochou citronový šťávy, pokud je člověk překyselenej a má kvůli tomu problémy.

PříspěvekNapsal: ned bře 11, 2012 8:59 pm 

zdar,

akurat som docital vlakno o Jode,
jedna clenka sa pytala , ci pri dlhsiom poste a nedostatku jodu (poruche stitnej ..) je vhodne drzat post. p. Jarda jej odpisal ze nieje to velmi vhodne..

ja mam nedostatok jodu ( mam zakupeny lugol a ostatne mineraly..) a studujem teraz jednotlive prvky o 106 ale isto potrebujem poradit co a ako ,(najvyssi cas zacat, mam tie veci uz 3 mesiace doma..) ,,
no ale k veci,

- chcel som vediet ci 7-sedmicka ktora bezi ( v piatok koniec) tak ci mozem pokracovat alebo radsej to skratit na 3 ?

Vdaka

L

PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2012 11:45 am 
Administrátor
Administrátor

laco píše:
zdar,

akurat som docital vlakno o Jode,
jedna clenka sa pytala , ci pri dlhsiom poste a nedostatku jodu (poruche stitnej ..) je vhodne drzat post. p. Jarda jej odpisal ze nieje to velmi vhodne..

ja mam nedostatok jodu ( mam zakupeny lugol a ostatne mineraly..) a studujem teraz jednotlive prvky o 106 ale isto potrebujem poradit co a ako ,(najvyssi cas zacat, mam tie veci uz 3 mesiace doma..) ,,
no ale k veci,

- chcel som vediet ci 7-sedmicka ktora bezi ( v piatok koniec) tak ci mozem pokracovat alebo radsej to skratit na 3 ?

Vdaka

L

Na to se těžko odpovídá, logicky půst rovná celé tělo, nicméně já bych asi nejdříve jód srovnal a pak půstoval, ovšem kratší půsty vidím bez problémů.

PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2012 1:12 pm 

Jarda píše:
Na to se těžko odpovídá, logicky půst rovná celé tělo, nicméně já bych asi nejdříve jód srovnal a pak půstoval, ovšem kratší půsty vidím bez problémů.

Dakujem,
predpokladam ze 7 je z tych kratkych postov , tak teda dokoncim to....

inak v navratovke mozem zacat s doplnovanim mineralov teda chcem zistit tolerancne davky pre vitamin C a takisto horcik,,alebo lepsie navratovku nechat tak ako ma byt ?

Vdaka

L

PříspěvekNapsal: úte bře 13, 2012 10:23 am 
Administrátor
Administrátor

laco píše:
Dakujem,
predpokladam ze 7 je z tych kratkych postov , tak teda dokoncim to....

inak v navratovke mozem zacat s doplnovanim mineralov teda chcem zistit tolerancne davky pre vitamin C a takisto horcik,,alebo lepsie navratovku nechat tak ako ma byt ?

Vdaka

L

Návratovky nejsou období na experimenty, rozhodně dodržovat důsledně.

PříspěvekNapsal: úte bře 13, 2012 12:23 pm 

Jarda píše:
Návratovky nejsou období na experimenty, rozhodně dodržovat důsledně.

OK, dakujem.

PříspěvekNapsal: úte bře 13, 2012 3:01 pm 

Zdravíčko. Co říkáte na urinové klystýry ve 4,5,6,7 dni půstu?

Čl. obětuje zdraví,aby vydělal peníze.Pak obětuje peníze,aby získal zpět zdraví.Je tak úzkostlivý ohledně budoucnosti,žesi neužívá přítomnost;následkem čehož nežije v přítomnosti,ani v budoucnosti;žije,jakoby neměl umřít a pak umírá,aniž kdy skutečně žil

PříspěvekNapsal: úte bře 13, 2012 7:39 pm 

[quote="Filip08":2zrnn6lu]Zdravíčko. Co říkáte na urinové klystýry ve 4,5,6,7 dni půstu?[/quote:2zrnn6lu]
Ano. Doporučuje 8 ze 7 půstařů... o urině jsou tady spousty zpráv a užití uriny v těchto případech není nikdy dost.. prostudujte si prosím příslušná vlákna, např.

Naposledy upravil fox dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1

PříspěvekNapsal: úte bře 13, 2012 7:49 pm 

[quote="fox":1ghs3n4z]Ano. Doporučuje 8 ze 7 půstařů... o urině jsou tady spousty zpráv a užití uriny v těchto případech není nikdy dost.. prostudujte si prosím příslušná vlákna, např.

Čl. obětuje zdraví,aby vydělal peníze.Pak obětuje peníze,aby získal zpět zdraví.Je tak úzkostlivý ohledně budoucnosti,žesi neužívá přítomnost;následkem čehož nežije v přítomnosti,ani v budoucnosti;žije,jakoby neměl umřít a pak umírá,aniž kdy skutečně žil

Naposledy upravil Filip08 dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1

PříspěvekNapsal: úte bře 13, 2012 7:55 pm 

Filip08 píše:
Ona byla dělána nějaká statistika? Jinak v prvních 3 dnech je mi jasné, že je to dobrý nápad, ale trošku jsem mám obavy z těch dalších mnou zmiňovaných dnů. Jsem si tak říkal, že trávicí orgány už mají potom stopku, tak aby ty klystýry nenadělali nějakou neplechu. Přes 1 l uriny, bych ale samozřejmě nešel... Jinak v klystýrech už jsem troufám si říct přeborník \":-D\" Včetně nasávání vody do tenkého střeva prostřednictvím uddijana bandhy...

