Asi by som len dodal, kedze trava je o psychike, na ktoru posobi jej ucinna latka THC, tak reakcie a "pacenie sa" je tiez individualne. Poznam kopec ludi, ktory travu mali ale nezaujala ich a dalej chlastaju ako ostatnych 95% obyvatelstva. Pripadne presli na daco tvrdsie. Ak je clovek s jej hulenim spokojny, preco nie.
Da sa pestovat, kedze je to jednorocna nejedovata rastlina a svojimi ukludnujucimi ucinkami na psychiku moze telu len prospet. Napr. ludom ktory maju problemy so spanim a su nuteny jest chemicke zluceniny Bigfariem.
Jedinu skodlivu vec by som videl pri jej fajceni klasicky decht atd, produkty spalovania. Ale v porovnani so skodlivimi nestravenymi zvyskami potravy v tele je to v podstate nic.
Takze plusy
- neda sa nou otravit
- predavkovanie pri fajceni nehrozi
- ako "neziaduci" stav predavkovania je obycajny spanok. (pozor, spanok je zdravy)
- meni mysel a ludske hodnoty - viac k prirode a vsetkemu prirodnemu, kedze je to produkt prirody
- niekedy je psychika taka silna, ze po podavani travy boli dokazane vyliecenia sa z rakoviny
- po poziti sa znizi kyselost zaludocnych stiav - neutralizuje telo
- vacsia chut na sex
- produkty konope sa daju vyuzit v texilnom priemysle - kvalitny material, v potravinarskom - semiacka, zdravy omega3 olej...
Minusy
- decht ktory moze aj nemusi skodit plucam
- propaganda na intrnete a v mediach, kde ju davaju do jedneho vreca s tazko fyzicky navykovyimi chemickymi drogami ako heroin, crack, piko...
Nechapem jednu vec, alkohol je fyzicky zavisla droga, nikotin tiez. Tieto dve su bezne k dostaniu kupit, cize pre zavisleho na takychto "beznych "produktoch bude dost tazke prestat. A to je treba lebo ved kto by platil do statneho rozpoctu. Na jednej strane varuju ludi pred zavislostou, odsudzuju ich a na druhej strane je to dostat bezne kupit. Je to trapne. Ale daco co sa da lacno vypestovat na zahradke a nestoji to dokopy ani prd, to je zakazane a este aj 100r spinene ake je to hrozne skodlive a neviem co vsetko. Dvojity meter, to tu funguje velmi dobre a nie len nato. Osobne mam s travou skusenosti cca 18r. A nie len ja. Nepoznam cloveka ktory by diki jej uzivaniu bol troskou. Zato poznam ludi ktory 18r chlastaju vkuse a to trosky urcite su.
Zavislost na trave je cisto psychicka. Ako na cokolade. Ale zase ked si kupis zasobu 20 cokolad, je tazke odolat a ist si ulomit kusok .) O tom je zavislost.
A rozdiel medzi zavislosotu na naozaj tvrdych drogach oproti trave je ze koli heroinu je clvoek schopny predat, okradnut, zalozit hocico a ludia na to minaju 100,000 korun mesacne. Koli trave rozhodne nie
aspon som sa s takym "hulicom" nestretol.
Kludne travu hul, ak Ti robi dobre, je to na Tebe.
A co budes robit ked skoncis s "navykovymi latkami" ? Budes si triezva uzivat dusky zivota ?
Clovek je od svojej podstaty nespokojny tvor a stale hlada a skuma nove veci. Ked zacne byt spokojny a nechce viac, dusevne umiera. Trava tuto hladinu stale ceri a dokaze toto chcenie viac "zintenzivnit" co nas trosku vrati do detskych rokov a zrazu nas bavia veci, ktore sme diki dennemu stereotypu niekde zabudli, odlozili.
To je moj nazor na marihuanu.