Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 5:11 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 122  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: úte led 19, 2010 7:35 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Petra píše:
Je mi jasné, že za 3 týdny mi nemůže chybět nic, jenže na vita jsem jsem 11 měsíců tak na 80%, občas to vařený zdravější jídlo, jinak žádné bílé jedy celých 11 měsíců. Myslela jsem, za takhle dlouhou dobu, jestli pořád nedělám někde chyby, když je můj jídelníček pořád stejný. Očistný proces sem zažila na začátku, byla to hrůza a pak se dostavila energie, kterou jsem nikdy v životě neměla. Bylo to úžasný. Ale teď? Nechce se mi věřit, že přejít 80% z vita na 100% vita by mohlo způsobovat únavu z důvodu detoxikace. Pokud bych byla na začátku, bylo by mi jasný, že se jedná o detoxikaci. Je pravda, že ohledně stravování se v tom moc šťourám a pořád si říkám, co dělám blbě, vím, že bych neměla. Doléhá na mě tlak okolí, že už jsem jako smrtka, za poslední 3 týdny jsem zase zhubla zase kilo. Měřím 165,5 cm a vážím 59,5. Před rokem 79 kg.
Díky za vaše postřehy.

Tak to je jiná, to jste měla napsat hned. Podstatná informace je zda máte denní průběh pH moče podle potřebných hodnot. Je totiž klidně možné, že jste se za těch 11 měsíců přehoupla z acidózy do alkalózy a to je zrovna tak špatné jako acidóza s níž jste bojovala na samém začátku. Tělo v obou případech má překyselení a není schopno dodávat energii z čehož může být ta únava. Prostudujte si http://www.zdravi-az.cz/Potraviny_jako_ ... eky_02.php, kde na konci píšu o pH moče, je to sice velice stručné, ale i tak to funguje. Předpokládám, že ten mezistav, kdy jste se cítila dobře, představoval vyvážený stav, který se vám na nějakou dobu podařilo docílit a pak jste to již přehnala zase na druhou stranu. Jedná se o základní ukazatel zdraví člověka a je potřeba se o svoje pH dost zajímat, pokud mi není nejlépe.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř led 20, 2010 3:38 pm 
Offline

Registrován: úte led 12, 2010 8:11 pm
Příspěvky: 68
Bydliště: Praha 5-Smichov
Teda ta SP je neco! \":)\")) Pekne me to rozeralo.Jak tohle uridim,to tedy nevim.Mate nekdo nejaky napad?Jedine co me napadlo,nasadit MMS,to mi spolehlive bere chut k jidlu. \":-)\"
Stale cekam na zasilku oleje ze Znojma.Verze zakoupena u nas v bio krame byl alehce nahorkla a podle Xiona uz je to zkazene.
Jsem hodne zvedava na tu chut cerstveho,at mam moznost srovnani.Co se tyce SP,tak na me osobne je hodne tucna.Lepsi co se tyce tucnosti rozmixovana s bananem,ten to odlehci,ale chutna mi vice slana varianta s cesnekem.Tak pokud by mel nekdo nejaky napad jak to odlehcit?Od detstvi nesnasim tucne a tohle je na me fakt moc.Diky za radu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř led 20, 2010 8:33 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Maria píše:
Teda ta SP je neco! \":)\")) Pekne me to rozeralo.Jak tohle uridim,to tedy nevim.Mate nekdo nejaky napad?Jedine co me napadlo,nasadit MMS,to mi spolehlive bere chut k jidlu. \":-)\"
Stale cekam na zasilku oleje ze Znojma.Verze zakoupena u nas v bio krame byl alehce nahorkla a podle Xiona uz je to zkazene.
Jsem hodne zvedava na tu chut cerstveho,at mam moznost srovnani.Co se tyce SP,tak na me osobne je hodne tucna.Lepsi co se tyce tucnosti rozmixovana s bananem,ten to odlehci,ale chutna mi vice slana varianta s cesnekem.Tak pokud by mel nekdo nejaky napad jak to odlehcit?Od detstvi nesnasim tucne a tohle je na me fakt moc.Diky za radu.

Čerstvý olej chutná znamenitě, to toho sníte ještě daleko více. Co se týká té dávky tuku, nikde není napsáno, že ho tam nemůžete dát míň a nebo toho prostě míň sníst. Například ji přidat do nějakého ovocného, či zeleninového salátu, což já dělám každý den.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř led 20, 2010 10:25 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Maria píše:
Teda ta SP je neco! \":)\")) Pekne me to rozeralo.Jak tohle uridim,to tedy nevim.Mate nekdo nejaky napad?Jedine co me napadlo,nasadit MMS,to mi spolehlive bere chut k jidlu. \":-)\"
Stale cekam na zasilku oleje ze Znojma.Verze zakoupena u nas v bio krame byl alehce nahorkla a podle Xiona uz je to zkazene.
Jsem hodne zvedava na tu chut cerstveho,at mam moznost srovnani.Co se tyce SP,tak na me osobne je hodne tucna.Lepsi co se tyce tucnosti rozmixovana s bananem,ten to odlehci,ale chutna mi vice slana varianta s cesnekem.Tak pokud by mel nekdo nejaky napad jak to odlehcit?Od detstvi nesnasim tucne a tohle je na me fakt moc.Diky za radu.