Po prostudování (doporučuji) zmíněného vlákna zjistíte, že vaše obavy postrádají reálný základ. Osobně odzkoušeno a doporučuji .

PříspěvekNapsal: úte bře 13, 2012 9:51 pm 

Ahoj, tak se hlásím z 3. dne návratovky po 7-čce. Mám takový problém, poslední dny půstu byly celkem v pohodě, energie už ubývalo, ale dalo se. Ale od 1. dne návratovky i přesto, že jí držím předpisově, neboli následovně:

1. den hrst napařeného květáku s paprikou
2. den to samé + při prvním hladu někdy odpoledne napařený ledový salát a mrkev (opět hrst)
3. den ráno napařená mrkev s ledovým salátem, kolem oběda syrový zel. salát (ledový salát, rajče, paprika, ředkvička), odpoledne další troška, večer v podstatě to samé. Opravdu jím až když mám hlad

mě trápí jakási svalová slabost, cítím že svaly na rukou a nohou nemají vůbec sílu, dost špatně se mi chodí do schodů, v MHD cítím po chvíli ruku, když se držím, opravdu zvláštní. Čím by to mohlo být? Co dělat jinak?

Další věcí, která mě zajímá, je jídlo řekněme 5. den návratovky. I když se obecně pečivo nedoporučuje, přivodil bych si problémy zakousnutím celozrnného kousku k salátu? Případně doplnít salát bílým jogurtem?

Díky moc, mějte se.

PříspěvekNapsal: úte bře 13, 2012 10:15 pm 

[quote="winteer":1oyyrwq5]Ahoj, tak se hlásím z 3. dne návratovky po 7-čce. Mám takový problém, poslední dny půstu byly celkem v pohodě, energie už ubývalo, ale dalo se. Ale od 1. dne návratovky i přesto, že jí držím předpisově, neboli následovně:

1. den hrst napařeného květáku s paprikou
2. den to samé + při prvním hladu někdy odpoledne napařený ledový salát a mrkev (opět hrst)
3. den ráno napařená mrkev s ledovým salátem, kolem oběda syrový zel. salát (ledový salát, rajče, paprika, ředkvička), odpoledne další troška, večer v podstatě to samé. Opravdu jím až když mám hlad

mě trápí jakási svalová slabost, cítím že svaly na rukou a nohou nemají vůbec sílu, dost špatně se mi chodí do schodů, v MHD cítím po chvíli ruku, když se držím, opravdu zvláštní. Čím by to mohlo být? Co dělat jinak?

Další věcí, která mě zajímá, je jídlo řekněme 5. den návratovky. I když se obecně pečivo nedoporučuje, přivodil bych si problémy zakousnutím celozrnného kousku k salátu? Případně doplnít salát bílým jogurtem?

Díky moc, mějte se.[/quote:1oyyrwq5]
Na tyto otázky (a mnohé další) jsem našel odpovědi ve dvou brožurách :
http://knihy.abz.cz/prodej/na-jedalnom-listku-post (cz verze asi už vyprodali) a

Naposledy upravil Anonymous dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 1
gA==

PříspěvekNapsal: úte bře 13, 2012 11:26 pm 

[quote="fox":14mbzlai]
http://knihy.abz.cz/prodej/na-jedalnom-listku-post (cz verze asi už vyprodali) a

Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 1
gA==

PříspěvekNapsal: úte bře 13, 2012 11:47 pm 

[quote="fox":3va0e1do]

Naposledy upravil Jarda dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 1
gA==

PříspěvekNapsal: stř bře 14, 2012 8:04 am 

Filip08 píše:
Zdravíčko. Co říkáte na urinové klystýry ve 4,5,6,7 dni půstu?

Servus Filip,

nasiel som toto v knihe:

4.7. Fyziologický klid orgánů
Hladovění šetří jednotlivé orgány, zbavuje je běžné zátěže při trávení a kromě toho
odstraňuje překážky při transportu živin do buněk a při odvádění metabolitů z buněk.
Značně se zbavuje pracovní zátěže srdce, trávicí orgány se posilují a mizí poruchy trávení.
Bragg nedoporučuje v zájmu regenerace tlustého střeva provádět při hladovění klystýry.
Naproti tomu podle prof. Nikolajeva a jiných odborníků je potřebné klystýry aplikovat,
zejména na začátku procedur hladovění, kdy organismus je hodně zahleněný a je potřebné
odlehčit jiným odvodním cestám.
Sama jsem se přesvědčila o potřebě aplikovat při hladovění klystýry, i když jsem provedla
dvakrát důkladnou očistu celého organismu. Nahromadění odpadních látek v krevním oběhu
může vyvolat různé potíže a zbytečně komplikovat hladovění.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]