Pavol77 píše:
Dobry den/ vecer, vopred sa chcem ospravedlnit ak som netrafil spravnu kategoriu.
Dnes sa mi stal nepekny uraz, zarezal som si vysokoobratkovou el. pilkou tesne pod koleno. . . mam prerezane vazy, kost to na stastie uz nedotklo, teda aspon podla rontgenu.
Chcel by som sa spytat, co brat, aby rana nezacala hnisat? V nemocnici mi predpisali samozrejme antibiotika, ale ti by som nerad do seba cpal. . . nemate niekto radu? ci skusenost nebodaj?
dakujem .)
p.s. ranu mi ocistili, zasili a dali celu nohu do dlahy.
Na ránu bych doporučil kyselinu chlorovodíkovou ředěnou vodou 1:1000 a obklady které si přiložíš na ránu namočené v tom roztoku. Ani tampóny nebo gázu nemusíš měnit. Prostě jen zalévat tou ředěnou HCl, nejlepší efekt dosáhneš pokud bude rána několik dní v tom roztoku. Ještě můžeš zkusit HCl IM nebo IV, ale to budeš potřebovat potrobnější info, jak na to, je na fóru upramene.cz ve vlákně HCL - Základní fakta, po registraci se dostaneš k překladům z AJ, jak s tím léčili lékaři na počátku 20. stol. kdy ještě neexistovala "všemocná" medicína.
Jestli máš sádrovu dlahu tak to asi nepůjde aplikovat zevně, ale IM a IV je jednou z cest jak to řešit.
Pokud by tvoje zranění bylo život ohrožující tak si selhal... Antibiotika zabíjí bakterie, tak by jsi byl chráněn aspoň proti baktériím. MMS zabíjí baktérie, viry... takže ještě lepší ochrana (antibakteriání a antivirotická). Jenže kombinací obojího, MMS likvidovalo hlavně antibiotika a pak možná! nějaké šmejdy v ráně. Výsledek je blízko nule.
Nejdříve studium, pak léčba. Ne obráceně!
Zdar Jenda