Hmm, zaujimavy problem mas. \":-)\" Ja som bol zas naopak zvyknuty jest velke mnozstva tuku, takze ked som cely den na ovoci a k tomu zjem 150g sirnej patlaniny, mam pocit, akoby som zjedol nejaky maly dezert.
Skus to robit do jogurtu, napriklad 100g jogurtu, 25g jogurtu a 20g semienok, a polej tym 2 na kocky nakrajane banany, alebo ich rozmixuj v tom. Takisto, ked som do toho vytlacil deci pomarancovej stavy, pripadalo mi to malo mastne.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv led 21, 2010 9:04 am 
Offline

Registrován: pon bře 23, 2009 8:52 am
Příspěvky: 101
Dobrý den Jardo, začla jsem pravidelně měřit PH moče i slin. U těch slin je tam třeba nějaký časový odstup od jídla? Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv led 21, 2010 9:22 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Petra píše:
Dobrý den Jardo, začla jsem pravidelně měřit PH moče i slin. U těch slin je tam třeba nějaký časový odstup od jídla? Díky

Měří se to vždy současně, čili běžně při každém močení a jednotlivé hodnoty se zapisují do sešitku, aby člověk dokázal vysledovat nějaké souvislosti mezi vlastním pH a jídlem, případně psychickým stavem. Pokud budete měřit sliny těsně po jídle, tak zpravidla naměříte velmi vysoké hodnoty 7,5-8,5 pH, které po určité době klesnou do normálu,ale přesný odstup vám neporadím, to se dost liší u jednotlivých lidí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv led 21, 2010 9:39 am 
Offline

Registrován: pon bře 23, 2009 8:52 am
Příspěvky: 101
Ano děkuji, měřím současně, jen s tím jídlem - mám evidovat i kdy jsem jedla, není to totiž každý den stejně ve stejnou hodinu. Dík


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv led 21, 2010 10:47 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Petra píše:
Ano děkuji, měřím současně, jen s tím jídlem - mám evidovat i kdy jsem jedla, není to totiž každý den stejně ve stejnou hodinu. Dík

Je to také dobré pozorovat, protože hlavně čas večeře na to má dost zásadní vliv. Pokud totiž sníte jídlo pozdě, tak se již nestihne strávit a pak kvasí, což samozřejmě ovlivňuje negativně vaše pH.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pát led 22, 2010 3:44 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 21, 2009 7:32 am
Příspěvky: 486
Bydliště: Nové Město na Moravě
Jarda píše:
Podle mého názoru, by neměl být problém větší množství tvarohu v porcích zmrazit a poté vždycky jednotlivou porci rozmrazit a použít pro směs v sirné planině. I přesto, že se konzistence tvarohu může trošku změnit, tak po rozmixování by se to mělo eliminovat a neměl by s tím být žádný další problém. Jak říkám vyzkoušené to nemám, je potřeba to na menším vzorku zkusit. Ideální by asi bylo zkusit zmrazit jednu porci běžného tvarohu, co to s ním udělá a podobné vlastnosti bude mít potom i větší navštíví tvarohu kozího.
Už od října, kdy jsme možnost zmrazení větší dávky tvarohu diskutovali, na to myslím a věděl jsem, že se k tomu dostanu, protože jsem plánoval koupit víc tvarohu, abych pro něj nemusel dojíždět k farmáři zbytečně často. Takže popíši zkušenosti s mraženým tvarohem. Koupil jsem od farmáře 4 kg kozího tvarohu ze syrového mléka, určitě vynikající základ pro sirnou patlaninu. Tvaroh i olej skladován (doposud 5 týdnů) v mrazáku při -18 až -20 °C. SP vyrábím takto: půl kila tvarohu, 2 dl oleje, 8 polévkových lžic čerstvě mletého lněného semínka. Použití mraženého tvarohu považuji po třech výrobních testech za bezproblémové, což je jistě potěšující. Asi není překvapující moje zkušenost, že hodně záleží na teplotě surovin; je vhodné olej i tvaroh vyjmout z mrazáku včas, aby se při pokojové teplotě dostatečně temperovaly. První pokus jsem schválně zkusil jen po krátkém temperování a než v chladné směsi proběhla reakce a olej se dobře vstřebal, mixoval jsem 24 (!) minuty, uff. Druhý pokus s delším temperováním přinesl poloviční dobu mixování a třetí výroba patlanice proběhla po půldenním temperování, to již byla práce při výrobě shodná s použitím zcela čerstvých surovin, donesených z obchodu. Při dostatečně dlouhé době temperování probíhá reakce bez problému, řekl bych. Mixuji nějakých šest, sedm minut.
Takže použití mraženého tvarohu nijak nezavrhuji a když budete mít možnost zakoupit nepasterovaný od farmáře, klidně si kupte více a zamrazte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pát led 22, 2010 6:59 pm 
Offline

