HAKmet píše:
Dobrý den pane Zajíček,
Potřeboval bych poradit v mojí situaci. Doufám, že to už je naposled co Vás otravuji, ale měl bych pár otázek, ve kterých si už moc sám neporadím. Už jsme si několikrát volali (případ brániční kýly atd.)
1) Určitě mám vysledované kvasinky. Snažím se dodržovat dietu, ale zjistil jsem že se mi dělá špatně po tuku a špatně ho nějak trávím (hodně krkám a není mi dobře od žaludku, což mi vždycky naštve tu kýlu atd.) Takže je to celkem problém na dietě o tuku. Může to být žlučník nebo slinivka? Popřípadě jak to spravit? (nedělá se mi i dobře po oříškách) Divné je, že mi tuk předtím problémy nedělal, ale tím jak jsem ho měl celkem dost zvýšený příjem při protikvas. dietě, tak se to nějak rozhasilo. Napadlo mě si udělat jaterní, ale nevím jestli je to problém nebo naopak to prospěje.
2)Pak bych se chtěl zeptat jestli je problém když se nedodržuje ten poměr hořčík:vápník 1:2. Protože tím, že mi zjistili hypolaktázii, tak jsem uplně vysadil mléčné výrobky i kozí pak i kefír (což mě dost mrzí) atd. Jak by bylo popřípadě nejlepší vápník doplnit (mák?)
3) Uz nejakou delsi dobu ale ne pravidelne beru zvýsene davky B1 a B5 (100mg a 1000mg). Chci se zeptat jestli to nemuze byt problem. Jsem blbej, takze to jsem to bral dost nepravidelne. Chtel bych zase najet na tu kuru (nadledvinky), ale nevim jestli to na chvili nevysadit a pak nezacit nebo jestli to nemuzu rozjet znovu. Popripade jestli se nemuze stat neco negativniho.
4)Radsil jste mi si nechat zjistit hladinu homocysteinu, jestli nemam rohazene B vitaminy. Z jaky hodnot se to pozna a kdy tohle rozházení může vzniknout?
Opravdu uvitam vasi pomoc. Hlavne s tou prekerni situaci kdy na diete ktera se sklada o tuku a zelenine se mi z tuku nedela dobre, tak vlastne uz nevim ani co mam jist.
Moc dekuji za vase rady
1)Vyzkoušejte po jídle HCl, pankreatické enzymy a digestivní enzymy, to by mohlo fungovat.
2)Můžete dávat ten mák, nebo askorbát vápenatý, ale stěžejní je dostatek vitamínu D3, jinak nefunguje skoro nic.
3)Béčka se v těle nekumulují, čili toho se bát nemusíte, v tom není problém.
4)Hladina vyšší než 8 je špatná a je třeba to srovnat protokolem na homocystein. Jinak než z krve se to nepozná, to nemusíte řešit.