DameChantal píše:
Dobrý den,
opravdu si už nevím rady,a tak Vás prosím o pomoc.
Vždycky jsem měla výtok, ale poté se to začalo zhoršovat, bylo to horší a horší, tak jsem si zašla na gynekologii, byly potvrzeny kvasinky, dostala jsem mast, vaginální tablety, ale výtok byl zpět zde.
O kvasinkách jsem doposud nevěděla nic, ale teď jsem si četla příznaky, a něco o této infekci, a zjistila jsem, že všechny mé problémy vlastně souvisí nejspíš s kvasinkami. Měla jsem asi tak půl roku zpátky taky nějakou infekci na obličeji, kdy to vypadalo, jak by mi obličej hnisal, a dostala jsem ATB.
každopádně mé další příznaky jsou - zápach z úst, povleklý jazyk, průjmy střídající se se zácpou, kruhy a váčky pod očima, lámavost nehtů, vypadávání vlasů, nechutenství či naopak, taky jsem si na krku nahmatala bůlku ale byla jsem na vyšetření, ale prý to nejsou ani zvětšené uzliny a je to ok, dále pocení, bolesti hlavy, nespavost, studené ruce.. je toho prostě moc.
Začala jsem jíst každý večer stroužek česneku, přidala jsem laktobacilly, grepové kapky, echinaceové kapky, a omezila cukry ( Proti kvasinkovou dietu bych bohužel z cela dodržet nedokázala ), a sem tam si stříknu do pusy Tantum Verde. Ale stav se nijak nelepší, už jsem z toho docela zoufalá. Už nevím co zavést aby něco pomohlo Mohla bych poprosit o nějakou radu opravdu co pomůže nebo co dělat? předem děkuji
Tak tedy není o čem mluvit - příznaky které zmiňujete dohromady na kandidozu jasně ukazují a sama zmiňujete řešení Pokud ale nejste připravená udělat to hlavní, tedy výrazně upravit stravu, tak to nebudete tak zoufalá jak píšete na začátku.
Moje doporučení tedy je nedělat žádná opatření. Neberte žádné fungicidy, dopřejte si řadu sladkostí a rozhodně neberte žádné vitamíny nebo minerály. Počkejte až se stav pořádně zhorší do té míry, že to bude opravdu nesnesitelné a budete opravdu zoufalá.
V tom moment jste připravena. Najeďt na protivkasinkovou dietu, zařaďte zpět všechny fungicidní látky (a ještě některé přidejte - oregánový olej, msm, lapacho apod, sledujte ph, doplňjte hlavní antioxidanty, hodně se hýbejte s zhluboka dýchejte a důkladně se postarejte i o vás vnitřní prostor - co vás trápí, kde máte trable a bloky, emoční napětí apod. Ideální je na tomhle s někým zkušeným spolupracovat.
Nejenže takto časem vyřešíte své letité problémy fyzické, ale práce na sobě bude mít i dalekosálhé důsledky do dalších sfér vašeho života - kvalita prožívání, vztahy k sobě a okolí, mentální kapacita apod..
Pokud ale nejste připravená tak na sebe netlačte a příliš nic moc neřešte. Znamená to, že jste ještě netrpěla dost a chce to čas.