MarcelaJ píše:
jelikož se mi ložisko na játrech stále zvětšuje-i po nasazení minerálů, vitamínů a najetí na zeleninovou stravu, tak jsem nucena udělat něco razantního. Byla mi nabídnuta chemo-tu jsem odmítla. Další varianta je operace, ale tam mám strach z toho, že nebudu moci po ní dlouho dělat očistu střeva a jater. Tak jsem se rozhodla pro půst. A tak se ptám:
1.je důležitá počáteční váha(mám 169cm a 54kg)?
2.můžu najet rovnou na 21-28dní?
3.prý při půstu dochází ke snížení krev.tlaku. Je to problém, když mívám nízký tlak?
4. mám doma reverzní osmózu. Můžu pít tedy osmotickou vodu? Jestli ano, musí se nějak upravovat-např. mrazit atd.?
5.můžu při půstu provádět akupresuru-masáže nohou?
6.provádíte někdo nějaké koupele při půstu?
7. chtěla bych si pořídit sadu na domácí hydrocolon-je lepší při půstu provádět pouze klystýr nebo můžu použít i hydrocolon?
8. kolik vody je potřeba minimálně vypít-vím, že každé tělo je jiné a řídí se to podle barvy moči, ale zda existuje nějaké minimum?
Jinak psychicky jsem na půst připravena, pouze mám strach z většího úbytku váhy. Ale jelikož se nebudu vystavovat nikde na bazéně během půstu a odjedu do ústraní na chalupu, tak ten pohled na sebe snad překonám. Trochu mám obavy z úbytku energie, protože se budu muset také aspoň část dne starat o děti. Ale pro své zdraví udělám všechno, i přes negativní reakce okolí.
Ložiskem myslíš rakovinu? Minerály a vitamíny přijímáš v doplňcích nebo stravou? To první není moc vhodný.
ad 1. Teď jsi podle BMI lehce nad hranicí podvýživy. Tělo ale tolik nehubne, když nemá co shazovat. Každopádně je potřeba hlídat si váhu a když budeš mít pocit, že je cokoliv v nepořádku, tak najeď na návratovou stravu. Udržuješ si dostatečně vysoký pH?
ad 2. Pokud k tomu má člověk dostatečnou motivaci, tak určitě. Je ale potřeba si půsty řádně nastudovat a vhodnej by byl dohled někoho zkušenýho.
ad 3. Nevím. Mohl by to být problém. Mně se párkrát zamotala hlava i když normálně mám tlak v normálu. Rozhodně bych vynechal koupele v teplý vodě.
ad 4. Můžeš, ale destilovaná je vhodnější. Můžeš ji i provizorně destilovat přemražením a vylitím tekutého zbytku. Postup tu určitě někde bude.
ad 5. Určitě. Nevidím důvod proč by to vadilo.
ad 6. Půst překyseluje a v odkyselujících koupelích nevidím problém. Spíš naopak. Dal by se použít i obklad ledvin podle receptu pátera Ferdy, protože ta dostávaj dost zabrat. Kyselé prostředí nemocem a nádorům svědčí, takže když nebudeš moc překyselená, tak by měl být půst účinnější.
ad 7. Podle mě bude stačit šankaprakšalána před a klystýry během půstu.
ad 8. Tolik, abys neměla moc tmavou moč. Pij hodně, vykašli se na minimum.
Já sem se po 15 dnech půstu dostal na hranici podvýživy, ale pořád sem měl dost rezerv, ze kterých se dalo hubnout. Existuje ale hraniční hmotnost, která by se neměla překročit. Kde se nachází nevím. Je to ale už opravdu extrémní stav a člověku už nejspíš bude dost zle, takže předpokládám, že tomu člověk se zdravým úsudkem dokáže předejít. Hlavně se svýho vzhledu neděs. Psychika je důležitá a je to jen dočasnej stav. Pokud nebudeš dělat nic fyzicky náročnýho, tak by to mělo býtv pohodě. JInak by bylo dobrý, kdyby ti s tím ostatním někdo pomoh. Kolik je dětem? Já podstoupil dost extrémní a často fyzicky náročnej půst a po 15 dnech sem zhubnul 9 kilo. Většinu z toho během prvních dnů. A síly sem měl dostatek na hodně dlouhodobou lehkou námahu (třeba kilometry chůze, párkrát i s těžkým báglem). A když sem se cítil vyčerpanej, tak únava při odpočinku během chvilky zmizela. To možná bylo tím, že se ve svalech nerozkládala glukóza (žádná tam asi už nebyla) na kyselinu mléčnou, která způsobuje únavu a bolesti svalů.
Obklad ledvin: 250 g tvarohu, přeslička, řepík, pelyněk, česnek, ocet, smíchat, přiložit na 2 hodiny, pak potřít slivovicí
kompletní sakulovaPoužívejte
MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!