ravima píše:
to Pavel Veselý: No, tak jsme ve vláknu o kvasince a z toho pohledu se tedy zde na věci dívám. Pokud bez problémů strávíte ten váš jídelníček, tak o kvasince nemůže být vůbec řeč. Jinak mému názoru na protikvasinkovou dietu je nejblíže určitě Kwasniewského dieta, což je vlastně to co jíte vy, ale bez těch obilovin a méně zeleniny. To je něco, co totiž prokazatelně funguje, nejen na kvasinku. Takto se dá splnit požadavek na hmotnostní poměr 1:2:6 (sacharidy:bílkoviny:tuky). Vy v porci 120g obilovin máte přes 70g sacharidů a 1kg zeleniny má minimálně 20g sacharidů. Pokud je tam hodně brokolice, kedlubny, atp. (o mrkvi a spol. ani nemluvím) tak ještě víc, klidně až 40 g. Nevím, jak jsou na tom se sacharidy ty proteinové nápoje, tam je to různé. Co se týče těch kalorií, tak jsem to počítal, a máte cca 12000 kJ denně, to bych teda chtěl vidět ženu, co do sebe za den tolik nacpe
, ty co znám, jí tak polovinu.
Zkuste klidně přejít na obyčejnou racionální stravu, občas si dejte klidně pizzu nebo zmrzlinu, a uvidíte, že vám bude stejně dobře jako nyní. Váš dobrý stav totiž je imho způsoben hlavně tím, že jste po pokusech s vitariánstvím atp. přerušil detoxikační reakce. A fungovat vám to bude tak dlouho, dokud budete aktivně žít, sportovat, atd., ale nemůžete na základě toho usuzovat na zdravost vaší současné diety. Znám osobně spoustu sportovců, kteří jí tím stylem "6x denně kuře s rýží" a nejsou nemocní prakticky vůbec. Problém nastane až za mnoho let ve stáří, ale často ani to ne, a nebo když přestanou aktivně žít.
to Jarda: Omlouvám se, ten příspěvek, na který reagujete opravdu ještě neobsahuje informaci o obilovinách. Nicméně doporučuje tam 50g až 70g sacharidů denně, což skoro jinak než obilovinami pokrýt nejde, no vlastně ještě šťávy nebo brambory.
Zdravím!
Ano Kwasnievského dieta funguje na sto procent.Vlastně jsem díky ní zjistil že mám skutečnou kvasinku.Už jsem to tu někde popisoval,ale napíšu to klidně znovu-při mém ukrutném stavu do kterého mě vrhla Grahamova dieta a vegetariánské stravování kdy už jsem nevěděl jak dál,mi přítelkyně prostě řekla že si uděláme prodlouženej víkend u známých a až se vrátíme tak půjdem oba k doktorům aby nám udělali všechny možné testy a zjistili co mi je.Jenže mi neřekla potvora mazaná že prodlouženej víkend=zabijačka.Měli tam prostě na chalupě jen maso a chleba.Chleba ze zásady nejím,ale maso bylo z čuníka kterej byl dobře doma krmenej tak jsem si řek že tím svůj zdravotní stav už stejně nijak nepo..ru a dám si maso.Za ty 3 dny jen na tučném mase jsem měl skoro po všech problémech a cítil jsem se neskutečně dobře.Tím začala v říjnu moje dieta.Někdy kolem prosince kdy už jsem měl kvasinku plně pod kontrolou se ovšem začaly projevovat jiné problémy nesouvisející s kvasinkou tak jsem si nechal vyšetřit krev pod temným polem a měl jsem ji totálně hustou a slepenou.Popisuji to i s fotkama ve vlákně-prosba o pomoc s překladem.Tak jsem dietu trochu změnil spíše na tuto
http://www.uloz.to/8350392/vyzivou-proti-rakovine-pdf a zkoušel co mi pomůže.Pátral jsem a bádal denodeně po všech různejch serverech alternativních i doktorských a dělal si zápisky a pozoroval se a pozoroval až z toho nakonec vyšlo to co zde ostatním popisuji a já se cítím naprosto zdráv a šťastný,nehledě na to že to potvrzují i vyšetření krve pod temným polem a mé zažívání.
Nechci tady diktovat ostatním jak to mají dělat,jen jim chci poradit jak se vyhnout chybám ve složení tuků,aby si nezpůsobili jiné komplikace a případně si i vhodnými aplikacemi tuku vyléčili mnoho jiných potíží.Jsou to totiž nesmírně zajímavé látky které dokážou velké věci.
Moje dieta je takováhle proto že odpovídá požadavkům mého těla a požadavkům mě samotného na to co od svého těla chci.Nikoho nenabádám k tomu aby ji následoval,protože mi právě díky ní došlo jak je člověk individuální.Vždyť třeba podle sportovních lékařů už bych měl být dávno podvyživený nebo mrtvý-mé energetické výdeje během 6ti hodinových treninků dalekosáhle převyšují mé příjmy.Prostě jedu skoro jen na vodu a vzduch.Připisuji to také hlavně tomu že NEKRMÍM MRCHOŽROUTA jak by napsal pan Jarda ale jen sebe.
Otázka jak dlouho to bude fungovat mě samotného také zajímá,ale vzhledem k tomu že to u mých skutečných předků fungovalo zhruba 87 let tak myslim že to bude fungovat dlouho.
Vysvětlení je následující-moji skuteční předkové(babička a děda) zažili ve svém životě několik fází:
Vegetariánství-chudoba před válkou o chlebu a vodě
Hladomor-válka
vegetariánství-chudoba po válce
"blahobyt a nadbytek"-komunismus až současnost
První tři fáze jim zpomalili metabolismus a zajistili bezchybné spalování a suprové trávení
čtvrtá fáze je život a důchod.
V životě oba tvrdě pracovali a stravovali se velice střídmě.Byli šťastní,ze všeho se radovali,cestovali,byli velice inteligentní a zdraví-a to vše i přes to že nedodržovali žádné diety a jedli všechno,ale s mírou.Nikdy nebyli obézní mimo posledních pár let života.
Pak přišel důchod-a tam nastal zlom,stravování zůstalo,ale fizycká aktivita klesala a metabolismus se zpomaloval.I přes to trvalo dobrých 20 let než se objevila nějaká nemoc nebo mírná obezita.Nemoc trvala půl roku a pak přišla smrt,ale trvalo to 87let!!!Klíčem k jejich šťastnému životu byla tvrdá fizycká práce,střídmost,hladomor a dobrá nálada.
Z toho mi vyplývá že můj postup je správný-
Mám pocit že jím střídmě
mám fizyckou námahu
mám půsty
mám díky tomu všemu výbornou náladu
mám potěšení z jídla,protože mi neškodí a nemám z něj výčitky
K tomu všemu mi nahrává dnešní doba a všechny ty zdravé a funkční potraviny(vitamíny,minerály,probiotika),dostupnost nových potravin přírodního původu které využívám(chia semínka,kustovnice).Když k tomu přidám své dosavadní znalosti a a určitou maličkou inteligenci(v porovnání s předky) tak mi jednoduše vychází to že to dělám správně.
Mimochodem Váš přístup je také velice mazaný a správný,ale jak už jsem psal,pro mě zatím nevhodný.