Registrován: úte led 12, 2010 8:11 pm
Příspěvky: 68
Bydliště: Praha 5-Smichov
Jindro,tak to jedobra zprava.Az budu mit prilezitost,tak zakoupim vetsi davku tvarohu.Zatim vsak nejsem uspesna s hledanim dodavatele kol Prahy:(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pát led 22, 2010 8:49 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Jindra píše:
Už od října, kdy jsme možnost zmrazení větší dávky tvarohu diskutovali, na to myslím a věděl jsem, že se k tomu dostanu, protože jsem plánoval koupit víc tvarohu, abych pro něj nemusel dojíždět k farmáři zbytečně často. Takže popíši zkušenosti s mraženým tvarohem. Koupil jsem od farmáře 4 kg kozího tvarohu ze syrového mléka, určitě vynikající základ pro sirnou patlaninu. Tvaroh i olej skladován (doposud 5 týdnů) v mrazáku při -18 až -20 °C. SP vyrábím takto: půl kila tvarohu, 2 dl oleje, 8 polévkových lžic čerstvě mletého lněného semínka. Použití mraženého tvarohu považuji po třech výrobních testech za bezproblémové, což je jistě potěšující. Asi není překvapující moje zkušenost, že hodně záleží na teplotě surovin; je vhodné olej i tvaroh vyjmout z mrazáku včas, aby se při pokojové teplotě dostatečně temperovaly. První pokus jsem schválně zkusil jen po krátkém temperování a než v chladné směsi proběhla reakce a olej se dobře vstřebal, mixoval jsem 24 (!) minuty, uff. Druhý pokus s delším temperováním přinesl poloviční dobu mixování a třetí výroba patlanice proběhla po půldenním temperování, to již byla práce při výrobě shodná s použitím zcela čerstvých surovin, donesených z obchodu. Při dostatečně dlouhé době temperování probíhá reakce bez problému, řekl bych. Mixuji nějakých šest, sedm minut.
Takže použití mraženého tvarohu nijak nezavrhuji a když budete mít možnost zakoupit nepasterovaný od farmáře, klidně si kupte více a zamrazte.

Tak, to jsem sám rád, že se moje teorie potvrdila a je to jistě pro ostatní čtenáře zajímavá zkušenost. Hlavně ten detail dostatečně dlouhé temperance, je asi dost důležitý, což mě třeba nenapadlo. Předpokládám, že to mnoha lidem odstraní dilema se sháněním malých dávek, které je opravdu velký problém, ale pokud si toho ovšem mohu koupit hodně a bez potíží uchovat, tak se vyplatí i delší zájezd.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned led 24, 2010 2:29 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
Lze srovnat Omega-3 hladinu i samotným denním používání cca 1 čajové lžičky lněného nebo 1 polévkové lžíce konopného oleje do salátů? Nebo je to dávka, která sotva pokrývá "udržovací" hladinu, ale na vyrovnání deficitu je stále malá?
Ony ty saláty/rostlinná strava asi mají nadbytek Omega-6 takže to ještě spíš přispívá k nežádoucímu zvýšení poměru Omega-6 vůči Omega-3 nebo se pletu? Chtěl bych zkusit zimomřivost (studené nohy+ruce) tou suplementací Omega-3 poléčit jak už tu někomu Jarda doporučoval. Sirná patlanina je nejrychlejší cesta?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned led 24, 2010 7:24 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Jarda píše:
Tak, to jsem sám rád, že se moje teorie potvrdila a je to jistě pro ostatní čtenáře zajímavá zkušenost. Hlavně ten detail dostatečně dlouhé temperance, je asi dost důležitý, což mě třeba nenapadlo. Předpokládám, že to mnoha lidem odstraní dilema se sháněním malých dávek, které je opravdu velký problém, ale pokud si toho ovšem mohu koupit hodně a bez potíží uchovat, tak se vyplatí i delší zájezd.

S tou teplotou mozem potvrdit, u jogurtu to nieje problem, ale u tvarohu prebieha reakcia vyrazne rychlejsie po zohriati na izbovu teplotu. Dokonca mam pocit, ze kym sa zmes pri mixovani nezahreje, k reakcii nedochadza, a len co sa zahreje, zacne to reagovat.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned led 24, 2010 7:26 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Host píše:
Sirná patlanina je nejrychlejší cesta?

Ano, pretoze omega-3 naviazane na sirne aminokyseliny sa stanu rozpustne vo vode, takze ich telo vyuziva ovela efektivnejsie. Zaroven, mozes brat ovela vyssie davky bez negativnych ucinkov, ktore lneny olej normalne ma, takze deficit bude zrovnany ovela skor.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned led 24, 2010 8:31 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
Xion píše:
Zaroven, mozes brat ovela vyssie davky bez negativnych ucinkov, ktore lneny olej normalne ma, takze deficit bude zrovnany ovela skor.
Nějaká DDD (doporučená denní dávka) je cca kolik? Kýbl? \":-D\"


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz